Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Ти сакаш да кажиш дека воопшто и не си гласал за СДСМ пошто нели тие се заложија фамилијата да ја стават во затвор. Формираја и сјо и курци палци. Како бе наеднаш кур те боли.
Уствари и небитно, само за мафо колегата ваш прашав кај е шо го нема детето. Толку години чекаше, младоста му помина дури СДСМ да дојде на власт и сега во вакви историски моменти го снема. То ми падна чудно

Кур ме боли искрено , и за мафо и за тебе и за грујо и за сдс а најмалце за то шо ти паднало чудно, а кога сме кај чудно допрва чудно ќе ти паѓа

Глуп си како кур! Каква врска имаат децата од грујо со државен автомобил ГЛУП! Разликуваш лична и државна потреба? 2 грама мозок немаш во тоа лејката!
Па ти сам каже дека не си знаел дека можеш да бираш такви опции? Толку си прост што сигурно бараш како се прај копи пејст ама со тастатура !

Па нека не прашаат и за мерцедесот на референдум ако не пак.
Туку какви би биле твоите реакции ако утре или еден ден го видиш нашиот иден премиер Зоран Заев како си се вози со него а до вчера фрлаше дрвја и камења по него. Како би се осеќал ?
Зависи од резултатите, пример јас би му мавкал и фрлал цвеќе и на Грујо дур поминува во мајбах да напраеше да биди просечна плата 500 евра, невработеност 15%, долгот испод 30% БДП....
Јас немам проблем со име на премиер или партија или марка на возило.
Да има мир стабилност и притоен живот за народ, па нек се проведат и луксузираат и тие што тоа ни го овозможија.
Заев ќе го остам да видам резултати, да се открие и казни криминал да се спроведат мерки за опоравок на земјата за нејзин раст па после ќе му се радувам

Па ти сам каже дека не си знаел дека можеш да бираш такви опции? Толку си прост што сигурно бараш како се прај копи пејст ама со тастатура !

Бегај бе , ГЛУП ЕДЕН!

Кур ме боли искрено , и за мафо и за тебе и за грујо и за сдс а најмалце за то шо ти паднало чудно, а кога сме кај чудно допрва чудно ќе ти паѓа
Бреј нервозен , чоек да не праша.

Зависи од резултатите, пример јас би му мавкал и фрлал цвеќе и на Грујо дур поминува во мајбах да напраеше да биди просечна плата 500 евра, невработеност 15%, долгот испод 30% БДП....
Јас немам проблем со име на премиер или партија или марка на возило.
Да има мир стабилност и притоен живот за народ, па нек се проведат и луксузираат и тие што тоа ни го овозможија.
Заев ќе го остам да видам резултати, да се открие и казни криминал да се спроведат мерки за опоравок на земјата за нејзин раст па после ќе му се радувам
Тоа е проблемот, тој што создава не ти се допаѓа само зошто е Македонец. А аболициран криминалец можеш да прифатиш за премиер. Ти на пример знаеш да проениш што е подобро, но свесно сакаш ВМРО да изгуби само за да немаат ВМРО-ците, иако никој не ти брцнал во џеб последниве 10 години. Имаше ти пари во ТАТ и тоа го заборави, и гласаш за СДСА. Па кај се тие професори од таа партија што дозволија ова, нели се тие македонци или власт е повашно од национално единство. Еве ти кажи што мислиш по тоа прашање. Боље комшијата ВМРОвец да неама, а ти да имаш и двојазичност и амнестија за куманово и све да не набројувам во замена за власт.[DOUBLEPOST=1486639649][/DOUBLEPOST]
Бегај бе , ГЛУП ЕДЕН!
Чоек за да кажеж дека некој е ГЛУП треба да го знаеш, а ја за тебе викам ПРОСТ, зошто не знаеш у 21 век дека има можност за вградување на монитори во колите. Тогаш си толку прост што џабе те имаат у партија

Остај не нас Македонците да работиме за нашата иднина.
:facepalm:

Исто и ја мислам дека ќе биде на сила некоја боранија со сите криминалци на куп кои ќе треба да ги трпиме до наредни избори. Е проблемот е што и после тие избори не се гледа спас без разлика на исходот.
Па ако е од надвор кумувано, не ми се верува да е со (хард-кор) криминалци (пошо нема политичар не-криминалец), а фамилијата дефинитивно ќе биде отстранета.
Мислам дека паторот ќе иде на шема брколинда, миле и остали верни кучиња да лапаат по едно 30-40 предмети со кои би излегле од затвор за едно 1000 години, а он ќе се тегави со пар предметчиња за економски криминал, митарење, проценти исл. за што ќе извади помали казни.
А ако се остаи на овие неандерталциве да „си ја работат иднината“, земјава утре ќе ја снема.

• Ми се допаѓа
Reactions: k3b
Добра е земјава што те држи.
Уште си за СДС А ???[DOUBLEPOST=1486640028][/DOUBLEPOST]
:facepalm:

Па ако е од надвор кумувано, не ми се верува да е со (хард-кор) криминалци (пошо нема политичар не-криминалец), а фамилијата дефинитивно ќе биде отстранета.
Мислам дека паторот ќе иде на шема брколинда, миле и остали верни кучиња да лапаат по едно 30-40 предмети со кои би излегле од затвор за едно 1000 години, а он ќе се тегави со пар предметчиња за економски криминал, митарење, проценти исл. за што ќе извади помали казни.
А ако се остаи на овие неандерталциве да „си ја работат иднината“, земјава утре ќе ја снема.
Пошто си Индијанец !!! Затоа се чудиш, најброј 4 колена уназад на фамилијарно стебло и ќе дознаеш кој си !

Чоек за да кажеж дека некој е ГЛУП треба да го знаеш, а ја за тебе викам ПРОСТ, зошто не знаеш у 21 век дека има можност за вградување на монитори во колите. Тогаш си толку прост што џабе те имаат у партија

ГЛУП во државен автомобил се бара додатна опрема за потребите на тој што се вози во него, претседател , премиер , дипломат или што и да е нормално на ДРЖАВНО НИВО, не за фамилијата да бараш екрани да има позади за децата да не им било досадно тенџере едно неписмено!

.допрва??зар ова до сега не беше се??..од што тоа ќе паѓа чудно???....од небо, од полица ... ил од столица. Можда некој амерички сенатор пак ќе просерава у Тирана??? Или грциве мекава блокада ќе ја направат тврда..

Незнам што се објаснувате со инцестов. Оставете го да ја брани татковината.
Државава стана огромен расад на кретени, не ми се верува со какви луѓе живееме околу нас.

Тоа е проблемот, тој што создава не ти се допаѓа само зошто е Македонец. А аболициран криминалец можеш да прифатиш за премиер. Ти на пример знаеш да проениш што е подобро, но свесно сакаш ВМРО да изгуби само за да немаат ВМРО-ците, иако никој не ти брцнал во џеб последниве 10 години. Имаше ти пари во ТАТ и тоа го заборави, и гласаш за СДСА. Па кај се тие професори од таа партија што дозволија ова, нели се тие македонци или власт е повашно од национално единство. Еве ти кажи што мислиш по тоа прашање. Боље комшијата ВМРОвец да неама, а ти да имаш и двојазичност и амнестија за куманово и све да не набројувам во замена за власт
Како бе Заев аболициран криминалец???
Дај кажи со која пресуда е осуден на колку години?? Не сум знаел јас за ова!

Инаку јас бев во банкарскиот систем вработен кога ТАТ беше на својот врв, и ние знаевме дека нешто не е во ред, математички не беа можни толкави камати, али ете демократија и слобода па народот хрлеше таму со своите заштеди. Ние дадовме се од себе на нашите клијенти да им објаснеме дека не се можни камати од 11 па и 15% месечно али слабо кој не послуша. И замисли од ко излезе од затвор Соња уште 2 пати направи превари и измами и фионансиски уништи семејства кои и дадоа пари. Не само во време на СДСМ туку и во време на ВМРО ги лажеше луѓето. Така да коренот на проблемот е во желба на луѓе да на брз и лесен начин заработи, а тоа се должи на тежок мачен и несреќен живот овде. Замисли просечен граѓанин на Македонија со 15.000 плата треба да изгледа семејство за шо му требаат минимум 30.000 месечно. Таков народ е најдобар за манипулации и застрашување. Луѓе кои се спремни да одат на митинзи и контрамитинзи за сендвич, луѓе кои со години трчаат на секој повик на партија не ради идеологија туку ради ветено работно место во комуналец или во паркови или од страв дека ќе изгуби такво место....
Нема ништо полесно од колку да контролираш гладен и сиромашен народ.

ГЛУП во државен автомобил се бара додатна опрема за потребите на тој што се вози во него, претседател , премиер , дипломат или што и да е нормално на ДРЖАВНО НИВО, не за фамилијата да бараш екрани да има позади за децата да не им било досадно тенџере едно неписмено!
..ти бе овчичке зар уште не свати дека Грујо збори за неговиот Мајбах за у Белизе, не за службениот. Мислиш дека е толку мутав да не купи пакет 2 за едно кога Мерцедес и онака престана со Мајбаси, па тргна на страна едно стотина за пријатели???
Никогаш не го потценувај тој кого го мрзиш. Башка омразата заслепува, па не го гледаш очигледното.. туку она што посакуваш да го видиш и обично си правиш голем заеб.:tapp:

..ти бе овчичке зар уште не свати дека Грујо збори за неговиот Мајбах за у Белизе, не за службениот. Мислиш дека е толку мутав да не купи пакет 2 за едно кога Мерцедес и онака престана со Мајбаси, па тргна на страна едно стотина за пријатели???
Никогаш не го потценувај тој кого го мрзиш. Башка омразата заслепува, па не го гледаш очигледното.. туку она што посакуваш да го видиш и обично си правиш голем заеб.:tapp:

Ти изгледа си најде тврд да си го чешаш газето :vozbud: Етего владе иреал и компанија дркајте на мерцедеси, стиропор и 10к денари. Не замарај

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom