Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Ти сакаш да кажиш дека воопшто и не си гласал за СДСМ пошто нели тие се заложија фамилијата да ја стават во затвор. Формираја и сјо и курци палци. Како бе наеднаш кур те боли.
Уствари и небитно, само за мафо колегата ваш прашав кај е шо го нема детето. Толку години чекаше, младоста му помина дури СДСМ да дојде на власт и сега во вакви историски моменти го снема. То ми падна чудно
Кур ме боли искрено , и за мафо и за тебе и за грујо и за сдс а најмалце за то шо ти паднало чудно, а кога сме кај чудно допрва чудно ќе ти паѓа

Rokko

SiFU 師父
Член од
30 мај 2014
Мислења
714
Поени од реакции
299
Глуп си како кур! Каква врска имаат децата од грујо со државен автомобил ГЛУП! Разликуваш лична и државна потреба? 2 грама мозок немаш во тоа лејката!
Па ти сам каже дека не си знаел дека можеш да бираш такви опции? Толку си прост што сигурно бараш како се прај копи пејст ама со тастатура !

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Па нека не прашаат и за мерцедесот на референдум ако не пак.
Туку какви би биле твоите реакции ако утре или еден ден го видиш нашиот иден премиер Зоран Заев како си се вози со него а до вчера фрлаше дрвја и камења по него. Како би се осеќал ?
Зависи од резултатите, пример јас би му мавкал и фрлал цвеќе и на Грујо дур поминува во мајбах да напраеше да биди просечна плата 500 евра, невработеност 15%, долгот испод 30% БДП....
Јас немам проблем со име на премиер или партија или марка на возило.
Да има мир стабилност и притоен живот за народ, па нек се проведат и луксузираат и тие што тоа ни го овозможија.
Заев ќе го остам да видам резултати, да се открие и казни криминал да се спроведат мерки за опоравок на земјата за нејзин раст па после ќе му се радувам

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Па ти сам каже дека не си знаел дека можеш да бираш такви опции? Толку си прост што сигурно бараш како се прај копи пејст ама со тастатура !
Бегај бе , ГЛУП ЕДЕН!

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.513
Поени од реакции
24.291
Кур ме боли искрено , и за мафо и за тебе и за грујо и за сдс а најмалце за то шо ти паднало чудно, а кога сме кај чудно допрва чудно ќе ти паѓа
Бреј нервозен , чоек да не праша.

Rokko

SiFU 師父
Член од
30 мај 2014
Мислења
714
Поени од реакции
299
Зависи од резултатите, пример јас би му мавкал и фрлал цвеќе и на Грујо дур поминува во мајбах да напраеше да биди просечна плата 500 евра, невработеност 15%, долгот испод 30% БДП....
Јас немам проблем со име на премиер или партија или марка на возило.
Да има мир стабилност и притоен живот за народ, па нек се проведат и луксузираат и тие што тоа ни го овозможија.
Заев ќе го остам да видам резултати, да се открие и казни криминал да се спроведат мерки за опоравок на земјата за нејзин раст па после ќе му се радувам
Тоа е проблемот, тој што создава не ти се допаѓа само зошто е Македонец. А аболициран криминалец можеш да прифатиш за премиер. Ти на пример знаеш да проениш што е подобро, но свесно сакаш ВМРО да изгуби само за да немаат ВМРО-ците, иако никој не ти брцнал во џеб последниве 10 години. Имаше ти пари во ТАТ и тоа го заборави, и гласаш за СДСА. Па кај се тие професори од таа партија што дозволија ова, нели се тие македонци или власт е повашно од национално единство. Еве ти кажи што мислиш по тоа прашање. Боље комшијата ВМРОвец да неама, а ти да имаш и двојазичност и амнестија за куманово и све да не набројувам во замена за власт.[DOUBLEPOST=1486639649][/DOUBLEPOST]
Бегај бе , ГЛУП ЕДЕН!
Чоек за да кажеж дека некој е ГЛУП треба да го знаеш, а ја за тебе викам ПРОСТ, зошто не знаеш у 21 век дека има можност за вградување на монитори во колите. Тогаш си толку прост што џабе те имаат у партија

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Остај не нас Македонците да работиме за нашата иднина.
:facepalm:

Исто и ја мислам дека ќе биде на сила некоја боранија со сите криминалци на куп кои ќе треба да ги трпиме до наредни избори. Е проблемот е што и после тие избори не се гледа спас без разлика на исходот.
Па ако е од надвор кумувано, не ми се верува да е со (хард-кор) криминалци (пошо нема политичар не-криминалец), а фамилијата дефинитивно ќе биде отстранета.
Мислам дека паторот ќе иде на шема брколинда, миле и остали верни кучиња да лапаат по едно 30-40 предмети со кои би излегле од затвор за едно 1000 години, а он ќе се тегави со пар предметчиња за економски криминал, митарење, проценти исл. за што ќе извади помали казни.
А ако се остаи на овие неандерталциве да „си ја работат иднината“, земјава утре ќе ја снема.

• Ми се допаѓа
Reactions: k3b

Rokko

SiFU 師父
Член од
30 мај 2014
Мислења
714
Поени од реакции
299
Добра е земјава што те држи.
Уште си за СДС А ???[DOUBLEPOST=1486640028][/DOUBLEPOST]
:facepalm:

Па ако е од надвор кумувано, не ми се верува да е со (хард-кор) криминалци (пошо нема политичар не-криминалец), а фамилијата дефинитивно ќе биде отстранета.
Мислам дека паторот ќе иде на шема брколинда, миле и остали верни кучиња да лапаат по едно 30-40 предмети со кои би излегле од затвор за едно 1000 години, а он ќе се тегави со пар предметчиња за економски криминал, митарење, проценти исл. за што ќе извади помали казни.
А ако се остаи на овие неандерталциве да „си ја работат иднината“, земјава утре ќе ја снема.
Пошто си Индијанец !!! Затоа се чудиш, најброј 4 колена уназад на фамилијарно стебло и ќе дознаеш кој си !

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Чоек за да кажеж дека некој е ГЛУП треба да го знаеш, а ја за тебе викам ПРОСТ, зошто не знаеш у 21 век дека има можност за вградување на монитори во колите. Тогаш си толку прост што џабе те имаат у партија
ГЛУП во државен автомобил се бара додатна опрема за потребите на тој што се вози во него, претседател , премиер , дипломат или што и да е нормално на ДРЖАВНО НИВО, не за фамилијата да бараш екрани да има позади за децата да не им било досадно тенџере едно неписмено!

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
.допрва??зар ова до сега не беше се??..од што тоа ќе паѓа чудно???....од небо, од полица ... ил од столица. Можда некој амерички сенатор пак ќе просерава у Тирана??? Или грциве мекава блокада ќе ја направат тврда..

Skorp

That guy...
Член од
30 јуни 2010
Мислења
1.214
Поени од реакции
2.355
Незнам што се објаснувате со инцестов. Оставете го да ја брани татковината.
Државава стана огромен расад на кретени, не ми се верува со какви луѓе живееме околу нас.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Тоа е проблемот, тој што создава не ти се допаѓа само зошто е Македонец. А аболициран криминалец можеш да прифатиш за премиер. Ти на пример знаеш да проениш што е подобро, но свесно сакаш ВМРО да изгуби само за да немаат ВМРО-ците, иако никој не ти брцнал во џеб последниве 10 години. Имаше ти пари во ТАТ и тоа го заборави, и гласаш за СДСА. Па кај се тие професори од таа партија што дозволија ова, нели се тие македонци или власт е повашно од национално единство. Еве ти кажи што мислиш по тоа прашање. Боље комшијата ВМРОвец да неама, а ти да имаш и двојазичност и амнестија за куманово и све да не набројувам во замена за власт
Како бе Заев аболициран криминалец???
Дај кажи со која пресуда е осуден на колку години?? Не сум знаел јас за ова!

Инаку јас бев во банкарскиот систем вработен кога ТАТ беше на својот врв, и ние знаевме дека нешто не е во ред, математички не беа можни толкави камати, али ете демократија и слобода па народот хрлеше таму со своите заштеди. Ние дадовме се од себе на нашите клијенти да им објаснеме дека не се можни камати од 11 па и 15% месечно али слабо кој не послуша. И замисли од ко излезе од затвор Соња уште 2 пати направи превари и измами и фионансиски уништи семејства кои и дадоа пари. Не само во време на СДСМ туку и во време на ВМРО ги лажеше луѓето. Така да коренот на проблемот е во желба на луѓе да на брз и лесен начин заработи, а тоа се должи на тежок мачен и несреќен живот овде. Замисли просечен граѓанин на Македонија со 15.000 плата треба да изгледа семејство за шо му требаат минимум 30.000 месечно. Таков народ е најдобар за манипулации и застрашување. Луѓе кои се спремни да одат на митинзи и контрамитинзи за сендвич, луѓе кои со години трчаат на секој повик на партија не ради идеологија туку ради ветено работно место во комуналец или во паркови или од страв дека ќе изгуби такво место....
Нема ништо полесно од колку да контролираш гладен и сиромашен народ.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
ГЛУП во државен автомобил се бара додатна опрема за потребите на тој што се вози во него, претседател , премиер , дипломат или што и да е нормално на ДРЖАВНО НИВО, не за фамилијата да бараш екрани да има позади за децата да не им било досадно тенџере едно неписмено!
..ти бе овчичке зар уште не свати дека Грујо збори за неговиот Мајбах за у Белизе, не за службениот. Мислиш дека е толку мутав да не купи пакет 2 за едно кога Мерцедес и онака престана со Мајбаси, па тргна на страна едно стотина за пријатели???
Никогаш не го потценувај тој кого го мрзиш. Башка омразата заслепува, па не го гледаш очигледното.. туку она што посакуваш да го видиш и обично си правиш голем заеб.:tapp:

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
..ти бе овчичке зар уште не свати дека Грујо збори за неговиот Мајбах за у Белизе, не за службениот. Мислиш дека е толку мутав да не купи пакет 2 за едно кога Мерцедес и онака престана со Мајбаси, па тргна на страна едно стотина за пријатели???
Никогаш не го потценувај тој кого го мрзиш. Башка омразата заслепува, па не го гледаш очигледното.. туку она што посакуваш да го видиш и обично си правиш голем заеб.:tapp:
Ти изгледа си најде тврд да си го чешаш газето :vozbud: Етего владе иреал и компанија дркајте на мерцедеси, стиропор и 10к денари. Не замарај

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom