@Strelec ne mozes da mi plesnes zasto ne si svatil, on vika vivax ne se znae sto kompresor ima a jas velam ko za Gree pa da se znae sto kompresor ima I deka od Gree ne se niti Toshiba niti Mitsubishi pa da se znae , ili I ednite I drugite se ist level kineski kompresori bas kako sto rece srbinot a toa za Daikin deka se mozes da sanjas, taka isto me lazea I od Zorba, ako e Daikin, Daikin neka pisuva na nego. Prasanje e dali poevtinite modeli na Daikin se Daikin a ne Gree se Daikin
Pa neli cop mop ima zasto da vlece mnogu struja? Trosi 1 dava 4 neli taka bese klima e toa ?
Ne ti ne si svatil....Aeri/Aesi/Aezi ima Vivaksi mnogu, definiraj koj e toj sto go ramnjas so LomoEco a postiras link od Lomoto koe ne e 19990 ama ti ne svakjas ni sto e razlikata pomegju 2te Lomoa...linkot na Uk ti e za drugoto Lomo so greacite do -20 so EEV i dvoredniot....ako toa go ramnjas so Vivaxite da si kupis Vivax najubo....za tvoe info (i na tzlatko) toa Lomo LCLH go ima na Eurovent ama dodeka svatite vie dvajca....ke vi kazeme odkoga ke si kupite vivaksi
[DOUBLEPOST=1485038855][/DOUBLEPOST]
Да имав пари за клима со еуровент, ќе купев, туку ме итересира колку снага може да има оваа клима на -7 или -10 дали ке задоволи и ќе загрее на овие температури, бидејки знаеме декаи паѓа снагата на климата со пад на надворешната температура, Ме интересира дали на -7 снагата би била барем 2,5кW, или ќе земам поголема или подобра.
Eve kolku vadi LomoECO nepoznatata klima sto iljadnici ja kupija i ne se zalat.... 2,9KW na -7 i 3,2Kw na -10 dovolno li e za cenata?
Kolku dava Vivaxot za cenata za koj navodno "SVE SE ZNAE" si tropna eden i si ostana madro? Daj da vidime sto e toa "POZNATO" ? Kade e bre testot za Vivaxite ? ?Daj da vidime kolku vadi toa Toshibino kompresorce made in Guanzghou China.
Paneli vkupno 12(sto za mene e glupost), nadvoresna edna edinstvena(site navedeni vo TestReportot(dole e u atach))....modelot ja nosi oznakata sprema paneleot kazano tuka stopati na temava...zatoa guglate u prazno i ne ja naogjate...ako sakate site 12 paneli da vi se donesat tuka pa da izberete displej na levo ili desno podobro izvadete si karta za Kina pa tamu birajte vnatresna edinica. Ovde eden panel se nosi C4 ili K3DN
C4D i toa e toa, zatoa i modelot e so naziv K3DNC4D no ona QB vo GWH12
QB e ona bitnoto i ja definira serijata kako sto vi kaza i @GT1.Ona drugoto LomoLCLH so greacite e QC(GWH12QC) i toa ne e isto Lomo so ova QB LomoEco(GWH12QB).
I kako GWH12QB-K3DNA1D da ja barate i kako GWH12QB-K3DNA6D pak istite performansi ke gi dobiete, ista energetska nalepnica i ista nadvoresna edinica....razlikata e samo koj uvoznik kakov panel izbral, dizajnot e razlikata a ne performansite momentot na koj Gree treba ozbilno da poraboti....isti K* u 100 primerka na nikoj ne mu treba samo stvaraat zabuna.