So zdravje da si ja koristis. Sto cena e 18 kata I kolku ima garancija?за ладење ми е, за греење ке местам парно само чекам да затопли времево па да се растурам дома ко човек. и климава планирав тогаш да ја местам ама оваа што ја имам моментално почна многу да дупи и морав да ја сменам побрзо.
Кој компресор?Оваа нешто познато ви е?
Ќе биде поефтина од gree u crown за најмалку 150 евра.
Веќе Гри не се клими кој највеќе вредат за парите.
Овие ќе го срушат Гри
добив информација дека гри немале делови на лагер,секоја втора ломо еко е со некој дефект.
Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
Nemam druga informacija osven sto znam deka e Daikin kompresor.Кој компресор?
Postojat tri Scop( average) ,scop ( colder), scop (warmer)http://cooperandhunter.eu/catalogue/arctic-inverter/
5 ка CH-S18FTXLA SCOP 5.4 i iP при греење 1.16, ваков scop nа 5 ка неам видено до сеа. fh50ve со scop 4.6, срамота. Дајте некој еуровент од овие cooperandhunter?
Zosto mislis deka se Nadueni specifakiciite za Gree potocno za Hansolot kaj prijatelot tvoj..Za modelite Hansol (do -20) imas eurovent preku York ako ne mu veruvas na specifakiciite na hartija tuku sakas da se vodis po eurovent. Ovaj podatok ovde na forumot e objaven nekolku patiПа можно е да е и толку капацитетот на климата. Од искуството со Hansol, (види назад на темата) моето мислење е дека барем 25-30% спецификациите на хартија се "надуени" кај Gree спрема реалните. Со таква изолација како што ја кажуваш со 2,5KW би требало без проблеми да ја загрееш просторијата. Пробај со калорифер со приближен капацитет да видиш дали ќе се згрее. Доколку се загрева просторијата пробај климата да ја ставиш на iFeel и auto издув. Ако не се загрева значи проблемот е во климата. Ако загрева би требало да троши по околу 0,7/0,8KW доколку има некој пристоен COP, како во декларираните спецификации.
Ова е за на околку 0 степени. На +7 нормало сите вредносто би требало да бидат барем 30/40% помали.
Брумот што го слушаш, иако е субјективно чувство, не би требало да биде толку изразен, освен ако не е под полно оптеретување.
Da ne se zbunis podatokot e za Hansol do -20 stepeni (ne e za Hansol Nordic do -30)Хансол на -7 дава 3.19кв со ЦоП 2.38? Тоа е бајаги лош резултат.
Инаку важно е да видиме дали се истите компресори моделски со грее. Инаку неможе да споредиме.
Ама после еуровентов од јорк незнам ни дали ме интересира толку слаба и скапа клима искрено.
so ubavo da si ja koristisјебем ли га, ја купив 18-ката, ај со здравје да си ја користам
Сосем спротивно. Тестот кој го направивме беше поповолен за климата одколку за панелката. Иако точно е дека панелката ја оддава топлината од долу кон горе, одалечена 4 метри (точно под климата) од термометарот нема шанса да ја дистрибуира топлината преку целиот под до спротивната страна од собата. Всушност панелката требаше да ја згрее целата соба пред тепературата да се покачи. Впрочем еве една илустрација за подобро објаснувањеI problemot so toj testot sto go pravevte so kalorifer Ili panelce ( grealka) e vo toa sto taa sedi na podot znaci toplinata ja odava dolu na podot a klimata sidna visoko montazna toplinata odi od gore nadolu zatoa vi dojde razlika vo merenjata. - zatoa najdobra e konzolnata edinica za greenje.