Фан Клуб: Јувентус

Goxyto

#FinoAllaFine
Член од
31 јануари 2010
Мислења
2.589
Поени од реакции
2.534
lool ako ova bide novo logo :pos::pos:definitinvo e sranje staroto logo sie super neznam zosto go menjat :confused:
^ :kuracc:

Зашо на втората слика у потписо имаш лого од твојо тим у минималистичен стил, а ова новото на Јуве е за у канта ѓубер? Вовед у Контрадикторност 101?[DOUBLEPOST=1484615590][/DOUBLEPOST]http://designobserver.com/feature/graphic-design-criticism-as-a-spectator-sport/37607/

Последно уредено:

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.812
Поени од реакции
17.751
#Juventus 1940s shirts....what people call the "old" badge actually came after the "J"....

Инспирацијата од тука била :)

“I feel emotional every time I see the letter J in a newspaper headline. I immediately think of Juventus” -- Gianni Agnelli

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.685
Поени од реакции
88.643
Види го поза голманот погоре, Супермен само со Ј буква на градите ... Дедото на Џиџи Буфон :LOL: Интересно е што новово лого ја преставува иднината на клубот, а еве и тие таму и ние тука бараме стари слики да видиме како ја носеле порано буквата Ј :')

Деви не умарај, кажи која е цурава на сликава :love:... Инаку МИЛФицата на Барѕаљи се вика Maddalena Nullo

Последно уредено:

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.812
Поени од реакции
17.751
Види го поза голманот погоре, Супермен само со Ј буква на градите ... Дедото на Џиџи Буфон :LOL: Интересно е што новово лого ја преставува иднината на клубот, а еве и тие таму и ние тука бараме стари слики да видиме како ја носеле порано буквата Ј :')

Деви не умарај, кажи која е цурава на сликава :love:... Инаку МИЛФицата на Барѕаљи се вика Maddalena Nullo
Го губиш официјално правото да збораш за жени ццццц

emily ratajkowski
Insta - emrata

За топлес да ја видиш пиши blurred lines на yt само барај нецензурирана верзија ебате

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.685
Поени од реакции
88.643
Оф леле Емили ли била бре, не ја ни видов во фацата дека е таа... Од вратот па надоле гледав :LOL:

Ок сите ја имаме видено топлес :) А што кур бара всушност таа на ваква презентација? :unsure:

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Милано, фешн вик, манекенка, куп фудбалери со кеш, зш да недојт.

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
И мене малку ме збунија и искрено на почеток бев како и сите втф :confused:, ама малку да се подразмисли и да се преспие, не изгледа толку лошо, т.е. не изгледа воопшто лошо како форма, проблемот е додека се навикнеме, бидејќи сме растеле сите со старото лого.

Очигледно дека замислата им е светски да се шири и да се препознава брендот, баш како што Ањели кажал со весникот, претпоставувам и затоа така симплистички, кога ќе ја видиш Ј буквата прво на памет да ти падне Јувентус.

И нешто друго што сите гледам го занемаруваат, ако отворите да ги видите симболите, логоата, боите и самата историја на Јувентус, ќе видите дека се се менувало низ годините, само две работи останале:
- Името (буквата Ј)
- Боите

И токму тие две работи се и единствените делови од новото лого. :)

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
Мислам дека и по 5 години нема да ми се свиѓа и ќе ми биде старото подобро.Дури и само со буквата Ј можеле да се смисли поубаво лого и побогато што убаво ќе стои на дрес,него ли масонскиов знак.Али им требало едноставбно лого,кое буквално ќе можат да го стават на СЕ и се да се продава со него,како дизајнерскине лога на Армани и остали брендови.

Тоа е тоа ни се свиѓало нас или не со тек на време ќе навикнеме на него и нема толку да ни боде очи.Модерниов фудбал носи вакви работи,не е како порано кога клубовите мислеле само на фудбал.Сега клубовите станаа компании гледаат да направат пари од све и се приспособуваат на барањата од пазарот(макар и менувања на лого и ставање на тотално нефудбалско).
Се им е однапред смислено.Стадионот одкако го направија пред 6 години до сега не го продадоа името на ни една компанија(а се шпекулираше со Самсунг,кој е спонзор и др) си остана Ј-Stadium,направија Ј-Medical се ќе им биде со буквата Ј и по презентацијата од вчера во Милано се гледа што е планот со логото.

дури ни играчиве не го сфатија озбилно ова и Буфон и Бонучи се згазија од смеење :D

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
Уште да беше официјален :unsure:.И овој и тој белиот погоре се добри,али вакви дресови фановиве праат секоја сезона и се стварно супер,ама никој не ги зима во обзир.Ќе им напраи некое дебилче од Адидас некоја издркотина од дрес со новово лого и нема да им чуе.Или пак ќе биде како што го постави некој пред некоја страна,ретро дрес кое со новото лого нема да личи на ништо.
Ај може оваа сезона ќе послушаат некои од предлозиве на фановиве :icon_mrgr:

Kajgana Shop

На врв Bottom