Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
S

silmarillion

Гостин
а шо ќе напраеше делчев денес?
Веројатно она што знаел најбоље, ќе фукне две три од по селава и ќе се напраи ошав со љута сушена струмичка со марокански квалитет. Тоа што човекот бил пред времето им сметало на рестото па затоа му го насадија со класична македонска намештаљка.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
точно, еве веќе проаѓа
...може проаѓа може не, но плочава мегало албанска која зајко да ни ја става на гробот македонски кој веќе го изкопал, тешко некој да ја мрдне...па ни величина херкулска ко ти... :) :)[DOUBLEPOST=1486216069][/DOUBLEPOST]
а шо ќе напраеше делчев денес?
...ќе нарачаше парастос за Македонија чатен на македонски со наши попови , нормално откако ќе ручаше зајачка тава под вршник... :)

Последно уредено:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Сигурно немаше да прави нова територијална распределба, двојазичност, федерализираност.
ќе земеше пушка малинхерка и со верни другари ќе појдеше в планина да се бије со клети федералисти
А замисли па Александар да беше сега тука, ќе не собереше и кон Индија ќе тргневме пак да ја напрајме Македонија светска суперсила![DOUBLEPOST=1486216244][/DOUBLEPOST]
...ќе нарачаше парастос за Македонија чатен на македонски наши попови , нормално откако ќе ручаше зајачка тава под вршник... :)
е то е само пеење и јадење преостана.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
ќе земеше пушка малинхерка и со верни другари ќе појдеше в планина да се бије со клети федералисти
А замисли па Александар да беше сега тука, ќе не собереше и кон Индија ќе тргневме пак да ја напрајме Македонија светска суперсила!
Нее, Александар, како паметен дечко, ќе се сетеше дека богатствата и парите се на Запад, па храбро ќе го насочеше заканувачкиот поглед кон Меркел и кон Трамп. Освен ако не го прелажеше Блискиот Исток со нафтата, или ако не тргнеше по ресусри во Русија...
А може и ќе извадеше бугарски пасош.
Све зависи од тоа што ќе му стават во виното и дали тоа ќе биде разблажено со пелистерка или со кожувчанка.

Член од
29 септември 2016
Мислења
464
Поени од реакции
285
национализам
(едн.) национализмот
Вид збор: Именка, машки род
(само едн.) Идеологија на општествено, политичко и културно дејствување која националните интереси и вредности на една нација ги поставува над другите граѓански вредности и над интересите на другите нации.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.836
Поени од реакции
17.059
Овој Љубиша Георгиевски остана запаметен како една од најголемите карикатури кои запловиле во македонската политика, сеа ни копиљите у маало не го сфаќаат за сериозно...
мислиш на режисерот ? https://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%89%D1%83%D0%B1%D0%B8%D1%88%D0%B0_%D0%93%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B8%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8

Ако мислеа дека Бејли работи против интресите на Македонија можеа да побараат негово отповикување или дури и да го протераат па и да прекинат дипломатски односи со Америка.
Еве шо владата на ВМРО направи за да се тргне тој Соросовиот платеник и да престане да ги поткопува темелите на државата?
вронг !! Акредитивите ги прима Хорхе
Друго, ниту Албанија која е сепак поголема и признаена од сите комшии не се осмелува да го набркаат нивниот Лу, иако јавно го нарекоа соросоид а Нишани не го прими
http://www.dnevnik.mk/default.asp?ItemID=C2D438C433657E4B8A200583F2FBCA44
http://www.dnevnik.mk/default.asp?ItemID=C2D438C433657E4B8A200583F2FBCA44
нема да ме чуди да напраи вујче Сем ротација, да го прати Бејли во Тирана а Лу да ни го учука нам:icon_mrgr:

ги заеба јеврејите, цревото од усисивачот го пренасочи во сопствениот џеп
пак подобро, катето ќе најде на џебо дупче и ќе го испразни кај незе во смокварникот... од евреите нема земање:icon_mrgr:
Доказ нешто?
сам си се покажа
http://kurir.mk/makedonija/vesti/zekiri-so-plata-od-500-evra-si-kupi-vtor-stan-i-luksuzen-dhip/
..дообјаснување, куриро што ги носе парите за светата мисија- освојување власт зи зема дел во џебо...
.. а друга работа е кога газда Сорос ќе побара парите што ги вложил за поставување своја власт да му се вратат...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
вронг !! Акредитивите ги прима Хорхе
Друго, ниту Албанија која е сепак поголема и признаена од сите комшии не се осмелува да го набркаат нивниот Лу, иако јавно го нарекоа соросоид а Нишани не го прими
Протоколарно да, но поставување и отповикување на амбасадори е во домен на министерство за надворешни работи. Владата можеше до сега неброено пати да званично го осуди Бејли и повика Америка да си го отповика или да го прогласи за персона нон грата.
Али типично, ВМРО не смееше да се справи со Америка ни да и отповика амбасадор и тоа е сосема нормално и очекувано али е страшно и катастрофално ако СДСМ го прави истото.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.487
Поени од реакции
84.952
нема да ме чуди да напраи вујче Сем ротација, да го прати Бејли во Тирана а Лу да ни го учука нам:icon_mrgr:

..
Не верувам дека Трамп би ни направил такво нешто, без да се консултира со Влатко Ѓорчев.

Член од
29 септември 2016
Мислења
464
Поени од реакции
285
сите се против вмро и америка и еу и сорос и сдсм и албанците и сите останати
но они се непокорни ќе истраат во борбата и ќе ја ослободат македонија од надворешните и внатрешните непријатели

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.892
Поени од реакции
2.804
Ја читам темава и се чудим, ебави тоа плитките испрани мозоци, Ќосето почнавте да го воздигнувате у моментот Грујчо кога го извади у јавност за да спаси нешто што е мртво. Толпа невакцинирана. Прифатил он све освен СЈО, патриотизам ет итс бест.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Koga se krsi ustvot vo korist na sorospiite,togasn toa e vo red a koga e obratno togas ne se biraat zborovi i navredi.

I konecno se najde partija koa pokaza kako treba da se odnesuva edna drzava na koja kurvata eu i raznorazni ambasadori,nekoi proizvededeni vo epruveta,premieri,prodadeni evrei,........ se mesaat vo vnatresnite raboti.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
450.000 го гласаа пошо нели, нема двојазичност, нема федерализација...
В очи ве гледаше на митинзи и ве лажеше.
Освен за СЈО (пошо му врие под нозе) за се друго се сложил..

И ај, како да дебатираме?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.487
Поени од реакции
84.952
Koga se krsi ustvot vo korist na sorospiite,togasn toa e vo red a koga e obratno togas ne se biraat zborovi i navredi.

I konecno se najde partija koa pokaza kako treba da se odnesuva edna drzava na koja kurvata eu i raznorazni ambasadori,nekoi proizvededeni vo epruveta,premieri,prodadeni evrei,........ se mesaat vo vnatresnite raboti

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.885
Поени од реакции
25.362
450.000 го гласаа пошо нели, нема двојазичност, нема федерализација...
В очи ве гледаше на митинзи и ве лажеше.
Освен за СЈО (пошо му врие под нозе) за се друго се сложил..

И ај, како да дебатираме?
Официјално никаде не се сложил ништо. Незнам што го тупите со тоа се сложил. ДПМНЕ кажа јасно дека се за унапредување на двојазичноста во општините каде се 20% итн... За се друго слушаме дека имало некаков договор/разбирање, али точно информации нема сетака да се се сведува на шпекулации кој сега се користат да ја разводенат ситуацијата за да може Заев полесно да се натрти.

СЈО е тотално небитно. Секако ќе биде укинато. Ако дпмне направи влада тогаш нема да се продолжи мандатот ако сдсм направи влада тогаш дпмне нема да прифати продолжување на мандатот па полека ЈО ќе ги преземе тие случаеви.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Официјално никаде не се сложил ништо. Незнам што го тупите со тоа се сложил. ДПМНЕ кажа јасно дека се за унапредување на двојазичноста во општините каде се 20% итн... За се друго слушаме дека имало некаков договор/разбирање, али точно информации нема сетака да се се сведува на шпекулации кој сега се користат да ја разводенат ситуацијата за да може Заев полесно да се натрти.

СЈО е тотално небитно. Секако ќе биде укинато. Ако дпмне направи влада тогаш нема да се продолжи мандатот ако сдсм направи влада тогаш дпмне нема да прифати продолжување на мандатот па полека ЈО ќе ги преземе тие случаеви.
Значи Ахмети, Османи и Џафери лажат?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom