Фан Клуб: Јувентус

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Многу луѓе имаат заслуга што Јуве застана на нозе, ама без Пирло и Конте тоа ќе беше речиси невозможна мисија.
Конте заедно со Пирло,Видал и Лихштајнер..овие играчи му дадоа друга димензија на Јувентус и одлично се вклопија со тројката назад и Маркизио на средина..таа сезона се сеќавам Пирло се отепа од трчање,душа остави чоекот како никогаш претходно бидејќи Конте 90 минути секој натпревар го играше

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.810
Поени од реакции
17.750
Од оние ретардираните Григера и Мота многу непреспиени ноќи имав, се да им ебам, ќе ги пцујам додека ме држи паметот, такви антиталенти од бекови никогаш да не се појават, никогаш!! Затоа ме нервира кога се плука Лихштајнер бидејќи кога дојде како Исус да го видов пред мене, од инвалидите пред него ја подобри позицијата за 1000 пати. Има испади, имаше и слаби натпревари и тој ама генералната оценка за него во моите очи барем е многу висока, за неговиот целокупен ангажман во Јуве досега.

Левата страна не ја ни чепкам бидејќи ми се повраќа :sick: кога ќе ми текне на Траоре и Де Чеље.

Матри и Квалјарела барем знаевме дека толку можат, никогаш не сум ги обвинувал нив. Солидни фудбалери се за средни тимови, а кај нас секогаш даваа максимум. Немаше средства за класа напаѓач тогаш, моравме да се снаоѓаме со она што го имаме и од тоа сум задоволен. Кој што сака нека каже ама многу поедноставно е со ваков напаѓач како Игуаин, плус со Дибала да се даде гол. Порано требаше да креираме многу често 10 шанси за да тепаме, сега го имаме тој луксуз да не креираме многу, знаејќи дека и со малку додадена гас ќе ја затресеме противничката мрежа. Арно фала му на бога, моменталниов ни тренер заедно со Галијани процениле дека Пирло нема фудбал во него повеќе, па ни го дадоа еден од најдобрите фудбалери од средниот ред... без пари :icon_lol:

Многу луѓе имаат заслуга што Јуве застана на нозе, ама без Пирло и Конте тоа ќе беше речиси невозможна мисија.
Пирло самиот мислам потврди дека Алегри не бил тој кој сакал Пирло да си оди или пак дека не го гледал како дел од тмиот тѕкѕ Галијани бил проблемот (ако не се лажам)

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.492
Поени од реакции
5.586
Пирло самиот мислам потврди дека Алегри не бил тој кој сакал Пирло да си оди или пак дека не го гледал како дел од тмиот тѕкѕ Галијани бил проблемот (ако не се лажам)
Нема да речи Алегри е проблемот. Последната сезона во Милан не играше често Пирло а и кога играше на неговата позиција играше Ван Бомел а Пирло одеше лево.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.810
Поени од реакции
17.750
Нема да речи Алегри е проблемот. Последната сезона во Милан не играше често Пирло а и кога играше на неговата позиција играше Ван Бомел а Пирло одеше лево.
Пирло кога го изјави ова не ни беше во Јуве веќе ова лето мислам беше...небитно и вака и така никогаш нема да знајме која е приакзната. Знам во автобиографијат апиша дека се осетил навреден од договорот нов или дека му понудиле пенкало за пензионирање само...

Иначе еве тоа се Италијансктие медиуми

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.892
Поени од реакции
2.804
Да,ама прво беше Бонучи па Донарума. Тест да се види дали се суди исто, мада нашиве јаки са со судии не смеат да писнат и да ги шамара наш играч

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Dybala se povrzuva so under armour Real se povrzuva so under armour, gluposti, novinarski bs, noviot dogovor go nemat nikade a i znaeme koj go dogovori pogba vo untd.

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
Kada je dosao raspad Juventusa zvao sam Del Piera u Real.Celnici kluba su na stolu imali bogatu ponudu za njega.Kada sam ga nazvao rekao mi je ne.Rekao sam da stoji na brodu koji tone.Rekao je da kapetan posljednji napusta svoj brod u vecini slucajeva i ostane na njemu i umre.Na Svjetakom prvenstvu sam mu nudio kapitensku traku.On je odbio rekao je da ja moram da naucim kako da budem kapetan i da poginem za svoju ekipu.Bilo me stid.Ali,polozio sam ispit.Zelio sam se vratiti u Juve Ali stid me savladao.Zamislite...vratite se na brod a kapetan vas saceka sa pitanjem gdje si bio kada je bila oluja ?On je ikona u Torinu.Potpuno zasluzeno.

Fabio Cannavaro

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.810
Поени од реакции
17.750
Kada je dosao raspad Juventusa zvao sam Del Piera u Real.Celnici kluba su na stolu imali bogatu ponudu za njega.Kada sam ga nazvao rekao mi je ne.Rekao sam da stoji na brodu koji tone.Rekao je da kapetan posljednji napusta svoj brod u vecini slucajeva i ostane na njemu i umre.Na Svjetakom prvenstvu sam mu nudio kapitensku traku.On je odbio rekao je da ja moram da naucim kako da budem kapetan i da poginem za svoju ekipu.Bilo me stid.Ali,polozio sam ispit.Zelio sam se vratiti u Juve Ali stid me savladao.Zamislite...vratite se na brod a kapetan vas saceka sa pitanjem gdje si bio kada je bila oluja ?On je ikona u Torinu.Potpuno zasluzeno.

Fabio Cannavaro
Vratio sam se u Juventus a bilo me je stid samo jednog coveka.Juveovog kapitena koji nije napustio brod koji tone,coveka koji je dao mnogima primer.Vratio sam se na brod a kapetan me je sacekao sa pitanjem:''Gdje si bio kada je bila oluja ''?On je ikona u Torinu.On je kapiten.On je Alessandro Del Piero.

Продолжетокот :)

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.810
Поени од реакции
17.750
“Pjanic is fine, at least… I usually get a call from the doctor in the morning, and when I see this doctor’s number come up…

“This morning the call never came, so I said to myself ‘the doctor must have died this morning’!:icon_lol::icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom