Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 март 2009
Мислења
20.125
Поени од реакции
16.262
Босна е на Босанци,поентата на муабетот е шо овде се кладе пост дека као Литванија не признавала руско малцинство и руски јазик па не мора ни ние. Зато се набројаа држави кои признаваат и јазици и малцинства и ништо не им фали
ајде сега по 2004 подобро ли им е на луѓето во Струга и Кичево ?? (не мислам на тие малубројни албанци што иако се нестручни се начукаа во државна служба)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Во ред е што сте набројале, ама во Канада Французите не сакаат да се спојат со Франција, во Швајцарија, Германците (тоа јазично подрачје) не сакаат да се обединат во голема Германија, они тие проблеми што ги имаме денес ги решиле со сила пред неколку века и затоа немаат проблеми,
ти дадов да не споредиш со БиХ ама таму како што знаеш, Србите немаат проблем да се спојат со Србија, Хрватите со Хрватска, само Бошњаците ќе си останат оти нема каде да одат.
Ти бе испадна и француз од канада и германец од швајцарија и српски босанец
За сите народи знаеш шо сакаат а шо не сакаат. Поентата беше дека еден куп држави функционираат без оглед дали официјален им е еден или повеќе јазици дали на цела територија дали по региони.[DOUBLEPOST=1488355858][/DOUBLEPOST]
ајде сега по 2004 подобро ли им е на луѓето во Струга и Кичево ?? (не мислам на тие малубројни албанци што иако се нестручни се начукаа во државна служба)
Во последни 10 години на никој не му е подобро
Освен на владата, министрите и тие шо зедоа тендери.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Како ме праша кога последен пат сум бил во Бугарија ко они да се од другата страна на планетава мајката.Колку што памтам и таму имаше протести неколку прегласувања едно подруго пошто Борисов не можеше да формира влада.И таму народод протестира за тежок криминал на Борисов и компанија.Па згора ми ја споредуваш со УК дека биле за нас.
Дечко да ми кажеш за Филипини Колумбија да се чудам,не сум бил,ама немој вакви глупи муабети за Бугарија жити се.
На толку глупости напишани за тебе изгледа не на другата страна на планетава, на друга планета се! Добро вака пред компјутер кога седиш и пред да напишеш нешто, не ти текнува да отвориш да погуглаш малце? Или кога го имаш козарот и сител што ќе ти е гугл

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.156
Поени од реакции
3.388
башка еден паjтон народ ко Бугарите таму ги натера Британците со мал процент преднина да го изгласат Брегзитот...
Да се надополнам со моето излагање погоре во врска со Британците, ако сакаа да ги поништат резултатите од референдумот ќе кажеа дека Бугарите со помош на Путин ги наместиле резултатите,:pos: па ќе бараа нов референдум, во Холандија 100 пати одржуваа референдум да помине европскиот Устав (закон), па после измислија Лисабонски договор да не се гласа на референдум.

Пак ќе се надополнам они да сакаа да ги поништат резултатите ќе го направеа тоа![DOUBLEPOST=1488356032][/DOUBLEPOST]
Поентата беше дека еден куп држави функционираат без оглед дали официјален им е еден или повеќе јазици дали на цела територија дали по региони.
Поентата е дека во тие држави одамна ја поминале племенската заедница, ние доцниме многу векови!

RomanistaRIM

ASR1927
Член од
6 октомври 2014
Мислења
1.382
Поени од реакции
1.786
хахахахахахахахахахахахааа
ааааааааааа
Оди надвор играј се, не е ова тема за тебе.
хахахахахаха оооооо сои кој дискутирам јас политика и историја.....
:facepalm::facepalm::facepalm:

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.156
Поени од реакции
3.388
Во последни 10 години на никој не му е подобро
Освен на владата, министрите и тие шо зедоа тендери.
На мене ми е, а немам земено тендер.

Секоја случајност не е случајност:confused:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Пак ќе се надополнам они да сакаа да ги поништат резултатите ќе го направеа тоа!
Растен си во земја каде закони и воља на народ не мора да се почитува. Растен си во држава каде мислење и желба на власта не мора да е иста со она на народот. И зтаоа сега мислиш дека така функционираат сите земји во светот.
Тебе мислењето ти го обликоваа како во Северна кореја шо им го обликоваат.

V

viktora

Гостин
башка еден паjтон народ ко Бугарите таму ги натера Британците со мал процент преднина да го изгласат Брегзитот...

Ма коjа фаца си во секоj случаj, човече :zver:
Може сум фаца,ама брате ти си тешка легенда.Нема што муабет.Тоа е шах мат хахаха
Друга работа,не сум ти крив што не можеш да направиш разлика од КАФАНА до национален ресторан,бистро бар,италјански ресторан итн.Угостител сум но не работам келнер.Изгледа тебе само во кафани те пуштаат,за други културни места забрането е по папучи и синдикалка маица и да се лигавиш со една чаша жта.

RomanistaRIM

ASR1927
Член од
6 октомври 2014
Мислења
1.382
Поени од реакции
1.786
Растен си во земја каде закони и воља на народ не мора да се почитува. Растен си во држава каде мислење и желба на власта не мора да е иста со она на народот. И зтаоа сега мислиш дека така функционираат сите земји во светот.
А ти во каква земја си растен ?

Член од
6 април 2007
Мислења
1.095
Поени од реакции
443
Може сум фаца,ама брате ти си тешка легенда.Нема што муабет.Тоа е шах мат хахаха
Друга работа,не сум ти крив што не можеш да направиш разлика од КАФАНА до национален ресторан,бистро бар,италјански ресторан итн.Угостител сум но не работам келнер.Изгледа тебе само во кафани те пуштаат,за други културни места забрането е по папучи и синдикалка маица и да се лигавиш со една чаша жта.
Кажи каде си да доjдам да ме послужиш, жива свирка за бугарски шлагери на увце имате? :)

V

viktora

Гостин
Законите може не се почитуваат,но вољата на народот се искажа на избори која партија колку гласа доби.Е сега што не се почитува вољата на народот тоа е друго,дали исто не се почитува вољата на мнозинскиот народот и во оние федерални двојазични држави што ги наброја?
И ако можеш да ми одговориш што си по нацијоналност.Чисто од љубопитност прашувам.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.770
Поени од реакции
23.067
А ти во каква земја си растен ?
@Let 3 бе пријателе фатил и турско и српско и бугарско и социјализам и демократија и диктатура и ете на старост ако го поживее господ пак демократија ке фати.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
во 2015 година вкупните обврски кои Британија мораше да ги плати на ЕУ (за цела година) беа 8,5 милијарди фунти.
Од ко постои европската унија (1973 прво како ЕЕЗ) , Британија вложи во неа 380 милијарди фунти или во просек 9 ,илијарди фунти годишно.
Од друга страна Британија секоја година ДОБИВА пари од фондови на ЕУ пример за образование 1,2 милијарди, 3 милијарди за регионален развој, 1,5 милијарди за енергетика се на се во 2015 Британија доби околу 16 милијарди евра за 2015 година
Народот не ги знае тие бројки и ќе се чуди в година кога ќе им фалат во буџетот пари за земјоделие за енергија за образование... допрва се последиците на Брегзит по нивната економија

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom