Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Сум коментирал сечии гомна. Бев и против патетичната клиентела на власта која на форумов на смешен и провиден начин се обидуваше да си ги заштити работните места.
Сега не се двоумам да бидам и против вас безобразни чекачи на фотелја на кои лигите им течат за власт како на мали деца.
Многу мудро и прецизно си го дететектирал жариштето на проблемот. Не е тоа кај оние со сметки на Белизе, ниту кај крмаците што трошат по 20000 евра на ручеци и патни трошоци, ниту кај небањатите со кокошји мозоци што не можат да осознаат дека се манипулирани - туку проблемот е кај тие што протестираат против тоа.
Мора да ти е многу едноставен животот...ужиФкај си!

S

silmarillion

Гостин
Си доаѓам во петок, и да, ако тоа те интересира, ќе учествувам за првпат на протести. Немам намера да одам во Чаир, бидејќи колку што знам неписмениот Зајак не живее во Чаир, ниту пак таму се наоѓа некоја важна државна институција.
Прпа за у Чаир а? Ако :) Другото не ти го коментирам, твој избор на гледање на нештата.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Многу мудро и прецизно си го дететектирал жариштето на проблемот. Не е тоа кај оние со сметки на Белизе, ниту кај крмаците што трошат по 20000 евра на ручеци и патни трошоци, ниту кај небањатите со кокошји мозоци што не можат да осознаат дека се манипулирани - туку проблемот е кај тие што протестираат против тоа.
...Алмеида , величенствено.., море у космички размери си, Ајаншатјн само наивно пробал да те дефинира кажувајќи: ...бескрајна е човековата глупост....оној зајко е мало дете за тебе...:sneaky:

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
Не е проблемот кај тие што протестираат, проблемот е кај тие што мижејќи бараат правда, а очите ги отвараат само таму каде што им одговара да ја најдат неправдата.

Колку што ми е мене животот "едноставен", тебе да не ти биде. За твое добро ова, верувај. ;)
Прпа за у Чаир а? Ако :) Другото не ти го коментирам, твој избор на гледање на нештата.
А од што тоа да прпа?? Јас немам пријатели, но немам ниту непријатели во Чаир.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
koga mislis deka vemero go doprele dnoto, gleas denes protest so naslov cetvrti ilinden, i vodza bogdan opinokot deckoto na ilija ... i so neveruvanje gledas deka mozele oni uste podlaboko da izbushat bez oset i toa, bez da gi fati sram.
bogdan ej ... cetvrti ilinden, pa pogolemo skvernavenje na Ilinden nit imalo nit ke ima u istorijava na zemjava, bar za sega, garant i drugi biseri ke ima ...
varburg na ulica ne mozes so ovoj na ulica da pridvizis, cetvrtiot Ilinden ke go pridvizues :sramezliv:
Врвот е што луѓе што ги знам а се дружеа/т многу со воџава, почињаат да го бришат кога ќе им искоментира на статус, за било што и во било каква конотација, од филмови до музика. Срам ги фаќа, другите да не виделе дека им коментира по статуси :pos: сѐ е кажано.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
...Алмеида , величенствено...
Ристе, во овој контекст ќе повлечам една аналогија со една позната реченица на еден познат антички МаЌедонец - Аристотел кој рекол "Мил ми е Платон, но помила ми е вистината", за тебе би било "мил ми е Алмеида, ама помили ми се тендерите". Знам дека ја разбираш суштината на постот, ама пуста љубов кон туѓи пари и страв од СЈО те тера да ми го хејташ истиот.

D

Darko_ufo

Гостин
Не е проблемот кај тие што протестираат, проблемот е кај тие што мижејќи бараат правда, а очите ги отвараат само таму каде што им одговара да ја најдат неправдата.

Колку што ми е мене животот "едноставен", тебе да не ти биде. За твое добро ова, верувај. ;)

Ic ne doagjaj uste tvoite kopita falat da go gazat Skopjevo, edna Orka povekje ne ja pravi proletta...

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387

Ти бе ќути, и така за Хилари беше[DOUBLEPOST=1488228854][/DOUBLEPOST]Eј @Darko_ufo види ги оркиве како протестираат пред Влада.

S

silmarillion

Гостин
Немаш? Сереш пеер, мора да имаш. Прееска ги слушав од балкон рикаа "Некааа разберат клетите шииипаари македонско име нема да загииине". Башка нели тие се купците на земјата која Заев ја шитна и нивните мегаломански желби за Голема Албанија. Прпааа :) ок е бе другар на сите ни е јасно што се дешава, во ред е:) штрајкуј си ти апсолутно ти го поддржувам правото и би застанал рамо до рамо со тебе против било кој што ќе ти го спори тоа.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Знам дека е борба за власт, ама не мора сеа градов да трпи заради тоа небањатите орангутани. Сеа блокираат, пренасочуваат улици за нив, дремеме по семафори дека не напраиле влада со нив.
Epa vie koga protestiravte,farbavte,krsevte ili gledavte seiri da se trgne nedokazaniot kriminal na familijata da sedne duga dokazana kriminalna familija,togas bese vo red.[DOUBLEPOST=1488229692][/DOUBLEPOST]
Не знам кој нема да каже ни збор кога ќе почне да мава полицијата.
ajde be,ke mavala policijata?pa neli ne e demokratcki i sekoj ima pravo na protest.[DOUBLEPOST=1488229794][/DOUBLEPOST]
Циркус :pos::pos:
Патриотите дошле, плачеа кога им ги фарбавме спомениците, ама ова плачење сега е бетер, циркузанти. :pos:
Мора да ги разбереме значи, платата и животот им е влог, нема плата нема живот како досега.
Aaaaaaaaaa pogolem placko ot makraduli nema!Ne siri dezinformacii

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Ристе, во овој контекст ќе повлечам една аналогија со една позната реченица на еден познат антички МаЌедонец - Аристотел кој рекол "Мил ми е Платон, но помила ми е вистината", за тебе би било "мил ми е Алмеида, ама помили ми се тендерите". Знам дека ја разбираш суштината на постот, ама пуста љубов кон туѓи пари и страв од СЈО те тера да ми го хејташ истиот.
не..бе, не мешај сеа тедери, па цица-маци и остали трици...Човекот многу прецизно со малку зборови ти опиша состојба ...ти си тропна стандардна мантра. Тоа ми дава за право да си тврдам дека си само ко навиена звучна играчка ..такви какви на времето пред електронската револуција се продаваа на Понте Росо у Трст...Ќе ја навиеш, а таа се смее ко луда..чиста аналогна техника ..пластично дискче со бразди , игла и мембрана ..се како кутија цигари....Неодоливо засмејуваа...ко ти кога те читам... :) :)

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Кој велеше дека не протестира Дпмне, туку дека тоа се македонските патриоти спонтано собрани како Тврдокорни? :)

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Сакаат тие да прават влада со клетите албанци. Какви лудаци, еднаш ги плукаат после го лижат плуканото, смешки живи. Еј уште нешто, ако овие ви се народот кој ќе ве брани, одете сами седнете во ќелиите.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom