eBay (официјална тема)

Член од
5 август 2016
Мислења
315
Поени од реакции
229
Дечки ме интересира дали има шанси некој од македонска пошта да кради пратки порачани од ebay ? Стварно не ми е јасно неколку продавачи во последниве 7 месеци ми тврдат дека е испратен производот, а од него ни трага. Па сум морал да барам повраток на средствата, и кој ми биле вратени без никаков проблем.
Македонија се е можно. Кај мене поштарот не ми ги донаса незнам шо е проблемот ако не идам у поштата сам да си ги подигнам нема да ги видам пратките. Баш денес бев до поштата и замисли пратката стигнала на 10.10. 2016 година и не ми го доставиле.. И имат изгубени 2/3 пратки кои сум ги порачувал..

Последно уредено:

PsychoalieN

Омлет мастеР
Член од
12 јули 2009
Мислења
1.703
Поени од реакции
1.411
Македонија се е можно. Кај мене поштарот не ми ги донаса незнам шо е проблемот ако не идам у поштата сам да си ги подигнам нема да ги видам пратките. Баш денес бев до поштата и замисли пратката стигнала на 10.10. 2016 година и не ми го доставиле.. И имат изгубени 2/3 пратки кои сум ги порачувал..
10.10? добро е и што си ја земал после три месеца :)

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
Јако се организирани затоа... НИШАЈ ВРАТА, ЗЕМАЈ ПЛАТА

PsychoalieN

Омлет мастеР
Член од
12 јули 2009
Мислења
1.703
Поени од реакции
1.411
Јако се организирани затоа... НИШАЈ ВРАТА, ЗЕМАЈ ПЛАТА
Не е до организираноста туку до неписменоста, сооглед на тоа кој е се вработен со новиот оглас....

Член од
13 март 2014
Мислења
691
Поени од реакции
142
Decki kolkava e verojatnosta nekoj proizvod da ne mi stigne, odnosno da ne mi ispratat, a pritoa I da ne mi gi vratat parite? Pisuva deka prodavacot Kao demek vo rok of 14 dena gi vrakal, a feed back ima samo 8 pozitivni I nieden negativen od 5 god prodavanje Na ibej ....NZ sto da mislam

PsychoalieN

Омлет мастеР
Член од
12 јули 2009
Мислења
1.703
Поени од реакции
1.411
Decki kolkava e verojatnosta nekoj proizvod da ne mi stigne, odnosno da ne mi ispratat, a pritoa I da ne mi gi vratat parite? Pisuva deka prodavacot Kao demek vo rok of 14 dena gi vrakal, a feed back ima samo 8 pozitivni I nieden negativen od 5 god prodavanje Na ibej ....NZ sto da mislam
Ако сеуште не си го порачала воопшто не го ни порачувај. Се зависи каков производ е, има веројатност воопшто да не го прати а уште поголема да не ти стигне, или да ти стигне некоја цепаница т.е. scam итн. Еbay има регулирано враќање на пари нормално под одредени услови а тоа 8 позитивни и 0 негативни во рок од 5 години... Никогаш не би се осудил па макар било и под најповолни услови и со најевтина понуда... така да што подалеку.

Член од
13 март 2014
Мислења
691
Поени од реакции
142
Pa od druga strana ima opcija refund, si vikam moze nema mnogu prodavano zatoa taka...Sum poracuvala dosega mnogu.pati pa da recam1 mesecno obavezno, samo ednas ne mi stigne drzac za mob za vo kola mu pisav Na selerot itoa odkako pomina rokot za spor I mi gi vrati tie 3 $ :D inaku negativno iskustvo sum nemala nikakvo...

Член од
13 март 2014
Мислења
691
Поени од реакции
142
ne mi stignaa edni pantoloni, pa mu pisav na selerot, toj namesto da gi prati, mi gi refundiral parite mi stasa meil za refundot, a na paypal gi nema, poso ne mozime da primame nie od Mk, pa sto da pravam sega ostanav i bez parite i bez porackata :D

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
ne mi stignaa edni pantoloni, pa mu pisav na selerot, toj namesto da gi prati, mi gi refundiral parite mi stasa meil za refundot, a na paypal gi nema, poso ne mozime da primame nie od Mk, pa sto da pravam sega ostanav i bez parite i bez porackata :D
Na kartica ke ti stignat dokolku si gi platila so kartica povrzana so paypal , ili imase pari na paypal akauntot ? Dokolku e kako prviot slucaj togas ke ti stignat na kartica.

Sent from my thor using Tapatalk

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Na kartica ke ti stignat dokolku si gi platila so kartica povrzana so paypal , ili imase pari na paypal akauntot ? Dokolku e kako prviot slucaj togas ke ti stignat na kartica.

Sent from my thor using Tapatalk

PsychoalieN

Омлет мастеР
Член од
12 јули 2009
Мислења
1.703
Поени од реакции
1.411
Од 3-7 дена почекај одма не стигнуваат.

Член од
13 март 2014
Мислења
691
Поени од реакции
142
Preku karticka direk ne preku PayPal ...Fala Na odgovorot, znam deka porano mi stignaa parite od refundot pa Sega nesto cudno mi padna NZ deka treba da pocekam :)

B

bngj45

Гостин
Сакам со виза картичка да нарачам дали при првото нарачување плус пари ми зема страната или не?

Член од
13 март 2014
Мислења
691
Поени од реакции
142
Некоја ситна провизија при преобразба на денарот во долар, инаку друго нешто не

Kajgana Shop

На врв Bottom