Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
V

viktora

Гостин
Бидејќи тогаш улиците беа полни со бранители кои гинеле, протестираа против амнестијата на убијците на нивните браќа. Имаше и од овие ќосињава. Не се прај будала жити се.

Па и тројца од првите луѓе на дуи соопштуваа што се договориле со вмро, зошто не им веруваше тогаш? Од сдсм не лажат, туку неколку пати кажаа дека уставот нема да се менува макар и по цена на потписите. Кажи ми сега зошто им веруваш на дуи а кога збореа за вмро не веруваше?
СДСМ ги организираше тие протести?Сериозно?Да не беа здружение на бранители?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.944
Поени од реакции
83.231
Ги чека тешка работа, нема да им биде воопшто лесно, видете нема пари ни за плати, досега теравме некако со лажен економски раст, но ќе пукне кај и да е.
Што?
хахаха, ти си видел ли бе дуинг бизнис вика дека сме најбољи

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
СДСМ ги организираше тие протести?Сериозно?Да не беа здружение на бранители?
Треба да ги организира некој ќосињата, сами не можеле да излезат да се соберат. Нив им било гајле, сега ќе продаваат приказни за тоа како гинеле.

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.288
Поени од реакции
6.998
Како бе мајсторов неможе да гарантира мир во партијата,утре ќе гарантира мир во цела држава ако се врати на власт?

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Тврдокорнои не се ни вмровски ни сдсмовски тие се македонски.Без разлика што сака некој етикета да им закачки дека се со грујо.Да го еб.. и грујо и заев.
Можеби моментално не стои зад нив дпмне, ама кај и да е ќе ги присвојат. Кога им успеа да партизираат цела држава, зошто не би и една патриотска организација ?

И Дпмне ги прифати овие албански услови, но изгледа нема албанска партија што се осмелува да коалицира со Дпмне и покрај тоа што добија можеби исти понуди.

И пред тоа Дпмне, гласаше за една верзија на законот за јазиците, како и амнестирање на случаите од 2001 итн.

Тврдокорни треба да протестираат и против тие кои се влезени во дебел криминал, јавна тајна е дека сите тендери ги наместија, си отворија фирми свои, си начекаа џабалат, си удриле провизии, ги наместиле судиите од тетратки, си остваруваа лични сонови со народни пари, со фул опрема возила, наочари ...

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.862
Настрана овие дибециве, ќе излезат на улица 2-3 недели ќе ја испијат цела ракија, ќе ги испеаат сите песни и ќе се отидат дома со наведнати глави, што мислите дека ќе бидат следните чекори, ќе го даде Хорхе мандатот, ако не го даде Собранието само ќе ја изгласа владата без доделен мандат?

LepiDzoni

Profesionalen ulichen cigan
Член од
25 јули 2014
Мислења
1.380
Поени од реакции
3.562
Прегледај го приврзокот 165435
Грев ми е за оваа жена,како бе ни една институција не ја згрижи?Ах балетанке...[DOUBLEPOST=1487978443][/DOUBLEPOST]
Како што и си кажа,ти си млад човек.Прашај го таткоти можеби него го болело курот пред петнаесет години.
И ти ми звучиш како она детиштено кое има 20 години а се жали дека Грујо му има одземено 11 год од неговиот живот.
Млад си,има време допрва ќе дознаеш дека минатото повеќе болело од сегашноста.
Ne, minatoto ne moze da boli poveke od idninata.
Samo luge bez nikakva idnina pred sebe se preokupiraat kon minatoto i kolnat kleta sudbina zosto branko im gi zema parite vo privatizacijata a ljubco ja prodade okta i zosto turcite ne siluvale 500 godini. Ustvari vakvi se poveketo makedonci, sekoj lider dosega(pogotovo grujo) im vika da gledaaat samo nazad, nikako napred, zatoa sme najsiromasna najunazadena najposramotena najnepismena drzava vo evropa.

Za minatoto nemozes da napravis nisto, a za idninata mora da se pocne sega.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Настрана овие дибециве, ќе излезат на улица 2-3 недели ќе ја испијат цела ракија, ќе ги испеаат сите песни и ќе се отидат дома со наведнати глави, што мислите дека ќе бидат следните чекори, ќе го даде Хорхе мандатот, ако не го даде Собранието само ќе ја изгласа владата без доделен мандат?
Ами ако не го даде мандатот нели може затвор да си лежи? Може само оставка да си даде за да не го гледаме веќе како се посрамотува низ светот.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.862
Ами ако не го даде мандатот нели може затвор да си лежи? Може само оставка да си даде за да не го гледаме веќе како се посрамотува низ светот.
Во нормална ситуација и држава да, ама тука ништо не е нормално.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Што ти уствари ме прашуваш и си бараш оправдување?
Помина времето на ВМРО , режимот и диктатурата.
После изборите граѓаните си го кажаа своето и време е државата да сврти нов лист.
Досега прашувавте вие, сега е време да одговарате за вашите постапки а не да се вадите на приказни што било порано. Било што било поминало, завршена приказна е тоа, минато свршено. Џабе ме прашуваш за нешто што веќе се случило и мојот одговор никако неможе да го промени тоа што веќе се случило. Дај да видиме што понатаму ке направите, дали ке ја исправите работата. Затоа ве бираја нели? За да ја поправите работата. Е па ајде почните веќе, оправдајте ја довербата на мнозинството гласачи. Исправете ги грешките од минатото наместо да барате оправдување во нив.
И знам знам тебе за СЈО ти беше и само тоа ти беше битно, кур те боли кој бил на власт. Ај да видиме дали и на другите му било само за СЈО. Колку што можевме да прочитаме, видиме на сите медиуми за СЈО одма се договорија. Уставри не се ни договараја, само климнаја со главите, така да околу тоа можеш мирно да спиеш. Не те интересира за што досега преговараја и договараја или сеедно ти е? Ако ти е сеедно тогаш скоро и да сме на иста страна. И мене кур ме боли за што се договараја и преговаја. Што и да се договорат немам ништо против.
Владе, оди и прочитај што конкретно те прашав, ако можеш да одговориш одговори, ако не не ми филозофирај кој требало да прашува. Па нема пост на форумов да не го спомнете бранко до ден денес уште за времето од бранко прашувате, како некој пички кога некој ви спомне нешто што ве пече одма амааа во времето на бранко? Кур ме боли ти кажав, и за бранко и за сите не зависам од никого и не сум цицај кур како тебе да ми е даден газот под кирија! Кур ме боли кој е премиер и кој ќе прави влада. Магаре нека стават за премиер. За СЈО како и секој нормален во оваа држава сакам да продолжи и ќе продолжи со работа и ќе го однесе твојот пастир кај што му е местото!

Ти и оваа останата клапа на луѓе на форумов што ви е ставен до грклан и не смеете да мрдате да не се задавите не сте поголеми Македонци во ништо од сите останати кои се против вашите интереси тука! Ти и тие останати сакате да кажете дека ја сакате оваа вукојебина повеќе од тие што се против дпмне? Не бе Владе, друго ве боли вас, даден ви е газот под кирија, тоа е болката. Ве заболе вас за државата!

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.786
Поени од реакции
36.798
Мислам дека може Собранието само да се состане.

Инаку поверојатно ми е да има кочења од Иванов со непотпишување на закони.

Член од
30 август 2012
Мислења
3.557
Поени од реакции
6.213
Сaмo дa не се пoдлегни дa нaпрaт дa имa жртви. Се знaј декa зa спaс нa гз се ќе нaпрaт.
А Тврдoкoрни се 100% нaпрaени oд влaстa. А тие шo се измaнипулирaни и мислaт декa без пaри oднoснo финансирала мoќ и пoдршкa мoжaт нештo дa менaт се лaжaт. Не е oвa Дaнскa или Шведскa , oвa е Бaлкaн и oвде тaкa функциoнирaт рaбoтите.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Бидејќи тогаш улиците беа полни со бранители кои гинеле, протестираа против амнестијата на убијците на нивните браќа. Имаше и од овие ќосињава. Не се прај будала жити се.

Па и тројца од првите луѓе на дуи соопштуваа што се договориле со вмро, зошто не им веруваше тогаш? Од сдсм не лажат, туку неколку пати кажаа дека уставот нема да се менува макар и по цена на потписите. Кажи ми сега зошто им веруваш на дуи а кога збореа за вмро не веруваше?
Што има врска вмро дпмне сега? Сега Заев најави влада која ќе ја редефинира Македонија. Да најавеше Вмро Дпмне тогаш нив ќе ги бркавме. Да гатам дали се договориле? Нема фајде. Ниту знам. Реалноста е Дуи и Сдсм.

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.590
Повеќе од жално е што една мафијашко-криминална банда која плански ја уништуваше државата цели 10 и кусур години сега го повикува истиот тој народ на некакви протести од причини што постојат само во нивната глава, а се’ со цел да си го спасат газот од затвор.

Ај онаа багра од народ што не разбира ништо и на кои мозокот им е исперен до даска ќе излезат да се пезат по улици. Ама се надевам дека младите интелигентни дечки што стварно негуваат некаква десничарска идеологија (има вакви, ова не го пишувам иронично) нема да наседнат на овој трик, туку јавно ќе побараат оваа група идиоти што свесно им ја уништува партијата и го држи цело членство во заложништво да замине во историјата. ДПМНЕ мора да се реформира и да си бара нов почеток со нови луѓе.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom