Флешување, декодирање, репарирање, апдејт... се за сервис!

Член од
13 јануари 2015
Мислења
811
Поени од реакции
276
Гледам искочил андроид 7 нугат за Галакси с7 ЕЏ па ме интересира како да го инсталирам?

Big Bull

ОК
Член од
23 август 2008
Мислења
562
Поени од реакции
393
Гледам искочил андроид 7 нугат за Галакси с7 ЕЏ па ме интересира како да го инсталирам?
Се флешнува преку Один, ако не си флешнувал до сега, подобро ти е да чекаш OTA апдејт на телефонот.

Член од
20 октомври 2013
Мислења
1.096
Поени од реакции
509
Се флешнува преку Один, ако не си флешнувал до сега, подобро ти е да чекаш OTA апдејт на телефонот.
Зошто ако не флешувал до сега подобро да чека ОТА? Сите некогаш не сме имале флешувано претходно. Бар денес од едно 5-минутно видео гледање, се прави ова без никаков проблем.

Член од
13 јануари 2015
Мислења
811
Поени од реакции
276
Врска немам како се прави тоа, може да ми пратите некое линкче од Јутуб?

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
Му правам апдејт на лолипоп мислам на Xperia M2 и не може да стартува. Се лоадира скринот некое време, по што доаѓа скрин:

Android стартува:
Оптимизирање на апликацијата 13 od 261. Полека тие 13 се накачуваат, но секогаш стигнува до 24-26-27, се укочува и повторно истата постапка. Некое чаре за ова? Не сакам да изгубам контакти и слики. :)

@krale @Torte Mobile @the_maker Ваљда вие се разбирате од мобилни. :)

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Му правам апдејт на лолипоп мислам на Xperia M2 и не може да стартува. Се лоадира скринот некое време, по што доаѓа скрин:

Android стартува:
Оптимизирање на апликацијата 13 od 261. Полека тие 13 се накачуваат, но секогаш стигнува до 24-26-27, се укочува и повторно истата постапка. Некое чаре за ова? Не сакам да изгубам контакти и слики. :)

@krale @Torte Mobile @the_maker Ваљда вие се разбирате од мобилни. :)
Правеше апдејт од телефонот ОТА или го флешуваше на пц ?

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
Правеше апдејт од телефонот ОТА или го флешуваше на пц ?
Дирекно од мобилен. Имав долго време нотификација дека има соодветен апдејт. И денес решив да го апдејтнам. Почекав околу 20 минути колку и што требаше и дојде до стартинг скринот каде тотално се укочува на тоа место и постојано се рестартира..... Се утепав од барање на јутуб и гугл, сите велат спасот е PC Companion, но така ќе се изгубат сите контакти, слики и апликации кои што се на device. Контактите ми се зачувани на маил, така да немам гајле за нив.

Но, ако има некое друго решение освен PC Companion, би било супер. :)

Член од
7 септември 2014
Мислења
338
Поени од реакции
214
Дирекно од мобилен. Имав долго време нотификација дека има соодветен апдејт. И денес решив да го апдејтнам. Почекав околу 20 минути колку и што требаше и дојде до стартинг скринот каде тотално се укочува на тоа место и постојано се рестартира..... Се утепав од барање на јутуб и гугл, сите велат спасот е PC Companion, но така ќе се изгубат сите контакти, слики и апликации кои што се на device. Контактите ми се зачувани на маил, така да немам гајле за нив.

Има само едно, за да не се брише све. Тоа е да се отклучи SOff телефонот, да се стави друга recovery, да се стартува така и од таму со adb команди да се извлечат фајлови што требаат. После и преку неа можеш да ставиш во софтвер.
Незнам дали за Сони има друга постапка без све да се брише, торте ќе знае повеќе сигурно.

Sent from my MI 5

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885

Друго решение сервис

kelaviot

Prime Сasual Dating - Genuine Damsels
Член од
10 мај 2010
Мислења
545
Поени од реакции
328
Decki telefonot mi dava deka imam nad 1gb memorija, koga sakam da instaliram aplikacuja mi kazue deka nemam dovolno prostor, treba da izbrisam nekoi od aplikaciite, so e rabotava

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 5020X using Tapatalk

Член од
11 јули 2014
Мислења
1.123
Поени од реакции
341
Дечки, го однесов телефонот на сервис на 03.01.2017. Ми рекоја за една недела до 10 дена дека ќе биди готов. Арно ама еве точно 20 дена денеска мобилниот ми е уште на сервис. Се јавив во сервисот ми викаат нема стасано уште дел, НАЈВЕРОЈАТНО оваа недела ќе стаса. Се јавив и во продавницата од кај што го купив и ми викаат биди си без гајле ако не го вратат до 30 дена од ко го пуштивме ќе ти дадат нов.

Мене малку ми е чудно да ми дадат нов. Дали имал некој такво искуство или некој ваш познаник, да му дадат нов производ?

Член од
20 октомври 2013
Мислења
1.096
Поени од реакции
509
Дечки, го однесов телефонот на сервис на 03.01.2017. Ми рекоја за една недела до 10 дена дека ќе биди готов. Арно ама еве точно 20 дена денеска мобилниот ми е уште на сервис. Се јавив во сервисот ми викаат нема стасано уште дел, НАЈВЕРОЈАТНО оваа недела ќе стаса. Се јавив и во продавницата од кај што го купив и ми викаат биди си без гајле ако не го вратат до 30 дена од ко го пуштивме ќе ти дадат нов.

Мене малку ми е чудно да ми дадат нов. Дали имал некој такво искуство или некој ваш познаник, да му дадат нов производ?
По закон се должни, а и ти имаш право да побараш нов, во случај кога сервисот не успеал да ти го поправи во рок од 30 работни дена.

Член од
17 јануари 2016
Мислења
15
Поени од реакции
4
^
Не постојат апдејти за верзијата на p6 што ти ја имаш, на последната верзија си, затоа ти кажува no updates found.

(пробај друга тастатура, google keyboard или swiftkey, можда со нив нема да ти сецка)

(ако сецка и со тие тастатури, можда најпаметно е да се врати на некој постар фирмвер телефонот,евентуално по желба да се флешне некој кастм ром)

За сите овие постапки има туторијали на јутуб)

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk
Имам гледано туторијали како апдејтуваат верзија од 3.0, ама не е објаснето добро како..Инаку мојава верзија е 2.3[DOUBLEPOST=1485209796][/DOUBLEPOST]
^
Не постојат апдејти за верзијата на p6 што ти ја имаш, на последната верзија си, затоа ти кажува no updates found.

(пробај друга тастатура, google keyboard или swiftkey, можда со нив нема да ти сецка)

(ако сецка и со тие тастатури, можда најпаметно е да се врати на некој постар фирмвер телефонот,евентуално по желба да се флешне некој кастм ром)

За сите овие постапки има туторијали на јутуб)

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk
Имам гледано туторијали како апдејтуваат верзија од 3.0, ама не е објаснето добро како..Инаку мојава верзија е 2.3

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom