Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Многу побрзо.Мислам дека ќе го блокираат парламентот и на секој закон што треба да се гласа ќе поднесуваат илјадници амандмани и ќе се пријавуваат сите за дебата по едно стотина пати.Така да сакале или нејќеле ќе мора.
Па вака сега ВМРО губи околу 200.000 гласачи од администрација заедно со нивни семејства кои земаат парче леб од државна служба, така да не ме чуди на следни избори да има драстична промена на сооднос во собранието.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.821
Поени од реакции
17.042
Ахахах тоа се тие фб анонимуси :))) леле каква пациентела живее у земјава мајкооо.
работата е кој ќе победи, трамп или сорос... ако го тргнат сорос бејли сам ќе си оди... а и мандатот му завршува ... мислам дека тука во европа ќе се жилави работата, а може да спука во кинеско море...

S

silmarillion

Гостин
работата е кој ќе победи, трамп или сорос... ако го тргнат сорос бејли сам ќе си оди... а и мандатот му завршува ... мислам дека тука во европа ќе се жилави работата, а може да спука во кинеско море...
Шо збориш бе ти?

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Армијата од 450000 е дел лоботомирани, најголем дел - копуци, нешколувани, жртви на пропаганда, дел клиенелисти ала Ристо Превара и другото е членови на фамилии на вработени во општини, администрации што од зорт и под присила гласаат за мафијата. Немам идеја како било кој политичар (а посебно не исцрнетиот заев) може да се приближи до оваа хомогена маса од небањати. Паторот таа маса нема потреба да ја анимира, тие да го видат како убива чоек со свои очи пак би го сакале.[DOUBLEPOST=1487875729][/DOUBLEPOST] Многу си смешен. Тоа во цитатот се однесува и на тебе.

било кој политичар (а посебно не исцрнетиот заев....
Ti be zlaten so cel pamet Zaev go narekuvash politichar??? Gospod da chuva i da brani.

Inaku za drugoto mi beshe zborot, za onie 450 000 za koi troshish premnogu zborovi a ja imash tetkati Hillary (megju drugoto Ilirite vo sosedstvoti i izgradija spomenik) koja "came up" so deplorable i na site im stana jasno za shto zboruva, a mislam deka kaj nas najblizok izraz so takvo znachenje e seljak i nema vrska so selskoto naselenie.
Chinam deka ne si vo tek so nastanite pa sakam da te informiram deka vo USA, tie deplorable ili seljaci ako sakash, vaka taka uspeaja da dovedat svoj chovek za prezidente. I pokraj site majtapi shto gi teraa Hollywood, razni bankarski karteli, shareni, feministi i drugi so neodreden seks i razni "struchnjaci" think tank gnidi na krajot se zaebaa, i toa debelo se zaebaa. Gi gledam i gi slusham nivnite izjavi i analizi na Youtube pred izborite...shto da ti kazham...klasichna parada na licemerie, glupost, odvoenost od realnosta, samobendisani praznoglavci se nafatile da im kazhuvaat na tie "seljaci" shto e dobro za niv....
Za zhal ti neodolivo me potsekjash na niv.
Soros poleka no sigurno seknuva...ima ogromni troshoci niz USA, milion zheni marshiraa na chelo so Madona (inaku teshka orospija i fake artist) seto toa treba da se plati, pa posle BLM, SJW, i red se redat paraziti i "slivi kalemeni"...kolachot se smaluva a Makedonija koko i sekogash na periferija, prva ke go pochustvuva toj nedostatok od Soros parite. Shto ke pravite posle...komotniot zhivot ke sekne pa ke pochnat eden so drug ochi da si vadat...zhiveeme vo vozbudlivi vreminja...ve fakja ochaj and it is a gooood thing.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.529
Поени од реакции
18.443
Оди бе, скриј се, иде Заев - живи ќе ве јаде:)

Член од
12 март 2009
Мислења
20.821
Поени од реакции
17.042
Па вака сега ВМРО губи околу 200.000 гласачи од администрација заедно со нивни семејства кои земаат парче леб од државна служба, така да не ме чуди на следни избори да има драстична промена на сооднос во собранието.
тие 200.000 ќе ги сменат или ќе ги остават ?
ако донесат други, нивни, тие веќе се гласачи, а избрканите ќе гласат против сдсм... ако не ги избркат тогаш тие што не добиле ветеното ќе гласат против сдсм... ако ја зголемат администрацијата за 200.000, тоа ќе биде пак со нивни гласачи...

D

Darko_ufo

Гостин
Македонски Марш – препораки
Известување за Македонскиот марш – Завет за Македонија, низ улиците на Скопје
од Соборен Храм 17 часот до паркот „Жена Борец“
во организација на Македонското Патриотско Здружение „Тврдокорни“.

Прво:Утрешниот марш 24 Сечко (Февруари) 2017 е најавен пред 10 дена и затоа не може да постои предумисла за правење немири при евенталното создавањето или несоздавање Влада. Ако би дошло до поклопување на термините тоа е сосема случајно.

Второ:Во врска со создавањето на Влада, МПЗ „Тврдокорни“ од Понеделник, со јавен писмен допис ќе се обрати до евентуалните владини коалициски партнери, каде што ќе се бара ЈАВНО да се одговори:што е договорено во Мала Речица!Секој молк или одговор кој нема да е во склад со македонскиот Устав и законите, ќе биде мотив МПЗпреку протестида ги повика виновниците на одговорност кои нема да бидат од церемонијален карактер и низ разни облици на побуна секојдневно ќе се вршат легитимни притисоци додека не се повлечат штетните одлуки!

Трето:.МПЗ „Тврдокорни“ никогаш не би имале против коалиција на СДСМ или ВМРО-ДПМНЕ со било кои албански партии кои се лојални на позитивните македонски закони. Она што нас длабоко не засегнува е прашањето – дали со подзаконски акти или дотерување на постоечките, притаено ќе се обидуваат да подметнат нов и веќе предзавршен чин од долгата редица на сепаратистички барања на албанските политичари!

Четврто:Ги повикуваме сите, дојдете утре Петок, 24 Февруари 2017 лето господово во масовен број за да видат сите, и партии, и странски амбасади, и поединци, со каква сила ќе се соочат, ако пробаат да не излажат или нешто да ни подметнат.

Петто:За нашите членови: дојдете во црна облека и понесете со вас македонски знамиња и други македонски ознаки во голем број. Партиските или навивачки ознаки заборавете ги затоа што нема да бидат дозволени и ќе бидат отстранувани од страна на редарските единици.Чувајте го јавниот ред и мир и придонесете маршот да биде мирен, достоинствен, каков што и чин заслужуваат нашите паднати Бранители од 2001, пред чиј споменик ќе дадеме ЗАВЕТ ЗА МАКЕДОНИЈА и ќе положиме свежо цвеќе.

Ова е над се и поважно од се. Затоа што има значење за сите нас! За минатото и за иднината.Да ни се приклучат сите искрени патриоти, бранители, студенти, граѓански организации, Македонци кои се спремни партиите да ги остават зад себе и да дадат свој придонес за наше национално надпартиско обединување кое ќе го започнеме на тој ден! Од 17 до 20 часот да бидеме Македонци, а битките околу политиката да им ја оставиме на оние кои што се бават со политика .

По маршот, ќе ги обзнаниме следните чекори:
НИКОЈ НЕ СМЕЕ И НЕМА ПОВЕЌЕ ДА ЈА УЦЕНУВА НАШАТА ТАТКОВИНА!
ПОВЛЕКУВАМЕ ЦРВЕНИ ЛИНИИ!

МАКЕДОНЕЦ ЗА МАКЕДОНЕЦ, БРАТ ЗА БРАТ!!!
А колку Недели небањат треба да се биде? И дали ќе се скандира ''Никој не ти може ништо Николааааа'' и ''Трампуле Војвода''?

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Ова ти што го збориш и Груевски што ви го продава не е ништо ново во светот. Ова продавање на ветер и магла Груевски постои со години.

Уште на времето богатите Римјани со помош на свештенството ги учеле плебејците да се молат на Зевс, да не го посакуваат туѓото, да бидат скромни оти Зевс ќе ги акне со некој гром, додека они оргијале, пиеле и јаделе до посер.

Трагичното е што луѓе ко вас во 21 век веруваат на истите приказни стари илјадници години.

Бранете ја мајка Македонија од клетите албанци дур Груевски го купува пола Водно и дели тендери со командант Али.
A be ti da ne si gi pomeshal grninjata??? Neli Zevs beshe starogrchki vrhoven bog, od kade pa Rimjanite imaat vrska so nego...ova kako Muslimanite da ne uchat da se molima na Hristos, shu e rabota'a.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.008
Поени од реакции
51.206
Тоа па што договорија влада СДС и ДУИ-партија што е на власт од 2002 до 2017 и нема грам криминал во нејзините редови баш ми дава надеж за светла иднина на државичево.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
А колку Недели небањат треба да се биде? И дали ќе се скандира ''Никој не ти може ништо Николааааа'' и ''Трампуле Војвода''?
Исто толку недели колку што таа што те родила бара да бидеш пред да и` се качат. ;)
Не знам кој е поретардиран, ти што тресеш глупости, или оние што ти кликаат лајкови.

Последно уредено:
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
А Бетменчо јакиот ќе излезе ли или уште ќе се крие позади фб. Ретарди, тие ќе правеле немири, море седете си таму и почнете да лижете иначе за леб ќе немате.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
било кој политичар (а посебно не исцрнетиот заев....
Ti be zlaten so cel pamet Zaev go narekuvash politichar??? Gospod da chuva i da brani.

Inaku za drugoto mi beshe zborot, za onie 450 000 za koi troshish premnogu zborovi a ja imash tetkati Hillary (megju drugoto Ilirite vo sosedstvoti i izgradija spomenik) koja "came up" so deplorable i na site im stana jasno za shto zboruva, a mislam deka kaj nas najblizok izraz so takvo znachenje e seljak i nema vrska so selskoto naselenie.
Chinam deka ne si vo tek so nastanite pa sakam da te informiram deka vo USA, tie deplorable ili seljaci ako sakash, vaka taka uspeaja da dovedat svoj chovek za prezidente. I pokraj site majtapi shto gi teraa Hollywood, razni bankarski karteli, shareni, feministi i drugi so neodreden seks i razni "struchnjaci" think tank gnidi na krajot se zaebaa, i toa debelo se zaebaa. Gi gledam i gi slusham nivnite izjavi i analizi na Youtube pred izborite...shto da ti kazham...klasichna parada na licemerie, glupost, odvoenost od realnosta, samobendisani praznoglavci se nafatile da im kazhuvaat na tie "seljaci" shto e dobro za niv....
Za zhal ti neodolivo me potsekjash na niv.
Soros poleka no sigurno seknuva...ima ogromni troshoci niz USA, milion zheni marshiraa na chelo so Madona (inaku teshka orospija i fake artist) seto toa treba da se plati, pa posle BLM, SJW, i red se redat paraziti i "slivi kalemeni"...kolachot se smaluva a Makedonija koko i sekogash na periferija, prva ke go pochustvuva toj nedostatok od Soros parite. Shto ke pravite posle...komotniot zhivot ke sekne pa ke pochnat eden so drug ochi da si vadat...zhiveeme vo vozbudlivi vreminja...ve fakja ochaj and it is a gooood thing.
Нели живееш во странство? Што се замараш?
Да ти значела нешто државава или ич немаше да одиш од овде или ќе се вратеше. Сега ми викаш дека јас не сум во тек, а ти си - живееш во друга економија, друг правен систем, други услови. Иди си таму на fishing, bowling, играј голф...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom