Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Која глупост ја напраја со Недановски.
Поарно да го оставеја детето во Новаци, ич да не го гибаја, изгази таму, втор срелец во втора лига....
Овие шо напраја, го зедоја Пелистер, го однесоја Аланија и шанса не му дадоја, па не е улаф и тој самиот, виде дека имаше одлична полусезона и не ќе дреми овде 6та резерва, си ги запали патиките, реално тој постапи како прав спортист....
А то со Маневски е чиста патка како пред 2-3 сезони шо беше, Боро овде не го враќаш појќе, најде овци во Малезија, Индонезија и ги стрижи.

За Неданоски најмизерно во целата ситуација е што сеа он највеќе загуби со сево ова. Во Победа не може да го регистрираат оти пројде трансфер рокот па тек летоска ќе добие право да игра, значи сеа ни за Победа ни за Пелистер ни за Новаци нема да може да игра (чисто оти Пелистер целосно го заеба). Ни ја не сфаќам што им беше логиката. Ако толку не им требаше сеа (ни на подготовките не ни доби шанса) ондак што уопште го вратија од Новаци, само го зезнаа.

За Неданоски најмизерно во целата ситуација е што сеа он највеќе загуби со сево ова. Во Победа не може да го регистрираат оти пројде трансфер рокот па тек летоска ќе добие право да игра, значи сеа ни за Победа ни за Пелистер ни за Новаци нема да може да игра (чисто оти Пелистер целосно го заеба). Ни ја не сфаќам што им беше логиката. Ако толку не им требаше сеа (ни на подготовките не ни доби шанса) ондак што уопште го вратија од Новаци, само го зезнаа.

Ќе имал право да игра на крајот од април негде ќе изигра неколку кола

Ќе имал право да игра на крајот од април негде ќе изигра неколку кола
Тоа и јас го прочитав али некако не знам колку е точно. Бар мене лично баш ми нема логика од кај во Април да можат да го регистрираат (за актуелнава сезона)? Рокот за зимскиот трансфер период помина, следен е летоска по завршувањето на оваа сезона и до почетокот на следната (уствари и по првите кола мислам уште трае, не знам точно кога истекува летниот рок). Не знам колку може вака пред крај на сезона да регистрираат играч кој претходно го пропуштил рокот, колку што знам тоа само преку летната и зимската пауза може (до назначениот рок).

Photo taken by Сер Слафчо :cool:

16864724_268767163560317_6090576924564596767_n.jpg

Незнајме кај тераме... Абе земи клај го Ристе и тој бразилецот Силва.
Со играч поќе сме и неможиме шанса да напрајме за гол.
Ако не му дајме уште 2 гола, сварно срамота е ... Незнат кај терат Брегалница цело време.

ќути од ништо се турна гол, пак нашио боојте ни ги даде, Апостоловски под рака му помина никаква топка :D

Мора да престани Шенсои да прај експерименти со екипата... Денес за малце ќе одеше у курац све.

Мора Силва да биди стартер и да се смени во нападот да не играме само со Баже како шпиц. Се виде денес дека то е лоша тактика, се мачевме со играч поќе да дајме гол.
Ристе и Силва стартери обавезно од следно коло. И малце Иве малце да го одмори да го седни на клупа.

Сеа утре Работничкки да киксни во Чаир и да се вратиме на 3та позиција.

Ептен важни бoдoј. Мoрaше пoбрзo дa ги oтвoриме сo 2,3 гoлa.Прoтив пoследнaтa екипa сo 10 игрaчи и се мaчејa дo 91 вa минутa. Знaчи мoрa сo Бaже и Лукaс шпицoј дa игрa. А Силвa деснo oд пoчетoк , се гледa декa имa нештo вo дететo. Ај белки ќе му дoјди пaмет. Еве oдмa сo Мецинoвич виде кoлку е сaтoт и нa клупa.

Акција за гол не се напрај цела утакмица, а игравме 90 минути со играч појќе, незнам шо мисли Шенсои ама од планина се гледа дека за Силва мора да има место во првите 11, добар техничар е, добар на дриблинг, од ко влезе во игра сите акции одеа од него, среќа шо влезе таа на крајот, прецизен удар, иначе ќе го јадевме срамот!
Реков и минатиот пат, МОРА ДА СЕ СМЕНИ СЕГА ФОРМАЦИЈАТА !
Редно е да играме 4-3-1-2 со двајца напред Лукас и Баже, а позади нив како полушпиц да е Силва, Трифуновски редно е да оди на клупа како жена вдојца е по теренот...

Zdr nov sum ovde i sakam da kazam edno.. mamicata mamina na dvojce go ispusti grado i sporto vo nego.Chergari i FK i RK I Kk.Air da ne vidi.Pa PELISTER E SVETO IME BE kaj ke vi odi dusata . Inace tesko deka ke gledame naskoro fudbal vo bt aber nema od soblekuvalni

Историја во Штип, Брегалница и Пелистер ќе играат под рефлектори

Последни почнаја Штипјани со стадионот да го реновират, стигнаја и тие пред нас да ги завршат работите и да се игра вечерен термин. Ние после 2 години немаме соблекувални, нема рефлектори, нема ни градежни зафати ппа да се кажи дека еве се работи на случајот.

Не заслужваме ние да играме финале во купот. Ко не сме способни едни соблекувални и рефлектори да монтираме на стадионот, тогаш шо да разговараме за понатаму.
Нека ја турнат и та големата трибина и нека посадат компири на теренот. Овде фудбал нема да има уште долго време.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom