Сендвичара "Седмица"

  • Креатор на темата Креатор на темата IvicaPunK
  • Време на започнување Време на започнување
Кога идам скопје редовно си јадам во седмица, онаа лептокарија шо е.
Па подобар, посочен и повкусен сендвич немам во животот јадено.Не навлегувам во составот на плескавицата бидејки и онака ми е превкусна и ме најадва, а дали вие озбилно мислите дека плескавиците за сендвичи се исклучително од месо? Смешки.Поборници на здрави состојки и здрава исхрана не одат да се хранат по сендвичари.Не оди едноставно заедно.Или поминете го цел живот во јадење трева и плодови, или уживајте повремено во вкусот на мрсен и сочен сендвич, или што год да е.
За останатот, лепчето стандард меко, помфритот им е супер, не знам ете немам лош збор.Има некои состојки во мајонезот и кечапот што прават севкупно сендвичот да ми е превкусен.Ептен се брзи и услужливи, исто така не сум видела проблеми со хигиената да има, мада шо не сум некоја шо се преоптоварва со то.
Шо дека Битола ги плаќаме сендвичите 100тина денари, кога ни одблиску не се споредуваат со овие во седмица.Бар 30/40 денари ќе ги дадам одпоќе, али барем ме држи пола ден најадена.
 
Шо дека Битола ги плаќаме сендвичите 100тина денари, кога ни одблиску не се споредуваат со овие во седмица.Бар 30/40 денари ќе ги дадам одпоќе, али барем ме држи пола ден најадена.
Ова е вистина,криминал се цените во бт,незнам како може да си дозволат толку високи цени а квалитет на сендвичот ко некоја рандом скопска сендвичара.......

Ај да не бидам скроз офтопик....од 7-ца стандардно си земам комбиниран на тост,најчисто ми е,најмногу компири ќе ти стават така да нема утка,и стек повремено,хамбургер никако,иако нема лош вкус мелено од сегде избегавам.
 
Јас не ги разбирам луѓето што го форсираат Вили, месото им е катастрофа, сендвичот ако го јадеш без помфрит тешко да најаде, единствено тие сосовите што знаат да дадат некој вкус, али за тие пари се преценети, а услугата и хигиената на местото се просечна маалска сендвичара.

Инаку на муабетот за седмица, мајонезот може да си го направите сите дома, тајната на тој мајонез ви е кари сос, домашен мајонез направен со кари сос го има потполно истиот вкус, пробајте и на купечки мајонез да додадете кари сос.
Тајната на плескавицата мислам дека е зреењето на месото, внатре имате додадено бибер, ептен ситно сечкан кромид, но клучниот момент мислам дека е зреењето на месото. Не верувам дека е чисто говедска, ми изгледа дека е мешано мелено месо.
Е сега кој имате желба и можност пробајте варијации на мелено месо и варијации при зреењето, минимално од тоа што сум читал е две недели на температура од 0-4 степени и ниска влажност на воздухот во просторијата за да не се развијат бактерии на кои им одговара влажанта средина, па да се расипе и да има лош мирис и вкус. Од влажноста и периодот на зреење зависи специфичниот мирис и вкус на месото, во овој случај мислам дека имаат најдено идеален период и тоа е главната мајсторија ;)
 
Последно уредено:
Јадев пред некој ден у седмица после некој месец, го покачиле хамбургерот на 140. Сеа веќе ќе се замислам дали да одам пак. Малце им беа тие 130 па и уште сакаат.
 
грција стандард далеку повисок гиро(чисто месо) 150 денари, македонска бедотија месо мелено(непознати состојки и проценти) 140 денари

факин лоџик o_O
 
грција стандард далеку повисок гиро(чисто месо) 150 денари, македонска бедотија месо мелено(непознати состојки и проценти) 140 денари

факин лоџик o_O
Преценето е 140 денари, ете во Прилеп сендвич со ловечка плескавица на скара, речиси пола леб селски на дрва печен, кромид, буковец, краставица, и печена пиперка ти е 70 денари, јас едвај го дојадувам иако е без помфрит, а плескавицата го има баш тој убав вкус на скара.
Скопје е повеќе преценето, а во последно време Гевгелија, Битола и Тетово имаат такви некои буржоазиски цени , шетам низ цела држава по терен и само во овие градови мислам дека се цените малку надвор од контрола.
 
Ако ве донесе патот во Струмица некојпат , седнете во Ројал Експрес и порачете ројал бургер со појачан помфрит , и кечап и мајонез на помфритот нагласете оти не ставаат. Фаќај такси и правец таму , 50 денари е тарифата во цел град. Гурмански оргазам луѓе , вакво нешто немам јадено никаде во Македонија. Иста цена е како овој од седмица. И да , мора да им нагласете да стават кечап и мајонез на помфритот , и салата кисели краставички. Една состојка да изостават , не е тоа тоа.

Иначе од седмица јадев пред месец дена али по порачка беше бидејки не бев јас у ск , и 2 саати по пат се сплескал па не го доживеав како шо треба. За 10тина дена одам Скопје и првото нешто што ми е на листата е да го пробам онака пресен топол со сите можни додатоци.

Пишете која е најдобра комбинација , што да им кажам да ставаат внатре? :)[DOUBLEPOST=1484445972][/DOUBLEPOST]
грција стандард далеку повисок гиро(чисто месо) 150 денари, македонска бедотија месо мелено(непознати состојки и проценти) 140 денари

факин лоџик o_O

Секоја споредба на грчката брза храна со нашата е смешна. Брзата храна во Грција е за 3-4 класи поквалитетна од нашата , со исклучок на неколку туристички места кои гледат само пари да земат. Во Солун што сум јадел , овие нашите најдобри готвачи да се соберат неможат да го доловат.
 
Последно уредено:
Дечки, златен Ројал имате, вие тука се карате за Седмица...

Абе Ројал е злато !


П.С. ќе беше појако колегиве од работа да ме прочитаат сеа :D
 
Ако ве донесе патот во Струмица некојпат , седнете во Ројал Експрес и порачете ројал бургер со појачан помфрит , и кечап и мајонез на помфритот нагласете оти не ставаат. Фаќај такси и правец таму , 50 денари е тарифата во цел град. Гурмански оргазам луѓе , вакво нешто немам јадено никаде во Македонија. Иста цена е како овој од седмица. И да , мора да им нагласете да стават кечап и мајонез на помфритот , и салата кисели краставички. Една состојка да изостават , не е тоа тоа.

Иначе од седмица јадев пред месец дена али по порачка беше бидејки не бев јас у ск , и 2 саати по пат се сплескал па не го доживеав како шо треба. За 10тина дена одам Скопје и првото нешто што ми е на листата е да го пробам онака пресен топол со сите можни додатоци.

Пишете која е најдобра комбинација , што да им кажам да ставаат внатре? :)[DOUBLEPOST=1484445972][/DOUBLEPOST]

Секоја споредба на грчката брза храна со нашата е смешна. Брзата храна во Грција е за 3-4 класи поквалитетна од нашата , со исклучок на неколку туристички места кои гледат само пари да земат. Во Солун што сум јадел , овие нашите најдобри готвачи да се соберат неможат да го доловат.
Се согласувам со тебе за Грција повисок квалитет на се и сендвичи и пици и се како и во продавниците подобар квалитет на сувомеснати производи и кашкавали па и нормално дека ке се поквалитетни и сендичарите и пицериите
 
Дечки прајте разлика од бургер и хамбургер. Немојте да влагате у дискусии за квалитет а зборите за хамбургер. Бургер е друга тема веќе.
Мене ми е бургер скратено од хамбургер, а разлика треба да се прави помеѓу хамбургер и плескавица.[DOUBLEPOST=1484481034][/DOUBLEPOST]
грција стандард далеку повисок гиро(чисто месо) 150 денари, македонска бедотија месо мелено(непознати состојки и проценти) 140 денари

факин лоџик o_O
Миљон пути бољи фаст фуд има у Грчка, а поефтин.
 
Вчера земав од седмица во центар, плескавицата беше супер, лепчето и помфитот исто така.
Само мајонезот ме изненади што беше водичка, како од маалска сендвичара. Инаку, генерално мислам дека го подобрија квалитетот од оној пад што ги имаа во изминатите 2-3 години.
 
Мене ми е бургер скратено од хамбургер, .

Збориме за gournet бургер. Од чист beef да можеш rare да го јадеш. У пракса би платил 300-350 денара кај нас за 150 грама чист beef, карамелизиран кромид, тенка крцкава сланина, sharp cheddar и лепче brioche. Нешто како Барбакан ама лепчето го сменија последно време а и месото им е од Веро мислам. Иначе за мене откритие на годината е Игмес месарата.
 
Збориме за gournet бургер. Од чист beef да можеш rare да го јадеш. У пракса би платил 300-350 денара кај нас за 150 грама чист beef, карамелизиран кромид, тенка крцкава сланина, sharp cheddar и лепче brioche. Нешто како Барбакан ама лепчето го сменија последно време а и месото им е од Веро мислам. Иначе за мене откритие на годината е Игмес месарата.
ха
не заебавај
и тата би,сине
Ако случајно имаш негде вакво видено кај нас, кажувај одма.
(што е тоа Барбакан? локал некој? и кај е таа Игмес месара?)
 
Барбакан бе кај Мида.

https://www.facebook.com/BarbakanBistroBar/

Немам отидено година дена сигурно, ама последен пат кога јадев тоа беше впечатокот. Иначе можеш да ги пробаш Дистрикт и Бруклински (Дебар Маало) они се најблиску до оној квалитет што го збориме, али очекувај и цената да движи од 250 до 350 денара у зависност од бургерот.
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom