S
silmarillion
Гостин
Да се само пари што ги фаќа добро е ) од кога немам јадено по сендвичариве скроз го имам забораено вкусот на скараџиската плескавица.
Ова е вистина,криминал се цените во бт,незнам како може да си дозволат толку високи цени а квалитет на сендвичот ко некоја рандом скопска сендвичара.......Шо дека Битола ги плаќаме сендвичите 100тина денари, кога ни одблиску не се споредуваат со овие во седмица.Бар 30/40 денари ќе ги дадам одпоќе, али барем ме држи пола ден најадена.
Преценето е 140 денари, ете во Прилеп сендвич со ловечка плескавица на скара, речиси пола леб селски на дрва печен, кромид, буковец, краставица, и печена пиперка ти е 70 денари, јас едвај го дојадувам иако е без помфрит, а плескавицата го има баш тој убав вкус на скара.грција стандард далеку повисок гиро(чисто месо) 150 денари, македонска бедотија месо мелено(непознати состојки и проценти) 140 денари
факин лоџик
Секоја споредба на грчката брза храна со нашата е смешна. Брзата храна во Грција е за 3-4 класи поквалитетна од нашата , со исклучок на неколку туристички места кои гледат само пари да земат. Во Солун што сум јадел , овие нашите најдобри готвачи да се соберат неможат да го доловат.грција стандард далеку повисок гиро(чисто месо) 150 денари, македонска бедотија месо мелено(непознати состојки и проценти) 140 денари
факин лоџик
Се согласувам со тебе за Грција повисок квалитет на се и сендвичи и пици и се како и во продавниците подобар квалитет на сувомеснати производи и кашкавали па и нормално дека ке се поквалитетни и сендичарите и пицериитеАко ве донесе патот во Струмица некојпат , седнете во Ројал Експрес и порачете ројал бургер со појачан помфрит , и кечап и мајонез на помфритот нагласете оти не ставаат. Фаќај такси и правец таму , 50 денари е тарифата во цел град. Гурмански оргазам луѓе , вакво нешто немам јадено никаде во Македонија. Иста цена е како овој од седмица. И да , мора да им нагласете да стават кечап и мајонез на помфритот , и салата кисели краставички. Една состојка да изостават , не е тоа тоа.
Иначе од седмица јадев пред месец дена али по порачка беше бидејки не бев јас у ск , и 2 саати по пат се сплескал па не го доживеав како шо треба. За 10тина дена одам Скопје и првото нешто што ми е на листата е да го пробам онака пресен топол со сите можни додатоци.
Пишете која е најдобра комбинација , што да им кажам да ставаат внатре? [DOUBLEPOST=1484445972][/DOUBLEPOST]
Секоја споредба на грчката брза храна со нашата е смешна. Брзата храна во Грција е за 3-4 класи поквалитетна од нашата , со исклучок на неколку туристички места кои гледат само пари да земат. Во Солун што сум јадел , овие нашите најдобри готвачи да се соберат неможат да го доловат.
Мене ми е бургер скратено од хамбургер, а разлика треба да се прави помеѓу хамбургер и плескавица.[DOUBLEPOST=1484481034][/DOUBLEPOST]Дечки прајте разлика од бургер и хамбургер. Немојте да влагате у дискусии за квалитет а зборите за хамбургер. Бургер е друга тема веќе.
Миљон пути бољи фаст фуд има у Грчка, а поефтин.грција стандард далеку повисок гиро(чисто месо) 150 денари, македонска бедотија месо мелено(непознати состојки и проценти) 140 денари
факин лоџик
Збориме за gournet бургер. Од чист beef да можеш rare да го јадеш. У пракса би платил 300-350 денара кај нас за 150 грама чист beef, карамелизиран кромид, тенка крцкава сланина, sharp cheddar и лепче brioche. Нешто како Барбакан ама лепчето го сменија последно време а и месото им е од Веро мислам. Иначе за мене откритие на годината е Игмес месарата.Мене ми е бургер скратено од хамбургер, .
хаЗбориме за gournet бургер. Од чист beef да можеш rare да го јадеш. У пракса би платил 300-350 денара кај нас за 150 грама чист beef, карамелизиран кромид, тенка крцкава сланина, sharp cheddar и лепче brioche. Нешто како Барбакан ама лепчето го сменија последно време а и месото им е од Веро мислам. Иначе за мене откритие на годината е Игмес месарата.