Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
кај го има ова во која држава го има ова 20 % албанци дали се и толку да ни ја презимаат државата ќе се бориме ако треба нема да бегам како некои во 2001 "тогаш сум бил мал" ќе гинам за нашата земја зошто ни е албански јазик во кавадарци неготино и мн др градови,ќе сме морале албански да зборуваме кур ќе не натерат, јазикот нема да ни го земат!!!

Да се исмејуваш на слика на херои кои го дале својот живот за да нивните поколенија, тоест ние живееме слободно е малоумно ....

Да, моето здружение што се бори да го спаси Груевски од затвор за криминалите се вика Четврти Илинден. Ок.

Еј екстра ти е муабетов, ај сеа види како ги викаше Грујо сите што искачаа на протести последнове 2 години и на крај како го издува и тоа од неопределените.

И да те прашам, отидовте до Чаир денес или другпат?
Еј ти не можеш да ми викаш мене, бидејќи јас сум на форумов повеќе од 10 години и сум го поддржувал Грујо кога бил за поддржување и сум го напаѓал кога требало.

Јас не се борам за фотелја. А ова што го прави Зајакот е чиста борба за власт и нема врска со никаква правда.

Веќе подолго време пишувам овде против криминалот на ДПМНЕ и Грујо (прочитај ми ги постовите уште од пред изборите), и ако се прашам јас комплетното раководство на ДПМНЕ на чело со Груевски па сите функционери надолу се до раководител на подрачна единица прво треба во затвор а после судење.
Ама друго нешто што во првиот момент треба да се случи е Зоки да биде во Идризово, а не да ми биде премиер па и уште да договара идентитети.

Иако го поддржував падот на власта бев сомничав во однос на 'револуционерите", и излегов во право. За фотелја и газот ќе си го дадат овие питачите од СДСМ. Уствари газот веќе си го имаат дадено, родена мајка би си ја дале пред очи да им ја силуваат само и само ОНИ и никој друг да не биде на власт. Да ти се плукнам на револуцијата.

Си доаѓам во петок, и да, ако тоа те интересира, ќе учествувам за првпат на протести. Немам намера да одам во Чаир, бидејќи колку што знам неписмениот Зајак не живее во Чаир, ниту пак таму се наоѓа некоја важна државна институција.

И на следните избори кои ќе бидат многу бргу, повторно нема да гласам ниту за СДСМ ниту за ДПМНЕ. Оти се исти ку*ац.

Понекогаш велам дека сите овие политички партии ни глумат филм, а тој филм ќе заврши со уништување на оваа земја.

Ако Црвенковски беше криминалец и предавник, зошто тој или некој од неговата влада не влезе во затвор во 1998ма?
Ако Георгиевски беше предавник и криминалец, зошто ни тој ни некој министер не падна во затвор.
Парадоксално, тој што наводно ја растури индустријата, криминално ја приватизираше, додели 300.000 државјанства на албанците (нели @bitushanec ), повторно победи на изборите од 2002, и тоа со огромна подршка.
Ете сега веројатно ни Груевски со дружината нема да лежат затвор.

25 години политичарите исто си терат не се менуваат, за жал и народот е истиот ... и затоа ќе не дупат уште долго.

Дпмне нуди иста програма на албанските партии како и Сдсм, а пред јавноста се чини како којзнае што ќе бидне со државата, дали стварно верувате дека Сдсм понудиле нешто повеќе него Дпмне? Особено нешто многу ?
Озбилно верувате дека во химната ќе биде спомнат Џемо балистот? Дека во парите ќе го има Адем Јашари?

Изгледа за прв пат имавме можност да видиме политичари во затвор да лежат, ама затоа сега сендвич и сладолед патриотите ќе излезат на улица и ќе изнудат амнестија.

Вмровците ќе се фалат како направиле милиони и заминале без влакно да им фали, а патриотите ќе им објаснат на децата и внуците каков сладолед јаделе пред собрание.

alb-1ujk76i67i67i67.png

не е работата дали ќе остане унитарна држава... работата е дека е загрозен македонскиот идентитет, а набргу и македонскиот јазик...
Дури и да осѕтане во името македонија, ако македонец биде државјанин на државата ФирМакедонија а по потекло може да биде албанец или словен, готово е со македонскиот идентитет ... а се ова поодамно Фрчковски го елаборираше...
Па ако се смени името на македонскиот јазик, тој бргу ќе биде прогласен за српскоблгарски диалект
alb-1ujk76i67i67i67.png

Искрено не можам да ги читам повраќаниците на ова децата на циганската чаршија и на комуњарскиот покондирен шлајм.

Абе уште СДСМ не формирале влада а овие веќе го покажуваат она свое инфантилно, простачко, педерско и длабоко потценувачко во себе кон својот народ, нарекувајќи ги обичните луѓе небањати (кои може и да се такви, но, затоа што не можеш цело време да си бањат и да работиш како вол на нива за да се прехраниш чесно), орангутани (затоа што навистина значаен дел од нив немаат доволно образование и префинети манири, но тоа е така бидејќи во Македонија со децении се создава јаз меѓу богатите и сиромасите, од страна на првите кои мафијашки ја присвојуваат власта), пештерски луѓе (затоа што обичен народ ги избегнува институциите поради тоа што не наидува на човечки и нормален однос таму, кадешто се испонапикани прејадени говеда коишто се вработуваат по наследни линии, а обичните и способни луѓе се принудени да се иселуваат од државата)....

Да ви кажам само: тие небањатите, орангутаните и пештерските луѓе можат да бидат прелажани и да не им се јасни многу работи, но се единствените коишто искрено и без некои големи лични барања и очекувања за себе можат да се борат за правда.

Продолжете така, се подобри сте: Бранко истера цел мандат пред народот да му даде црвен картон, вториот пат со Бучковски после две години низ целата држава имаше протести против власта, сега нема да терате повеќе од неколку месеци.

Заради надменоста и занесот кој ги тепа дека се некаква неспорна елита последниот пат кога СДСМ изгуби му требаа 10 години да дојде при свест. Ама изгледа си останале без совест.
Хах, "лични барања", мудрецу! И сега се восхитуваш сам себе си, каков длабок филозофски аманет оставаш овде кој нам треба да ни фрли грижа на совест. Концептот на колективност познат ти е? Заедничко добро? Дури и орангутаните живеат во заедници со некаква хиерархија и взаемни одговорности. На небањатите и тој концепт им е непознат. Навреда за орангутаните е да се споредуваат со нив. Не дека немале прилика да се исполираат, туку дека се глупи, а самоуверени.
Никој од нас што зборува така за нив не е богаташ. Клучната разлика е во тоа што потекнуваме од средини, семејства што ја сфаќале колективната одговорност, со труд се пробивале нагоре и без штетење на околината, за разлика од паразитите кои и да се смени власта добро ќе продолжат да пливаат.
Не ти се коментираат гомната на новоформираната десничарска елита која од два камења седна да кења на златна шоља за само десет години. Не ти се коментираат нивните методи со кои се повикува на закрвување со другите само со една цел - тие истите да продолжат да одат по нужда на злато.
Јада и беда, патетика жива ти е текстот што си го склопил. И ти си на браникот на мајбахот, на браникот на режимот штом ти се криви тие што го лоцираат вистинскиот виновник затоа што ги навредувале тие што слепо го бранат. Јазот беше голем, ама не толку непропорционален во однос на материјалните богатства, како што е непропорционален во однос на културолошкото ниво. После ова 10 годишно средновековие јазот е многу поголем.

Последно уредено:
alb-1ujk76i67i67i67.png

не е работата дали ќе остане унитарна држава... работата е дека е загрозен македонскиот идентитет, а набргу и македонскиот јазик...
Дури и да осѕтане во името македонија, ако македонец биде државјанин на државата ФирМакедонија а по потекло може да биде албанец или словен, готово е со македонскиот идентитет ... а се ова поодамно Фрчковски го елаборираше...
Па ако се смени името на македонскиот јазик, тој бргу ќе биде прогласен за српскоблгарски диалект

Како не ви е срам ваква прлава кампања да правите, на митинзи велите дека немате ништо против албанците, а вака со лажни фејсбук коментари ширите омраза.

И какви патриоти се тие што се закануваат на луѓе пред нивните домови, тие кршења на излози на штабови, кафулиња, пишување пораки пред домови на луѓе кои нити можат да одлучат кој ќе формира Влада.

Украинско сценарио велевте, што е ова вашето што напаѓате луѓе само затоа што се од друга партија.

Последно уредено:
koga mislis deka vemero go doprele dnoto, gleas denes protest so naslov cetvrti ilinden, i vodza bogdan opinokot deckoto na ilija ... i so neveruvanje gledas deka mozele oni uste podlaboko da izbushat bez oset i toa, bez da gi fati sram.
bogdan ej ... cetvrti ilinden, pa pogolemo skvernavenje na Ilinden nit imalo nit ke ima u istorijava na zemjava, bar za sega, garant i drugi biseri ke ima ...
varburg na ulica ne mozes so ovoj na ulica da pridvizis, cetvrtiot Ilinden ke go pridvizues :sramezliv:

Еј ти не можеш да ми викаш мене, бидејќи јас сум на форумов повеќе од 10 години и сум го поддржувал Грујо кога бил за поддржување и сум го напаѓал кога требало.

Јас не се борам за фотелја. А ова што го прави Зајакот е чиста борба за власт и нема врска со никаква правда.

Веќе подолго време пишувам овде против криминалот на ДПМНЕ и Грујо (прочитај ми ги постовите уште од пред изборите), и ако се прашам јас комплетното раководство на ДПМНЕ на чело со Груевски па сите функционери надолу се до раководител на подрачна единица прво треба во затвор а после судење.
Ама друго нешто што во првиот момент треба да се случи е Зоки да биде во Идризово, а не да ми биде премиер па и уште да договара идентитети.

Иако го поддржував падот на власта бев сомничав во однос на 'револуционерите", и излегов во право. За фотелја и газот ќе си го дадат овие питачите од СДСМ. Уствари газот веќе си го имаат дадено, родена мајка би си ја дале пред очи да им ја силуваат само и само ОНИ и никој друг да не биде на власт. Да ти се плукнам на револуцијата.

Си доаѓам во петок, и да, ако тоа те интересира, ќе учествувам за првпат на протести. Немам намера да одам во Чаир, бидејќи колку што знам неписмениот Зајак не живее во Чаир, ниту пак таму се наоѓа некоја важна државна институција.

И на следните избори кои ќе бидат многу бргу, повторно нема да гласам ниту за СДСМ ниту за ДПМНЕ. Оти се исти ку*ац.

Да ти ги прочита постовите.... Ти се заебаваш ?? Ти си брат таргетиран вмровец, ти нема спас. немиен си. Најинтересно е секој кој е за заштита на Македонија е немине вмровец.

Хах, "лични барања", мудрецу! И сега се восхитуваш сам себе си, каков длабок филозофски аманет оставаш овде кој нам треба да ни фрли грижа на совест. Концептот на колективност познат ти е? Заедничко добро? Дури и орангутаните живеат во заедници со некаква хиерархија и взаемни одговорности. На небањатите и тој концепт им е непознат. Навреда за орангутаните е да се споредуваат со нив. Не дека немале прилика да се исполираат, туку дека се глупи, а самоуверени.
Никој од нас што зборува така за нив не е богаташ. Клучната разлика е во тоа што потелнуваме од средини, семејства што ја сфаќале колективната одговорност, со труд се пробивале нагоре и без штетење на околината, за разлика од паразитите кои и да се смени власта добро ќе продолжат да пливаат.
Не ти се коментираат гомната на новоформираната десничарска елита која од два камења седна да кења на златна шоља за само десет години. Не ти се коментираат нивните методи со кои се повикува на закрвување со другите само со една цел - тие истите да продолжат да одат по нужда на злато.
Јада и беда, патетика жива ти е текстот што си го склопил. И ти си на браникот на мајбахот, на браникот на режимот штом ти се криви тие што го лоцираат вистинскиот виновник затоа што ги навредувале тие што слепо го бранат. Јазот беше голем, ама не толку непропорционален во однос на материјалните богатства, како што е непропорционален во однос на културолошкото ниво. После овој 10 годишно средновековие јазот е многу поголем.
Сум коментирал сечии гомна. Бев и против патетичната клиентела на власта која на форумов на смешен и провиден начин се обидуваше да си ги заштити работните места.
Сега не се двоумам да бидам и против вас безобразни чекачи на фотелја на кои лигите им течат за власт како на мали деца.
Изгледа за прв пат имавме можност да видиме политичари во затвор да лежат, ама затоа сега сендвич и сладолед патриотите ќе излезат на улица и ќе изнудат амнестија.
Имавме, и се уништивте со вашата пљатформа стокмена во Тирана.
Вашиот национализам ќе не уништи и нас ама и вас, ако се продолжи во истиот дух.

Ако правиш федерации и конфедерации на Балканот нема да добиеш Белгија и Швајцарија туку Босна. А тоа е последното што му треба на овој народ без оглед на етничката припадност.
Да ти ги прочита постовите.... Ти се заебаваш ?? Ти си брат таргетиран вмровец, ти нема спас. немиен си. Најинтересно е секој кој е за заштита на Македонија е немине вмровец.
А кога ќе замислам дека едно време бев таргетиран во групата на предавници заедно со leandra морници ме лазат сеуште. :))))

Последно уредено:
Озбилно верувате дека во химната ќе биде спомнат Џемо балистот? Дека во парите ќе го има Адем Јашари?

Не, туку некои добротвори и научници. Туку, кога веќе си тука, ќе може ли да ја преведеш албанската Himni i Flamurit за да видиме како треба да звучи една космополитска и современа химна?

каде бе со овие филмови? па уште си верувате у глупостиве [emoji23]
Sent from my iPhone using Tapatalk
стрпи се, ќе се јави Фрчковски... тој уште кога беше сдсм во длабока опозиција ги изложи поставките, - идентитет македонски се заменува со државјанин на државата со префикс а како иде работата и само географски префикс без Македонија...
а јазикот ќе биде јазик на државјаните на државата ...ху...
чешки да не биде така, ама не верувам оволку да фрла пари сорос и еу да се зае*бава само за место курто да јава (краде) малку мурто...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom