Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Не се нервирај за некој ден ќе стигнат еврата.
Danke mich erinnern[DOUBLEPOST=1488219386][/DOUBLEPOST]
Ама не те научиле дека со 51 пратеници немаш мнозинство од парламент со 120 пратеници
ni pa so 49 predavnici[DOUBLEPOST=1488219563][/DOUBLEPOST]
Ако некогаш се почувствувате бескорисни, помислете само на оваа проста маса на луѓе што протестира.
Dodeka pametnite neustavno da sednat na fotelja ja prodavaat drzavata

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.468
Поени од реакции
27.275
на сила се правиш наудрен или не, читај се

и самиот не знаеш што си пишувал. За повеќе објасни му на @jamajka што и како, не ме замарај мене со вакви "наивни" постови
Што ме спомињаш бе?

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.862
:pos::pos::pos:
Леле очај протестиве, 20.000, од кај ги вадат бројкиве.

И се независен до независен загрижен патриот. Која иронија, оние што цела година трубеа за „шарените“ сега се во иста ситуација, само уште канта боја му фали, сите тие глумци, професори, експерти, буџетари, стресени за своите работички.

Гледајте ги гревовите од видеото, оние што ни главата ни ја натапанија за пучеви, нелегитимно рушење власт сега зборуваат за влегување у собрание, немало да го пуштат Заев у влада. Teткава што говори ми е најјака.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
PISAV PREDAVNICI KAKO SDS.
OCIGLEDDNO E DEKA TOA BILE PRADEDOVCITE
Кој се тие мајку им нивну, дај имињата![DOUBLEPOST=1488219867][/DOUBLEPOST]
Ќе видиме што ќе биде ако и побараат да ја признае независноста на Косово.[DOUBLEPOST=1488218580][/DOUBLEPOST]
Сум погрешил, мене ме учеле дека 51 е поголемо од 49.
61 е поголемо[DOUBLEPOST=1488219908][/DOUBLEPOST]
Ова со google translate го преведе или на твојот мајчин јазик говори ( да не ти е блиска роднина ) ? Ако првото ондак машала напреднале google вовеле и превод директ од видео !!!!
безнадежно е се, од никаде надеж, се е изгубено, се....

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Циркус :pos::pos:
Патриотите дошле, плачеа кога им ги фарбавме спомениците, ама ова плачење сега е бетер, циркузанти. :pos:
Мора да ги разбереме значи, платата и животот им е влог, нема плата нема живот како досега.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
peletite se pokohezioni od makedoncite

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.786
Поени од реакции
36.798
:pos::pos::pos:
Леле очај протестиве, 20.000, од кај ги вадат бројкиве.

И се независен до независен загрижен патриот. Која иронија, оние што цела година трубеа за „шарените“ сега се во иста ситуација, само уште канта боја му фали, сите тие глумци, професори, експерти, буџетари, стресени за своите работички.

Гледајте ги гревовите од видеото, оние што ни главата ни ја натапанија за пучеви, нелегитимно рушење власт сега зборуваат за влегување у собрание, немало да го пуштат Заев у влада. Teткава што говори ми е најјака.

Стариот, нема да му дадеме да влезе во оваа Влада, оваа Влада е наша. И жената "видов пара со албанска апликација".

Леле леле :icon_mrgr:

И кога го нарече цијаш :pos:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Стариот, нема да му дадеме да влезе во оваа Влада, оваа Влада е наша. И жената "видов пара со албанска апликација".

Леле леле :icon_mrgr:

И кога го нарече цијаш :pos:
Мора да е 100 денарката со албанските мотиви, и така тоа е највредната банкнота кај просечниот административец.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.156
Поени од реакции
3.388
Баце ќе идете накај Чаир денес после протест или за другпут остаивте? : ))
Незнам јас сум зафатен со друга работа сега, од другата недела мислам дека ќе бидам слободен, па ќе протестираме заедно:P
Истото прашање, гледам некој не сака да одговори, зошто понудава за македонска коалиција од 100 пратеници не беше дадена од ДПМНЕ кога му беше даден мандатот на груевски, туку преговараше со ДУИ.

И доста се правете малоумни, не што преговараше туку прифати голем дел од барањата на ДУИ содржани во платформата. Ако не беше така немаше со денови провладините медиуми да трубат дека готова е работата,немаше во 11 вечерта трајко да изјавува дека имаме влада.

Затоа сега никој не верува во искрените намери на груевски за некаков спас на македонија, ниту во намерите на сите оние здруженија и загрижени патриоти кои баш сега решија дека треба да ја бранат татковината, кога мандатот и преговарачката палка беше кај груевски, мудро си молчеа.

Мислам дај не заебавајте, толку е провидно.
Можеби мислеле дека Зајко не е до толку продадена душа.
Зошто Грујо не понуди да прави влада со Сдсм кога го имаше мандатот? Зошто одеше кај Али?
Нели гледаш дека се сакат како што ти ги сакаш другите!
Го имаш моето извинување, можеш да ми кажеш кој е вашиот став за Сјо?
Партиска испостава на СДСМ.
И после @Ilumious ќе шета по клиники на празно :D додека партиските кадри обработуваат агенди на партиите
Ме изнасмеа:pos:

Само да надополнам, партиски кадри на ДУИ кој завршиле специјализација за сечење глави во Сирија:D

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Што протестираат оркиве бе? Не се вози у центар, све закочено беше. Градов не функционира од нив, го загушија.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.862
Што протестираат оркиве бе? Не се вози у центар, све закочено беше. Градов не функционира од нив, го загушија.
Така е, шо е воа странски платеници блокираат, рушат легитимни инситуции, напаѓаат поредок, каква е ова улична демократија :D

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Демек Шарените не беа партиски ? Демек немало списоци кај Шарените ? Ако се смени власта допрва ќе следи реализација на тие списоци со работни места. Така иде тоа во партија кога си потрчко. Да не се лажеме, криминална позиција иде во опозиција а криминална опозиција иде во позиција. За доброто на Македонија, да се докраде она што останало, ќе се ,,даде'' ЕУ и сите ќе си живееме среќни и весели до крајот на следните избори и нови барања за рамноправност од Албанската структура. И после @Ilumious ќе шета по клиники на празно :D додека партиските кадри обработуваат агенди на партиите.
Па не е прв пат да ги свикаат сите, во помаливе градови дури и бетер е. Еднаш додека ја чекав баба ми беше дојден човек од Охрид и се жалеше дека го пратиле во Скопје зошто докторот таму во Охрид имал обврски во штаб. Да возиш 200 км, 400 во двата правци само зошто некој бил свикан во штаб? Ова за плачење е, без разлика кој е на власт. Само кај нас и во некое село со 5 жители во Конго го има ова.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom