Фан Клуб: Јувентус

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
Плукајте, ваѓајте ги дрвата и камењата против Ањели, ама дресов ако го стават би бил најдобриот дрес на Јуве што го имал последниве 20 години.
Се согласувам за дресов и белиот и тој црниот со името на Дибала се топ.Иначе ако мислиш на коментариве и критиките за логово,тоа не е никакво плукање и фрлање дрва и камења по Ањели.Мене лично не ми се свиѓа логово,не ми е фудбалско и тоа е тоа.Знам зошто е донесено баш ова лого,што е идејата и сигурно ќе имаат придобивка од маркетингшка гледна точка,имаат стручни луѓе во клубов што подобри ги знаат работите од нас тука на форумов.Али ете не ми е по ќеиф,но пишав со тек на време ќе се навикнеме.Нигде(бар јас) не го ни спомнав Ањели нит плукав по него
Еве уште една можна верзија за дрес

@Scirea И Бонучи беше интераш и Киелени навивал за Милан на времето (кога бил колку копиљов),па голем кур,глеј ги сеа :D.Ќе си легне и овој на брашното :sneaky:

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Гледам многу го осудуваат потегов на управата, јас сум убеден дека со ова Јувентус како клуб ќе биде само во плус, мене искрено ми се допаѓа, едноставно а сепак убаво. Први имавме сопствен стадион во Италија, 5 титули по ред, не сумњам во овој потег воопшто, не е ова туку така му текнало на Ањели па ќе менува, долго време се правени анализи не се секирајте воопшто за тоа. Да речеме оти некому девојката му се вика Јована или Јулија, и купваш ланче со знакчево, win win ситуација :D:D:D, брендирана е веќе буквата Ј тоа е тоа ;)

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.812
Поени од реакции
17.751
Juventus have made contacts today for Luiz Gustavo. Lemina has an injury & Hernanes could leave. [Sportitalia]

Atalanta wants to sign Romagna from Juventus. Ascoli must decide to sign one between Sakor & Slivka. [Sportitalia]

Juventus are working to sign Bentancur in January. [Sportitalia]

Federico Mattiello has an offers from Hellas Verona & Pescara but he will stay at Juventus. [Sportitalia]

Paolo De Ceglie has rejected an offer from Spal. He could join Verona, who could offer him a contract until June 2018. [Sportitalia]

Juventus midfielder Grigoris Kastanos will wear the jersey number 9 during his loan spell at Pescara.

Look at that revenue increase from Juventus since 2007. 135%. Only Bayern higher (not counting PSG or Man City for obvi reasons)

Besiktas full-back Adriano (32) was offered to Juventus but the Italian club has rejected him.

Juventus are thinking about anticipating the arrival of Bentancur. The Uruguayan midfielder could join Juve in January. [Sky][DOUBLEPOST=1484868278][/DOUBLEPOST]Според последните гласини со купувањето на Berardi, Orsolini, Pjaca, Cuadrado в година Јуве 99% ќе игра со 4-3-3 формација исто така причина е и Игуаин кој бил одличен лани поради истата. ItalJuve ќе се задржи и Јуве ќе продолжи да бара млади талентирани играчи, ова лето би требало да пристигни и Берарди.

Orsolini for 6.5m + 4m bonus
Caldara for 15m + 10m bonus
Mandragora for 6m
Berardi for 25m pre-agreed
Benancur for 9.4m
Lemina for 9.5m
Pjaca fo 23m

Иначе иако Алегри и Марота рекоа дека Алегри ќе остани уште многу години Around J извади вест дека бил постигнат договор меѓу Алегри и Јуве да си оди ова лето без да наведи извор туку како нивно предвидување (мн лош потег според мене иако 1000% сум сигурен дека не е вистина)[DOUBLEPOST=1484868993][/DOUBLEPOST]

Juventus’s 2017/18 third kit with new badge “leaked” online...

The new Juventus 2017-18 third jersey introduces a totally new color combination for the club, based on a fan design. Combining a military green base with Juventus' famous black and white colors, the new Juventus 17-18 third jersey also boasts the club's all-new logo.

The Juventus 17-18 third kit is military green with black logos and a black and white horizontal chest stripe, inspired by the green shirt worn in the late 1940s until the early 1950s. Apart from that, the Juventus 17-18 third features no other outstanding design features in line with the club's new identity.

However, the most remarkable element is the new club logo that sits on the left chest area that likely was also the reason why Adidas' slightly changed the look of the chest stripe compared to the fan design. Find out more about Juventus' all-new crest.

Black shorts and green socks will complete the Adidas Juventus 2017-2018 third kit.

The Juventus 2017-2018 third jersey is expected to be launched in late Summer 2017.

[DOUBLEPOST=1484869197][/DOUBLEPOST]Fenerbahce ask Juventus for Hernanes
Fenerbahce have approached Juventus for Hernanes, claim reports in Turkey, asking for a loan with €5m option to buy.

Последно уредено:

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
Juventus midfielder Grigoris Kastanos will wear the jersey number 9 during his loan spell at Pescara.
Кастанос се покажа доста добро на подготовкиве летово.Од примавера играчиве заедно со Кин ако се развијат ко што треба може да испадне нешто од нив во иднина.Добро е што го позајмија и ваљда ќе добие минутажа во Пескара кои се за нигде сезонава.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.812
Поени од реакции
17.751
Emre Can is a target for Juventus in the summer. [Corsport]

Federico Mattiello has decided to stay at Juventus in January. [Sky]

#Allegri should use 4-3-2-1 with #Pjanić for tomorrow's game against #Lazio

#Lyon want Patrice Evra from #Juventus , claims L'Equipe http://www.

Crystal Palace manager Sam Allardyce: "There is no progress with Evra at this moment in time."

Medhi Benatia played the full game in Morocco's 3-1 victory over Togo. [Benatia will start the game despite suffering an injury during the warm-up.]

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.685
Поени од реакции
88.643
Federico Mattiello has decided to stay at Juventus in January. [Sky]
Ова беше детето што ја скрши ногата во Киево... незнам зошто седи во тимов кога стварно не добива шанса, нека појде овие 6 месеци на позајмица, ќе добие сигурно шанса во некој клуб па ако покаже добри партии Марота ќе си го врати... вака стварно незнам кога би добил шанса да игра, ни во купот не го пуштаат.

@Mondonico Среќен нека ти е

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
После таа повреда во Киево мислам дека уште еднаш скрши нога.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.246
Поени од реакции
18.449
Ова беше детето што ја скрши ногата во Киево... незнам зошто седи во тимов кога стварно не добива шанса, нека појде овие 6 месеци на позајмица, ќе добие сигурно шанса во некој клуб па ако покаже добри партии Марота ќе си го врати... вака стварно незнам кога би добил шанса да игра, ни во купот не го пуштаат.

@Mondonico Среќен нека ти е
Фала :pipi:

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.812
Поени од реакции
17.751
Маркизио го пропушта дуелот со Лацио имал некоја муслулна повреда. Марота протиска за Луиз Густаво ова е причина плус да донеси уште еден од средината[DOUBLEPOST=1485045134][/DOUBLEPOST]Кутри Лацио? :D

Последно уредено:

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.685
Поени од реакции
88.643
Море глуп термин за натпреваров... ко со Кротоне да играме, ПУ!!!

Денес очигледно без Маркизио ќе се мачиме на средина од теренот. Мислам види го составот погоре, Дибала како полушпиц или АМФ, а Пјаниќ како ЦМФ :facepalm:. Ќе изгуби душа негде во 30-та минута и ќе го снема од натпреварот како невиност на тинејџерка.
Тебе Алегри ако и денес видам мртва игра, има да ти ја распукам ќерката на инстаграм, па мајке ми... ќе зажалиш за денот кога си стапнал тука. Што е најтажно во второ полувреме ако имаме негатива или пак е нерешен резултатот, ќе го внесе Стураро малце да внесе "живост" во и онака мртвиот среден ред.

Ај да се надеваме дека ќе го внесе Пјаца во второ полувреме... барем ќе се обиде да се докаже, за разлика од Квадрадо кој одкако дозна дека ќе го откупиме, си го дрви цело време на теренот, да му ебеш тоа жалната врба што ја сади на глава

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.812
Поени од реакции
17.751
Море глуп термин за натпреваров... ко со Кротоне да играме, ПУ!!!

Денес очигледно без Маркизио ќе се мачиме на средина од теренот. Мислам види го составот погоре, Дибала како полушпиц или АМФ, а Пјаниќ како ЦМФ :facepalm:. Ќе изгуби душа негде во 30-та минута и ќе го снема од натпреварот како невиност на тинејџерка.
Тебе Алегри ако и денес видам мртва игра, има да ти ја распукам ќерката на инстаграм, па мајке ми... ќе зажалиш за денот кога си стапнал тука. Што е најтажно во второ полувреме ако имаме негатива или пак е нерешен резултатот, ќе го внесе Стураро малце да внесе "живост" во и онака мртвиот среден ред.

Ај да се надеваме дека ќе го внесе Пјаца во второ полувреме... барем ќе се обиде да се докаже, за разлика од Квадрадо кој одкако дозна дека ќе го откупиме, си го дрви цело време на теренот, да му ебеш тоа жалната врба што ја сади на глава
Пјанич е CM оти Стураро е суспендиран Ринкин уште не бил уигран како треба, кија деуга опција ја има за средината ?

Првпат играме некој вид на 4231 IMG_0141.JPG

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.685
Поени од реакции
88.643
Пјанич е CM оти Стураро е суспендиран Ринкин уште не бил уигран како треба, кија деуга опција ја има за средината ?
Кој јазик ти е ова? Битолски сигурно не е :unsure:

Можеше Асамоа да игра као ЦМФ, а Келини да игра како лев бек, додека неговото место ќе го завземеше Барѕа или Руга. Ете гледаш за се има решение, само треба да се има акл во главата.

И што бара Манџукиќ како крило? Ги помешал апчињата Алегри, Пјаца треба да игра таму, ПЈА-ЦА... Нерви ќе кинеме денес.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Баш ќе ја постирав формацијава на AroundJ.
Делува интересно, па да видиме како ќе се покажи. Ептен е флексибилна и реално нема да е онака како шо е на хартија. Теоретски имаме 4 напаѓачи ама јасно е дека оние двајца ќе се дуплираат со крилата назад а Дибала ќе ја зема од средина или пак со присуството на Пјанич и Квадрадо можеби и нема.
За Пјанич исто ме интересира како ќе се покажи во оваа позиција. чак и Модриќ игра онака.[DOUBLEPOST=1485081926][/DOUBLEPOST]

Можеше Асамоа да игра као ЦМФ, а Келини да игра како лев бек, додека неговото место ќе го завземеше Барѕа или Руга. Ете гледаш за се има решение, само треба да се има акл во главата.

И што бара Манџукиќ како крило? Ги помешал апчињата Алегри, Пјаца треба да игра таму, ПЈА-ЦА... Нерви ќе кинеме денес.
Асамоа има доволно покажано дека знај да игра на таа позиција а Киелини е далеку покорисен кај шо е.
Манџукич има играно како крило и на неколку пати кога имаме контри има покажано дека знај да игра на таа позиција, сепак се сложвам дека Пјаца е поинтересна опција таму. Сепак Манџукич можи да игра поради политика или пак поради неговата дефанзивна пожртвуваност.

Последно уредено:

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.812
Поени од реакции
17.751

Телефон јазик, пошто сигурно и ти љуфкаш од телефон.

Асамоа кога игра како ЦМФ едстанов не постој и сам знајш, Киелини лев бек тие чист промаш во 4ка назад бековите мора да туркат напред, кој ќе турка Киелини? со која пробивност? центаршут? брзина? Најдобриот дефанзивец после Бонучи да го играме лев бек, и најфизички добриот против екипа ко волој. Алегри нема акал ние на форум се знајем оти на една ебана графика сме виделе некоја формација која нема да има сигурно никаква врска со она на теренот.

Манџукич сигурно нема да биди крило милијарда посто. ПЈА-ЦА до вчера неиграше 4 месеци поради скршеница, 20 минути во купот некни и беше блед мртовец. Не се заебавај жити се не е ова FM ајде ќе го пробам таму.[DOUBLEPOST=1485085087][/DOUBLEPOST]Манџукич - Дибала :vozbud::vozbud::cuc::cuc:[DOUBLEPOST=1485085736][/DOUBLEPOST]Piguain !!

Последно уредено:

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Игуаин се растури.:aplauz:

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.812
Поени од реакции
17.751
Не ја гибна Игуаин бе ццц Дибала шо погоди.:vozbud:

Манџукич е ѕверотиња секоја чест немам зборој :cuc:[DOUBLEPOST=1485087892][/DOUBLEPOST]Според ова што го слушнав на SKY Кедира игра DM и дава повеќе од солидна партија ова веќе личи на него. Манџукич игра LWB немогуче е ова хахахаха на моменти и му помага на Кедира, каков играч боже господе се откорна трчање :pos:[DOUBLEPOST=1485087962][/DOUBLEPOST]Одлично движење на топка, контрола на игра се на место.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom