Fringe
Скитник низ паралелни светови
- Член од
- 24 септември 2011
- Мислења
- 7.898
- Поени од реакции
- 3.006
Ne znam kolku si star ili se tie ispomesano ama jas ubavo se sekavam deka Ljubco kako pretsedatel na partija so najmnogu pratenicki mandati dobi mandat od pretsedatelot da bide mandatar i da sostavi vlada vo sto ne uspea.За 1990-2 зборувам. Киро тогаш не даваше мандати на победнички партии. Сам решил на „некојси“ Кљусев да му даде мандат. Па после 3 пати даваше мандати, 2 пати на СДСМ.
А во 1998 г. од каде имал доказ Киро за мнозинството за мандат? Му донеле ли потписи од пратеници? Бил ли кај пратениците (партиите) да се распраша кој (ќе) има владино мнозинство. Едно е на избори да настапиш, друго е после како ќе постапиш. Киро мислам дека не одеше по партии и да се распраша. На ѓутуре даде мандат, а според мене согласно уставот, на мнозинската партија, победничката.
Исто, дали Борис на Бранко му даде на ѓутуре мандат, 2002? Без да оди во посети и да се распрашува за мнозинство?[DOUBLEPOST=1484572282][/DOUBLEPOST]
Ами сите ќе речат дека можат да состават влада. И? Кој може да им забрани. Може и Левица да се јави, може и Павле Трајанов, и Љубчо, Стојанче, Љубе... И како ќе докажеш дека нема да можат? Може си имаат влијание врз мнозинство од пратениците. Нивна работа си е. И кој е тој начин да се утврди тоа? Потписи ќе бараш? Тоа не смее да се прави. Не смее да влијаеш врз пратениците за кого да гласаат. Или, ако дале потпис, да не смеат да се премислат. Не гледаш ли дека не си во право кога ја тераш својата „агенда“? Пишуваш да се прават работи кои не се предвидени во постапката (во уставот) и можеби кривични дела.
Sledsen koj dobi mandat da sostavi vlada bese Petar Gosev,koj uspea da sostavi vlada no bidejki imase pritisoci od doma i nadvor za koj da bide ministers se otkaza bidejki covekot sakase ministrite da gi odredi po sopstvena volja
Posleden koj dobi mandat da sostavuva vlada bese pijanicata b.c koj nekako uspea vo sostavuvanjeto a na konstitutivnata sednica vo sobranie bese pokanet i prisustvuvase prodaseniot evrein gorg soros a taa vlada na pijanicata i go eba mameto na Makedonija[DOUBLEPOST=1486084103][/DOUBLEPOST]
Sam sebe dali bi si podnel krivicna,sudis i osudis zatvor?дпмне не уапси ниту еден криминалец од сдсм... едино беше повикан на распит буч, ама сдсм рекетарите со свирчиња извршија опсада на судот, а нивните представници во комисијата за имунитет правеа инциденти и се се заврши со процес од слобода на која е Буч и по завршување на сите судски постапки, остана само уставна жалба а за која уставен суд не се узјаснува веќе 3 години... од друга страна сдсм затвори 3-4 функционери од дпмне кој си одлежаа иако никакви пари не земмаа лично за себе...
A i funkcioner na sds pande lazarov gen.direktor na nekogasnoto esm e suden i osuden zatvor za pronevera na kineski kredit za izgradba na kozjak,koj drpmne so drug kineski kredit go dovrsi[DOUBLEPOST=1486084310][/DOUBLEPOST]
Ne tuku allji sakal da si igra premjier a pretsedatel na parlamnet da bide sip tar i sip tarski da se zbori vo cela MKпо устав не е прецизирано...фикусот ,може пак да го даде мандатот на партијата со најмногу гласови ама на друг мандатар... на пример на Амди Бајрам; тој можеби ќе успее да состави влада, дали со пета дали со 102% не е битно...
А ДУИ изјави дека не сака коалиција ниту со дпмне ниту со сдсм, така дека и они се за нои избори
Последно уредено: