Themacedon
ViXa
- Член од
- 16 август 2009
- Мислења
- 154
- Поени од реакции
- 75
1. Преку која агенција замина и поопширно околу целиот процес и трошоците
2. Колку време чекаше од пријава до качување на брод?
3. Дали познаваш некој од рестораните и како се задоволни од работата и платата?
4. Со колку цимери ја делеше кабината?
1. преку Safe Cruise србија
2.од првата пријава до качување на брод чекав 3 месеци, затоа што имаше проблем со праќањето на гарантното писмо.
3. од рестораните познавав момци од србија..платата е добра 2900 + - во просек...ама работа премногу....не е за повеќе договори таа работа..затоа што самиот послужовник празен е многу тежок, а и рестораните беа по 1000+ гости.
4. со 1 цимер, и кабината не беше мала...2 кревети + купатило..[DOUBLEPOST=1479672765][/DOUBLEPOST]
секако мораш да направиш и квантитет а и квалитет..кропингот е многу битен, и експозитурата...џабе ти е се ако имаш квантитет...а сите слиќи ти се "underexposed" ...Леле колку нема врска ова, ама ајт. Јас обожавав ресторан, посебно затоа што добивавме потписи на една посебна листа доколку направиш одличен квантитет и квалитет. Јас не сакав позадини а мразев да фотографирам плажа и екскурзии.
мене не ми се сликаше во ресторан...највеќе поради тоа што ги прекинуваш гостите во јадењето...и сите те гледаат ко да сакат да те убијат... )
на екскурзии одев неколку пати, за да ги сликам гостите и да правам stock фотографии, и баш убаво си поминував..од што мојот начин на работа беше...да ги сликам на најубавите места нив на одењето, а на враќањето да ги правам stock сликите ...и баш добар успех имав во тоа...