Што ти уствари ме прашуваш и си бараш оправдување?
Помина времето на ВМРО , режимот и диктатурата.
После изборите граѓаните си го кажаа своето и време е државата да сврти нов лист.
Досега прашувавте вие, сега е време да одговарате за вашите постапки а не да се вадите на приказни што било порано. Било што било поминало, завршена приказна е тоа, минато свршено. Џабе ме прашуваш за нешто што веќе се случило и мојот одговор никако неможе да го промени тоа што веќе се случило. Дај да видиме што понатаму ке направите, дали ке ја исправите работата. Затоа ве бираја нели? За да ја поправите работата. Е па ајде почните веќе, оправдајте ја довербата на мнозинството гласачи. Исправете ги грешките од минатото наместо да барате оправдување во нив.
И знам знам тебе за СЈО ти беше и само тоа ти беше битно, кур те боли кој бил на власт. Ај да видиме дали и на другите му било само за СЈО. Колку што можевме да прочитаме, видиме на сите медиуми за СЈО одма се договорија. Уставри не се ни договараја, само климнаја со главите, така да околу тоа можеш мирно да спиеш. Не те интересира за што досега преговараја и договараја или сеедно ти е? Ако ти е сеедно тогаш скоро и да сме на иста страна. И мене кур ме боли за што се договараја и преговаја. Што и да се договорат немам ништо против.