- Член од
- 23 август 2010
- Мислења
- 40.877
- Поени од реакции
- 121.077
аууу ова не го очекував, ова што го игра Звезда не го играл ни еден тим на овие простори многууу одамна, ќе го споредам со Партизан 2009-10 ама ни тие не играа вака, како поединечно не ама како екипа една од најдобри .
Тогаш Партизан го имаше Бо Мекејлеб кој играше одлично, Кецман, Врањеш ама мислам дека не беа толку добро организирани у одбрана, не ббеа толку брзи и да покривваат и презимаат и да играат вака добро у гости. Kецман ги реши тогаш у Тел Авив со 29 поени или ќе блеснеше Бо со поени и асистенции ама тука човече која тимска хемија значи не можеш од еден играч или два да очекуваш опасност него мораш од сите, Лазиќ каква одрана не сум видел некој толку дисциплирано да игра редовно па плус у последно време и нападот и шутот му се подобрени. Јовиќ каков преглед а гледам и шутот за 3 му е поправен ...
Не знам ја ако се прашувам мене ми Звезда делува покажува многу подобра игра колку пати само ги уби противниците у поим, Партизан играше машки таа година со инфаркт завршници на пример онаа у Аба у финале исто така у Евролига , Звезда се поигрува , убедливо. Што и да се деси и да не дојде до Топ 8 овие последни утакмици се за учебник .
Оваа година Евролига е апсолутно погодена , секој секого тепа, појака не ми изгледала одамна

Партизан Ф4 играше таа година, ти викаш не може да се спореди со таа екипа.

Од таа генерација Весели НБА играч стана, Богдан исто (ќе иде следна година), Бо беше носител на играта на Монтепаски некоја година, Ловерн исто така НБА играч, не заебавај СТРАВА тим беше Партизан таа сезона, Ѕвезда иако игра одлично до сега сепак треба уште многу да покаже до крајот на сезоната за да го достигне тоа ниво.По мене Ѕвезда не игра некоја преубава кошарка за око, ама секоја им чест на момците, сите недостатоци во нападот ги корегираат со СТРАШНА одбрана, една од најдобрите во Европа.
Па ако е за тоа можам и јас да ти дадам слични аргументи, го тепаат распаднатиот Макаби сезонава и ред други екипи во проблеми, што секако не е добар аргумент и е скроз потценувачки затоа што Ѕвезда игра сосема коректно. Индивидуално гледано Партизан имаше подобра екипа од оваа на Ѕвезда и пак ќе ти кажам не рипајте пред време имаат уште за веслање до крајната цел сезонава.