Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Еве ја во целост албанската платформа. Прочитајте ја убаво, и при тоа запамтете дека и Груевски и Заев се согласиле со овие членови.
Се надевам ќе сфатите што се се спремни двајцата да направат само за да зграбат моќ.
Со многу мала разлика што на паторот му беше дадено со истиве прифатени говна да формира влада.

Запамтете дека тие што го поддржуваат паторот се „патриотите“ во даденава ситуација.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.316
Ок, кажи еден што направил повеќе?
Киро Глигоров? Борис Трајковски? Бранко Црвенковски?
Никој не застана цврсто во одбрана на Македонија, а го вложи својот углед пред се како човек.

Да!!! Никој претседател не направи нешто поголемо за Македонија во овие 26 години.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.316
Со многу мала разлика што на паторот му беше дадено со истиве прифатени говна да формира влада.

Запамтете дека тие што го поддржуваат паторот се „патриотите“ во даденава ситуација.
Каква разлика има бе гној еден? Пробуваш терминолошки да си играш во ваква ситуација.

Но и тоа е добро, самиот признаваш дека зајо е отворено против Македонската држава таква каква што е, што и значи платформата. И што е најважно ти цврсто го подржуваш во тоа.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.871
Поени од реакции
23.265
Само тоа можеш да напишеш. Од една страна не отепа од дрвење како двојазичноста е реланост, како за џабе протестираат , како СДСМ не прифатиле ништо ново или што ти јас знам, а од друга страна ти пречи двојазичноста на форумот и се повикуваш на глупости како приватен форум и бла бла бла. Дај одлучи се веќе еднаш. Имаш или немаш против двојазичност? Ако имаш трк вечер на протести, ако немаш почни да си учиш албански и да се залагаш и форумот да стане двојазичен за да и на останатите граѓани на кои македонскиот не им е основен јазик можат нормално да комуницираат и допринесуваат на форумот.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Каква разлика има бе гној еден?
Гној, разликата е што гнојот на кој му се восхитуваш ја имаше активираната бомба во раце, а сега се претставува како патриот. Само што сте лоботомирана дива орда што не може тоа најосновното да го исперцепира.

Limbo

maybe an alien
Член од
26 декември 2007
Мислења
835
Поени од реакции
1.471
Не изгуби, освои повеќе „поени“.
По "устав" им е тоа, така? Кај нас "влада" формираат "партиите" кои ќе се договорат меѓу себе а заеднички имаат 61 или повеќе "пратеници", така да таа "партија" што имала најмногу "гласови" не е никаков "победник" автоматски, ама имаме ""претседател"".

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.156
Поени од реакции
3.389
На овој мислам јас

Дај ја целосната најава, не само дел, вака не знаеме кој го изјавил тоа![DOUBLEPOST=1488443124][/DOUBLEPOST]
Гној, разликата е што гнојот на кој му се восхитуваш ја имаше активираната бомба во раце, а сега се претставува како патриот. Само што сте лоботомирана дива орда што не може тоа најосновното да го исперцепира.
Многу нервозен нешто си ми,
ај ќе дојде високата преставничка, па ќе ви ги реши проблемите.

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Нормално, кога нашиот бивш премиер и претседател на ДПМНЕ и најголем патриотго зборува, зошто останатите да не го научат
Toa treba da e od licen kejf i potreba, a ne bez potreba nametnato vo tvoja sopstvena drzava.
Grujo prifatil dvojazicnost kaj so ima 20% ljocki, kako sto e i sega i vo ramkovniot, za drugite temi voopsto ne e ni razgovarano. Velepredavnikot prifatil dvojazicnost za cela MK pa i drugite nebulozi od protivdrzavnata platforma.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Ок, кажи еден што направил повеќе?
Киро Глигоров? Борис Трајковски? Бранко Црвенковски?
Никој не застана цврсто во одбрана на Македонија, а го вложи својот углед пред се како човек.

Да!!! Никој претседател не направи нешто поголемо за Македонија во овие 26 години.
Хорхе застана во одбрана на паторот да не оди во идризово, прво со аболиции сега со мандатот. И верувај дека скапо ќе го чинат овие глупости!

Црепот освен да ги исполнува желбите на паторот за друго ни за свинска не го бива, еден ебан говор не знае да одржи без лист пред него, да не почнуваме со глупостите што ги кажал.

Ти можеш да си правиш тврдокорни филмови дека црепот ја бранел државата

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Многу нервозен нешто си ми,
ај ќе дојде високата преставничка, па ќе ви ги реши проблемите.
Сигурно си многу горд како прав „патриот“ кога претседателот си ги враќа „одлуките“ што ги извлекол од мал мозок и ја прикажува земјава каква банана-држава е и колку не вреди неговиот збор.
Grujo prifatil dvojazicnost kaj so ima 20% ljocki, kako sto e i sega i vo ramkovniot, za drugite temi voopsto ne e ni razgovarano.
Кажа кој, ШИТел? КУРир? Ене ти ја платформата. До недела у 23:55 дпне беше сигурен дека има нова влада со учк - тоа значи дека НИШТО не прифатил паторот или обратно - СЕ'?

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.316
Ти да гледаше разлика, ќе видеше дека јас гомното го пуштам низ вода, без разлика дали се вика грујо или зајо, гомно си е гомно. А ти гомното го гаиш.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.831
Поени од реакции
36.864
Немам многу време да образложувам што и како пошто сум на работа па ке бидам краток. Прво никаде не ја оправдав постапката на Претседателот нити ја поддржувам. Дали била законска или уставна не навлегувам но не е фер. Друго не му читам јас мисли па да знам кои му се точните мотиви, но останувам на ставот од пред неколку месеци дека треба на СДСМ да им се даде право да формираат влада оти тоа е изборна желба на граѓаните ми се допаѓало тоа мене или не. И како што бев против улична демократија кога дивееја шарените и сега сум против улична демократија, но од друга страна како што бев против и тогаш кога некои членови тука се повикауваат на странците да ни ги решават проблемите дома и сега сум против. Но вие ги поставивте правилата на игра па сега играјте по нив.
А и јас нешто искрено да те прашам. Дали би ти пречело форумот да биди двојазичен, настрана правила , прописи и закони? Онака што ти мислиш по твое со кратко образложение.
Дали форумот ќе биде двојазичен е избор на тој што е сопственик на форумов. Јас живеам во Скопје кој е двојазичен град од 2004 година, од општински документи, известувања, ЈСП и слично се е на два јазика. Дали ми се допаѓа - не, дали тоа влијае или ги нарушува моите права да го користам мојот јазик - не.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.156
Поени од реакции
3.389
си ги враќа „одлуките“
Напротив тогаш бев против аболицијата, ама сега сум против тоа да се даде мандатот на еден Црпнат.[DOUBLEPOST=1488443706][/DOUBLEPOST]
Скопје кој е двојазичен град од 2004 година
Кој го направи двојазичен?
И дали тогаш некој прашања не заслужуваа одговор?

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Сигурно си многу горд како прав „патриот“ кога претседателот си ги враќа „одлуките“ што ги извлекол од мал мозок и ја прикажува земјава каква банана-држава е и колку не вреди неговиот збор.
Кажа кој, ШИТел? КУРир? Ене ти ја платформата. До недела у 23:55 дпне беше сигурен дека има нова влада со учк - тоа значи дека НИШТО не прифатил паторот или обратно - СЕ'?
Grujo se nadevase deka Ahmeti ke si go ispocituva svoeto pravilo pobednik so pobednik na koe kako so gledame samiot se pokaka. Ako, ke mu se vrati, zaradi ova i drugite albanski partii vo idnina ke go jadat stapot. Zatoa vmro i opravdano mislea deka ke oformat vlada, bez razlika dali ke se prifati neso od platformata ili ne. Drug problem e so DUI e prakticno otpisana partija i na slednite izbori i lokalni i parlamentarni ke gi snema ko so gi snema prethodno pdp i dpa pa ahmeti gleda na sekoj nacin da si go spasi gazot. Zatoa se serviraat lagi od ustite na licnosti ko osmani, Arifi, Grubi itn demek vmro se prifatil.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom