Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 март 2009
Мислења
20.180
Поени од реакции
16.312
Иванов не знае ни да го изговори зборот „идентитет“
Претседник кој одбива да послуша воља на 67 пратеници е диктатор.
Мисли тој на желби и права на граѓани кои стојат зад тие 67 пратеници?
дека тоа е мнозинска желба?
Истото го имавме и во фашизам и во комунизам каде претседник или фирер одлучува што е добро а што не за државата без оглед на вољата на мнозинството.
нека си изгласа Собранието квинслишка влада, има право Иванов да стави вето... па и нека му изгласаат импичмент...
Ама треба да има НОВИ председателски избори, а тоа не им одговара на факторите кој сакаат да ја разнебитуваат државата..
А истото можеше да го стори Собранието кога Бранко го аболицира Заев, ама го оставија Бранко до крај на мандатот..

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.160
Поени од реакции
3.395
Така е. Да зборуваме за сегашната најавена двојазичност во цела Македонија (која нема ни да се вика така) и ќе бидеме ненационална држава на непостоиечки македонски народ и непостоечка Македонија. Не ме чуди што шќиптарите тоа го „фураат“, ама дека маќедонец ќе ја игра таа игра, тоа не ми се верувало. Ја отвори Зоќи работата со двојазичноста и сега кога-тогаш ќе се реализира. За жал. Секогаш ќе се најде некој национален изрод.
Ни ја кажува само последицата, а причината која довела до тоа НЕ Е БИТНА.[DOUBLEPOST=1488444849][/DOUBLEPOST]
нека си изгласа Собранието квинслишка влада, има право Иванов да стави вето... па и нека му изгласаат импичмент...
Ама треба да има НОВИ председателски избори, а тоа не им одговара на факторите кој сакаат да ја разнебитуваат државата..
А истото можеше да го стори Собранието кога Бранко го аболицира Заев, ама го оставија Бранко до крај на мандатот..
Треба 2/3 за импичмент, затоа беа нервозни уште тогаш кога не му го даде одма мандатот.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.180
Поени од реакции
16.312
Така е. Да зборуваме за сегашната најавена двојазичност во цела Македонија (која нема ни да се вика така) и ќе бидеме ненационална држава на непостоиечки македонски народ и непостоечка Македонија. Не ме чуди што шќиптарите тоа го „фураат“, ама дека маќедонец ќе ја игра таа игра, тоа не ми се верувало. Ја отвори Зоќи работата со двојазичноста и сега кога-тогаш ќе се реализира. За жал. Секогаш ќе се најде некој национален изрод.
не дека албанците ( па ниту тие од Албанија) толку сакаат да се смени името на државата, колку го прифаќаат тоа под притисокот на ЕУ и УК, а за тоа си бараат други работи за возврат

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
собрание е воља на народот
Ако некој претседник речи “Јас не се слагам со вцоља на мнозинст и нема да му ги дадам нивните демократски права“ нек си поднесе оставка сам во трогателно обраќање на нацијата.
Ова шо прави Иванов е соучешништво во здружен криминален потфат. Подпомага извршување на незаконитост и нелегалност. Тој во историјата ќе биде забележан како претседател кој застанал против воља на мнозиснтво граѓани на Македонија.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.707
Поени од реакции
21.219
Лично ќе му го предадел пред споменикот на учк во Скопје
Само едно не ми е јасно, во голема албанија кога ќе бидеме малцинство дали македонскиот ќе биде официјален јазик на цела територија на Албанија и ќе биде морален за сите албанци од прво одделение ?

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
ехеее... далеку е вистината. Мое е мислење, толку е очигледно дека ДУИ е инструирана да не коалицира со ВМРО ДПМНЕ. Затоа и Груевски на избори бараше 63 пратеници. СЈО... :)
Грујо бараше 63 пратеници за да не оди во затвор. Сјо е пречката, на Дуи им е кажано да го поддржат Сјо, Грујо не сака тоа, која е пречката? Сам си кажуваш дека на Дуи им е кажано да не коалицираат со вмро, а тоа е затоа што вмро не го поддржува Сјо.
Напротив тогаш бев против аболицијата, ама сега сум против тоа да се даде мандатот на еден Црпнат.[DOUBLEPOST=1488443706][/DOUBLEPOST]
Кој го направи двојазичен?
И дали тогаш некој прашања не заслужуваа одговор?
Зошто беше даден мандат на човек што преговараше со Дуи за платформата?
Прашуваш зошто Скопје бил двојазичен, самиот си свесен дека накцаа село со 30к албанци само да се крене процентот, си се запрашал зошто Илинден, Петровец не се дел од градот Скопје?

да те потсетам некој прањања не заслужуваат одговор
Зошто во Охрид каде нема 20% Албанци има табли со два јазика? Македонски и албански јазик мислам.
Не, ај да збориме за Сјо и најавените кривични пријави. Да збориме за заканите кои ги упатил началникот на Свр Охрид кон Сјо, заканите упатени од членови на вмро кон Сјо. Ај да збориме за кражбата на милиони евра народни пари.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.837
Поени од реакции
36.874
Тебе јас нешто те прашав вчера ама се сокри како пичка под кошула.

Зошто се разместуваа судии во Кривичен и Врховен суд? Зошто две илјади предмети треба од почеток да се работат?

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.160
Поени од реакции
3.395
собрание е воља на народот
Ако некој претседник речи “Јас не се слагам со вцоља на мнозинст и нема да му ги дадам нивните демократски права“ нек си поднесе оставка сам во трогателно обраќање на нацијата.
Ова шо прави Иванов е соучешништво во здружен криминален потфат. Подпомага извршување на незаконитост и нелегалност. Тој во историјата ќе биде забележан како претседател кој застанал против воља на мнозиснтво граѓани на Македонија.
Нека има референдум како што имаше 2004г

Кое ќе гласи, “дали сакате Зајко да ви биде премиер и дали сакате албанскиот јазик да биде официјален“

Мислам 200к потписи треба или 20-30 пратеници, ајде да видеме колку ќе гласаат на тој референдум.

V

viktora

Гостин
Воопшто не е лошо да се обидуваме да учиме јазици, па и албанскиот.
Они имаат проблем за да комуницираат на македонски но ние не би имале проблем со албанскиот.Ако ти се учу,учи слободно.Нема да дозволам некој да ми наметнува со сила.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Човек кој им го лиже на албанците е продадена душа.
ххахах срценце, како ли ми те исплашија во штабот “Ако дојдат комуњариве на власт, ќе мора сите да им го лижеме на албанците“

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.707
Поени од реакции
21.219
Има возбуда веќе кај мнозинството кое гласало на овие избори во Македонија, и веќе Еди Рама го чуствува како свој претседател за разлика од граѓанинот Хорхе кој победи на наместени избори.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
не дека албанците ( па ниту тие од Албанија) толку сакаат да се смени името на државата, колку го прифаќаат тоа под притисокот на ЕУ и УК, а за тоа си бараат други работи за возврат
Не, името е за да се тргне „формалната“ пречка од Грција. Не му пречи на никого во МК. Арно рече Зоќи: ако на сите им пречиме со нешто, до нас ќе е.
Е па ајде, со ред... на Грција и пречи името... до нас е па ќе го смениме. На Бугарија и пречи македонскиот народ и јазик да не е дел од бугарскиот.. па да станеме дел од бугарскиот. Србија има проблем што сакаме автокефална црква, ние сме виновни, да влеземе во состав на српската. Албанија (албанците) сакаат Р. Македонија да е „би“ држава... до нас е и тоа, не смееме да сакаме национална држава како останатите наведени... па да (о)станеме без тоа. За сите друго важи, само за нас не.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.160
Поени од реакции
3.395
Зошто се разместуваа судии во Кривичен и Врховен суд? Зошто две илјади предмети треба од почеток да се работат?
Вообичаено е разместувањето секаде, на овие им беше истекол мандатот па мора да се обнови, за предметите немам поим зошто.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Нека има референдум како што имаше 2004г

Кое ќе гласи, “дали сакате Зајко да ви биде премиер и дали сакате албанскиот јазик да биде официјален“

Мислам 200к потписи треба или 20-30 пратеници, ајде да видеме колку ќе гласаат на тој референдум.
референдум имаше
излегоа на избори милион и кусур, гласаа за свои пратеници кои понудија и платформи изложија шо и како сакаат. 67 од тие избрани пратеници (мнозинство) можат да направат влада.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom