Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ако едните ги помилувале, другите каде биле да го спречат помилувањето?Што не испаднаа со шарените знаменца да протестираат?Барем една зграда да офарбаа пичка му мајчина.Вака чим ќутеле и они ја прифатиле амнестијата.
Види, можеш понекогаш да си признаеш, макар и во себе, без да те слушне некој, дека Гвујо е говнар и предавник. Ништо нема да ти се случи, верувај ми. Оди сега види кој гласаше за помилувањата а кој против.

V

viktora

Гостин
Види, можеш понекогаш да си признаеш, макар и во себе, без да те слушне некој, дека Гвујо е говнар и предавник. Ништо нема да ти се случи, верувај ми. Оди сега види кој гласаше за помилувањата а кој против.
Јасно и гласно кажувам дека Грујо е гомнар и предавник.Работата е што другите се поголеми гомнари од него.2001 над десетина македонци се убиени од пријателски оган.МВР на ВМРО а АРМ на СДСМ и буљашите толку биле раскарани што и не си ги кажувале позициите.
Него признај си дека прв СДСМ коалицираше со терористиве и први направија тешко предавство со територијалната поделба.Па спермогутачите не убедуваа дека уса сасвим случајно не признала под уставно име баш ден пред референдумот.
Морам да напоменам кога веќе сме до предавниците.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.464
Поени од реакции
5.881
Криминалците накитени како политичари не упропастуваат, таквите ги има кај сите партии. Сум рекол, мора да се исчистат партиите од таквите. Дај еднаш еден политичар нека лежи робија.

А овие тврдокорните, стварно тврдокорни, толкав криминал и сеуште сакаат да владеат и тоа "патриотски" да владеат.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Па зошто сега на дуи им веруваш? Зошто не им веруваше кога викаа дека вмро им дале министерства како на пример мвр?
Ти инает терај, луѓето соопштуваат што се договориле... Мислиш лажат СДСМ?

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Криминалците накитени како политичари не упропастуваат, таквите ги има кај сите партии. Сум рекол, мора да се исчистат партиите од таквите.

А овие тврдокорните, стварно тврдокорни, толкав криминал и сеуште сакаат да владеат и тоа "патриотски" да владеат.
Па овие другиве ако треба ќе им простат на албанскиов дел на криминалците, само за фотеља...

Член од
12 март 2009
Мислења
20.800
Поени од реакции
17.023

со пљатформата с ослободуваат од плаќање струја двојазичните ??

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Ти нема врска споредбата ама ај ок (y)
И да не ми е добра споредбата, но секое плукање на Македонски симбол може да биде само плукање на Македонски симбол, а не плукање по дпмне, ниту било што друго...

V

viktora

Гостин
Криминалците накитени како политичари не упропастуваат, таквите ги има кај сите партии. Сум рекол, мора да се исчистат партиите од таквите. Дај еднаш еден политичар нека лежи робија.

Тврдокорнои не се ни вмровски ни сдсмовски тие се македонски.Без разлика што сака некој етикета да им закачки дека се со грујо.Да го еб.. и грујо и заев.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Тоа ти е исто ко да речеш Беса ги поддржува ДУИ.

LepiDzoni

Profesionalen ulichen cigan
Член од
25 јули 2014
Мислења
1.390
Поени од реакции
3.596
Јасно и гласно кажувам дека Грујо е гомнар и предавник.Работата е што другите се поголеми гомнари од него.2001 над десетина македонци се убиени од пријателски оган.МВР на ВМРО а АРМ на СДСМ и буљашите толку биле раскарани што и не си ги кажувале позициите.
Него признај си дека прв СДСМ коалицираше со терористиве и први направија тешко предавство со територијалната поделба.Па спермогутачите не убедуваа дека уса сасвим случајно не признала под уставно име баш ден пред референдумот.
Морам да напоменам кога веќе сме до предавниците.
Iskreno ke ti kazam mene me zabole kurot za minatoto pred 15 godini.

Plasliv, sebicen, nepismen narod glasal sto glasal, trpel sto trpel, ama sega e drug narodot. Sega decata se popismeni od tatkovcite i majkite, tatkovcite i majkite se popismeni od dedovcite i babite.
Mene kako relativno mlad covek me interesira idninata na drzavata. Grujo i familijata posledni ja unistija idninata na drzavata i zatoa treba da skapat vo zatvor kako primer za narednite vladi na drzavata.

Makedonija ja napravija prezadolzen, posramoten apashanat so najnisko nivo na bitisuvanje dosega (bleda servilnost, korupcija, nepismenost... najodvratnite odliki na ovoj inaku strasno odvraten narod)
Zatoa treba da se trgnat od vlast po sekoja cena, da se piknat vo zatvor i da se pocne od novo.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.464
Поени од реакции
5.881
Па овие другиве ако треба ќе им простат на албанскиов дел на криминалците, само за фотеља...
Знаев дека ДУИ го чуваат за коалиција, затоа не им објавуваа бомби.

Сдсм се жедни за власт, 11 години што не биле, дури ни на локални избори не добиваа.

Ги чека тешка работа, нема да им биде воопшто лесно, видете нема пари ни за плати, досега теравме некако со лажен економски раст, но ќе пукне кај и да е.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Ако едните ги помилувале, другите каде биле да го спречат помилувањето?Што не испаднаа со шарените знаменца да протестираат?Барем една зграда да офарбаа пичка му мајчина.Вака чим ќутеле и они ја прифатиле амнестијата.
Бидејќи тогаш улиците беа полни со бранители кои гинеле, протестираа против амнестијата на убијците на нивните браќа. Имаше и од овие ќосињава. Не се прај будала жити се.
Ти инает терај, луѓето соопштуваат што се договориле... Мислиш лажат СДСМ?
Па и тројца од првите луѓе на дуи соопштуваа што се договориле со вмро, зошто не им веруваше тогаш? Од сдсм не лажат, туку неколку пати кажаа дека уставот нема да се менува макар и по цена на потписите. Кажи ми сега зошто им веруваш на дуи а кога збореа за вмро не веруваше?

V

viktora

Гостин
IMG_1487977942827.jpg
Грев ми е за оваа жена,како бе ни една институција не ја згрижи?Ах балетанке...[DOUBLEPOST=1487978443][/DOUBLEPOST]
Iskreno ke ti kazam mene me zabole kurot za minatoto pred 15 godini.

Plasliv, sebicen, nepismen narod glasal sto glasal, trpel sto trpel, ama sega e drug narodot. Sega decata se popismeni od tatkovcite i majkite, tatkovcite i majkite se popismeni od dedovcite i babite.
Mene kako relativno mlad covek me interesira idninata na drzavata. Grujo i familijata posledni ja unistija idninata na drzavata i zatoa treba da skapat vo zatvor kako primer za narednite vladi na drzavata.

Makedonija ja napravija prezadolzen, posramoten apashanat so najnisko nivo na bitisuvanje dosega (bleda servilnost, korupcija, nepismenost... najodvratnite odliki na ovoj inaku strasno odvraten narod)
Zatoa treba da se trgnat od vlast po sekoja cena, da se piknat vo zatvor i da se pocne od novo.
Како што и си кажа,ти си млад човек.Прашај го таткоти можеби него го болело курот пред петнаесет години.
И ти ми звучиш како она детиштено кое има 20 години а се жали дека Грујо му има одземено 11 год од неговиот живот.
Млад си,има време допрва ќе дознаеш дека минатото повеќе болело од сегашноста.

Последно уредено од модератор:

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Прегледај го приврзокот 165435
Грев ми е за оваа жена,како бе ни една институција не ја згрижи?Ах балетанке...[DOUBLEPOST=1487978443][/DOUBLEPOST]
Како што и си кажа,ти си млад човек.Прашај го таткоти можеби него го болело курот пред петнаесет години.
И ти ми звучиш како она детиштено кое има 20 години а се жали дека Грујо му има одземено 11 год од неговиот живот.
Млад си,има време допрва ќе дознаеш дека минатото повеќе болело од сегашноста.
"Затоа што сме моменталниот век" аргументот :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom