- Член од
- 13 јануари 2015
- Мислења
- 811
- Поени од реакции
- 276
Гледам искочил андроид 7 нугат за Галакси с7 ЕЏ па ме интересира како да го инсталирам?
Се флешнува преку Один, ако не си флешнувал до сега, подобро ти е да чекаш OTA апдејт на телефонот.Гледам искочил андроид 7 нугат за Галакси с7 ЕЏ па ме интересира како да го инсталирам?
Зошто ако не флешувал до сега подобро да чека ОТА? Сите некогаш не сме имале флешувано претходно. Бар денес од едно 5-минутно видео гледање, се прави ова без никаков проблем.Се флешнува преку Один, ако не си флешнувал до сега, подобро ти е да чекаш OTA апдејт на телефонот.
Гуглај, сигурен сум дека има мал милион видеа.Врска немам како се прави тоа, може да ми пратите некое линкче од Јутуб?
Правеше апдејт од телефонот ОТА или го флешуваше на пц ?Му правам апдејт на лолипоп мислам на Xperia M2 и не може да стартува. Се лоадира скринот некое време, по што доаѓа скрин:
Android стартува:
Оптимизирање на апликацијата 13 od 261. Полека тие 13 се накачуваат, но секогаш стигнува до 24-26-27, се укочува и повторно истата постапка. Некое чаре за ова? Не сакам да изгубам контакти и слики.
@krale @Torte Mobile @the_maker Ваљда вие се разбирате од мобилни.
Дирекно од мобилен. Имав долго време нотификација дека има соодветен апдејт. И денес решив да го апдејтнам. Почекав околу 20 минути колку и што требаше и дојде до стартинг скринот каде тотално се укочува на тоа место и постојано се рестартира..... Се утепав од барање на јутуб и гугл, сите велат спасот е PC Companion, но така ќе се изгубат сите контакти, слики и апликации кои што се на device. Контактите ми се зачувани на маил, така да немам гајле за нив.Правеше апдејт од телефонот ОТА или го флешуваше на пц ?
Има само едно, за да не се брише све. Тоа е да се отклучи SOff телефонот, да се стави друга recovery, да се стартува така и од таму со adb команди да се извлечат фајлови што требаат. После и преку неа можеш да ставиш во софтвер.Дирекно од мобилен. Имав долго време нотификација дека има соодветен апдејт. И денес решив да го апдејтнам. Почекав околу 20 минути колку и што требаше и дојде до стартинг скринот каде тотално се укочува на тоа место и постојано се рестартира..... Се утепав од барање на јутуб и гугл, сите велат спасот е PC Companion, но така ќе се изгубат сите контакти, слики и апликации кои што се на device. Контактите ми се зачувани на маил, така да немам гајле за нив.
Но, ако има некое друго решение освен PC Companion, би било супер.
Друго решение сервисДирекно од мобилен. Имав долго време нотификација дека има соодветен апдејт. И денес решив да го апдејтнам. Почекав околу 20 минути колку и што требаше и дојде до стартинг скринот каде тотално се укочува на тоа место и постојано се рестартира..... Се утепав од барање на јутуб и гугл, сите велат спасот е PC Companion, но така ќе се изгубат сите контакти, слики и апликации кои што се на device. Контактите ми се зачувани на маил, така да немам гајле за нив.
Но, ако има некое друго решение освен PC Companion, би било супер.
По закон се должни, а и ти имаш право да побараш нов, во случај кога сервисот не успеал да ти го поправи во рок од 30 работни дена.Дечки, го однесов телефонот на сервис на 03.01.2017. Ми рекоја за една недела до 10 дена дека ќе биди готов. Арно ама еве точно 20 дена денеска мобилниот ми е уште на сервис. Се јавив во сервисот ми викаат нема стасано уште дел, НАЈВЕРОЈАТНО оваа недела ќе стаса. Се јавив и во продавницата од кај што го купив и ми викаат биди си без гајле ако не го вратат до 30 дена од ко го пуштивме ќе ти дадат нов.
Мене малку ми е чудно да ми дадат нов. Дали имал некој такво искуство или некој ваш познаник, да му дадат нов производ?
Работни??? Многу е така.По закон се должни, а и ти имаш право да побараш нов, во случај кога сервисот не успеал да ти го поправи во рок од 30 работни дена.
Имам гледано туторијали како апдејтуваат верзија од 3.0, ама не е објаснето добро како..Инаку мојава верзија е 2.3[DOUBLEPOST=1485209796][/DOUBLEPOST]^
Не постојат апдејти за верзијата на p6 што ти ја имаш, на последната верзија си, затоа ти кажува no updates found.
(пробај друга тастатура, google keyboard или swiftkey, можда со нив нема да ти сецка)
(ако сецка и со тие тастатури, можда најпаметно е да се врати на некој постар фирмвер телефонот,евентуално по желба да се флешне некој кастм ром)
За сите овие постапки има туторијали на јутуб)
Sent from my Redmi 4 using Tapatalk
Имам гледано туторијали како апдејтуваат верзија од 3.0, ама не е објаснето добро како..Инаку мојава верзија е 2.3^
Не постојат апдејти за верзијата на p6 што ти ја имаш, на последната верзија си, затоа ти кажува no updates found.
(пробај друга тастатура, google keyboard или swiftkey, можда со нив нема да ти сецка)
(ако сецка и со тие тастатури, можда најпаметно е да се врати на некој постар фирмвер телефонот,евентуално по желба да се флешне некој кастм ром)
За сите овие постапки има туторијали на јутуб)
Sent from my Redmi 4 using Tapatalk