Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387

Некој апдејт за ситуацијава со Диме Спасов?

V

viktora

Гостин
Ако е така, тогаш најголем виновник за она што денес се случува во Македонија е Гвујо. Излегоа бомбите што излегоа, требаше да си поднесе оставка заедно со фамилијата. ДПМНЕ брзо ќе се преструктуираше и повторно ќе победеа на избори. На тој начин Албанците немаше да можат да уценуваат.

Кога така ќе погледнеш, Гвујо е најголемиот кривец и предавник на Македонија, која директно ја турна Македонија во оваа криза само за да си го спаси газот.

Се согласуваш или не?
Некој пред грујо крадел и не одговарал.Не викам дека не треба да одговара, но да одговарале пред закон тие што краделе пред него и дебело да си го добијат верувам дека грујо два пати ќе размисли дали ќе кради без исаф или ќе кради како во сите ебени нормални држави.
А кога веќе сме кај доброто за Македонија имаш ли ти идеа колку луѓе изумреа од стресови,инфаркти и разни болести од тоа што изгубија работа за време на СДСМ?Дали имаш претстава колку се 200.000 избркани од работа?Знаеш ли колку пари се проневерени во времето на овие криминалци што сега навивате да дојдат на власт?Грујо и Скопје 2014 може само гомна да јаде,чисто за споредба.
На крај да беа чисти зајко и останата педерана од СДСМ,кога ќе ги обвинат ВМРО немаше да добијат одговор од "и вие крадевте..." него по брза постапка грујо и остала компанија иде во пензија.
И преку такво од муабети демек било пред дваесет години,сепак не било пред двеста него во наше време.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Ај до утре уште едно 50-60 пати стај го видеото за парите. Еј пази, се палат на национализам додека во позадина ги крадат. Ако ме крадат ама битно двојазичност да нема во Берово, град со 150 жители. До толку ли сте бе? Замижувате на криминал само заради некоја фикс идеја?
"Технолошки вишок сум 10 години ама битно македонец сум."

V

viktora

Гостин

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
неколку пати враќаа со мајки и такви други некултурни работи но бидејќи никој не модерира а и форумов не работи како што треба односно не можеш да пријавуваш, морав да вратам со иста мера...
Зошто бе, да усреќиш жена нема ништо лошо во тоа, не знам зошто гледаш се во негативна конотација.
Никогаш не сум пријавувал постови.

D

Darko_ufo

Гостин
Зошто бе, да усреќиш жена нема ништо лошо во тоа, не знам зошто гледаш се во негативна конотација.
Никогаш не сум пријавувал постови.
Па затоа ти викам можеш и ти исто како Пунтер така небањат да ја земеш мајка ти и да и закачиш на фаца една слика од Трамп за да ти се крене закоравениот и да ја усреќиш малку сепак мајка ти е...

V

viktora

Гостин
Ај до утре уште едно 50-60 пати стај го видеото за парите. Еј пази, се палат на национализам додека во позадина ги крадат. Ако ме крадат ама битно двојазичност да нема во Берово, град со 150 жители. До толку ли сте бе? Замижувате на криминал само заради некоја фикс идеја?
"Технолошки вишок сум 10 години ама битно македонец сум."
Чекај,подржуваш криминалци да дојдат на власт и да им судат на други криминалци.Или СДСМ немаат до сега извршено криминал.Или барем имаат ли осудено некој нивни член што има извршено криминал?БАРЕМ ЕДЕН ЕБЕН СДСМОВЕЦ ДА ОДГОВАРАЛ ЗА КРИМИНАЛ!
И не ми одговори,дали за територијална поделба се мењаваше уставот или не?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Кога денарот ќе биде платежно сретство и во Албанија и јас не би имал против да биде двојазично.
Него не ми одговори дали си ЗА денарот да биде двојазично или ПРОТИВ!
Македонско Англиски?[DOUBLEPOST=1487895382][/DOUBLEPOST]
Види ја плочава, ги има сите јазици на светот
ЕУ е Унија, Македонија е држава.
Следува прашањето:
За чии интереси се бориш, шуго една?
За Македонските сигурно не.
[/quote]
Кој бе уште слуша плочи, сега е се на компакт цеде

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Па затоа ти викам можеш и ти исто како Пунтер така небањат да ја земеш мајка ти и да и закачиш на фаца една слика од Трамп за да ти се крене закоравениот и да ја усреќиш малку сепак мајка ти е...
Ти стварно си бил неуспешен обид за спонтан абортус од чин помеѓу Оливера Трајковска и Душко Млекарот.
:D

V

viktora

Гостин
Македонско Англиски?[DOUBLEPOST=1487895382][/DOUBLEPOST]
Вака,еврото е платежно сретство во ЕУ,унија која има 28 членки.Значи кога и во Албанија би се употребувал денарот како платежно сретство никој не би имал проблем да биде денарот и на 5 јазици.
Него те прашав,дали имаш против денарот да биде двојазичен,значи и на македонски и на АЛБАНСКИ.Значи кратко,ЗА или ПРОТИВ.Без вртење на тема.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.820
Поени од реакции
17.040
Види ја плочава, ги има сите јазици на светот
ЕУ е Унија, Македонија е држава.
Следува прашањето:
За чии интереси се бориш, шуго една?
За Македонските сигурно не.
кога на крај ќе се укине фашистичкиот јазик, може да ја замислам реакцијата на 1000-ци луѓе низ цел свет што студирале македонистика

D

Darko_ufo

Гостин
Ти стварно си бил неуспешен обид за спонтан абортус од чин помеѓу Оливера Трајковска и Душко Млекарот.
:D
И сега ќе одиш утре така закоравен на тврдокорниот протест или ќе продолжиш дома да лепиш тапети на мајка ти и Трамп?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Вака,еврото е платежно сретство во ЕУ,унија која има 28 членки.Значи кога и во Албанија би се употребувал денарот како платежно сретство никој не би имал проблем да биде денарот и на 5 јазици.
Него те прашав,дали имаш против денарот да биде двојазичен,значи и на македонски и на АЛБАНСКИ.Значи кратко,ЗА или ПРОТИВ.Без вртење на тема.
а дали текстот би останал ист ?
Народна банка на република Македонија
и називот на валутата ист Денар?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom