Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
После секој свој пост, не заборавај да притиснеш на водокотлето за плакнење на WC шолјата...после успешно завршената физиолошка потреба.
Мики, факт е дека верниците ги немаат знаците кои им ги вети покојниот Исус, факт е дека исус, бог да го прости не го исполнил ни ветувањето дека ќе се поврати во кажаното време и начин.
Нема доволно води во водоколите кои тие фекалии можат да ги исплакнат

Мики, факт е дека верниците ги немаат знаците кои им ги вети покојниот Исус, факт е дека исус, бог да го прости не го исполнил ни ветувањето дека ќе се поврати во кажаното време и начин.
Нема доволно води во водоколите кои тие фекалии можат да ги исплакнат

А, да не заборавам; неизбежно користи и средство за убивање на смрдеата во воздухот...

А, да не заборавам; неизбежно користи и средство за убивање на смрдеата во воздухот...
си држам јас крст со покојнио исус над шоља (со арома на јаболко) и он спречава смрдеа

Народно творештво е и “колку поголема лага толку повеќе луѓе веруваат во неа“
А ако веќе “мериме нозете“, само од исламот ви се подолги. И будизам и конфуцијанизам и ехееееее постарите хиндуизам, нордиската, старо-грчката, римската.... и милион други имаат “подолги нозе“.
Пак паѓаш на народното творештво.

А демек “господ“ и си го видел и си го чул :tapp:
Абе јас онака ја спомнав народната не дека сум толку очаен па до неа дојдов, ама сакав да ти нагласам дека без врска ти се муабетиве, пошо испаѓа сега ако лагата трае долго, вистината кратко, а за вистината од најстари времиња сите кажувале дека е вечна ова она, се' некако така доаѓа. За овие шо ми ги наброја фала ти, ич не ги знаев. Тие се само доказ дека заблудените не се нешто ново, и ако сакаш да знајш пошо ги спомна нордијците, ќе ти кажам дека не се толку стари колку шо си се пласираат денес.
Ако го променам никот во господ или Исус ќе биде веродостојно ветувањето?
Не треба јас да ти кажувам, самата библија ти е контрадикторна во еден куп работи, еве ти некој се помачил да извади голем дел:
https://www.youtube.com/watch?v=xPBU-DsP3g8
https://www.youtube.com/watch?v=qOYNYY8aKsU
https://www.youtube.com/watch?v=0HeP8phxtWA
Абе не прај се со сила, да не речам смотан... Знајш дек не мислам на никот туку на твојот мирислив интелект, како неверодостоен. После вакви испади на желба за зезање и понижување на собеседникот ќе речете дека со аргументи зборувате, а јас од инает. Btw никот на форумов може да се смени, пошо би сакал јас да го сменам ако може?
Има една цела наука библиска егзегеза добро би било покрај овие видеава некогаш и тоа да разгледаш, па кога ќе видиш совпаѓања од друга страна кои не можат никако случајно да настанат да си го ставиш малку прстот на глата. Некои од овие контрадикции не заслужуваат внимание воопшто ради шо се погрешно интерпретирани од умот на дечкото шо го праел тоа. Инаку размилсите дали тие контрадикции во текот на два милениума ги виделе некои христијани, па дали тогаш не би им било полесно да ги сменат и да напишат точно шо би се рекло, да ги исправат? Како ова црквава на толку мамење да не можела едни контрадикции да покрие? Изгледа вас ве имаат чекано да има кажите, кај се шо се контрадикциите, сВе!

Абе јас онака ја спомнав народната не дека сум толку очаен па до неа дојдов, ама сакав да ти нагласам дека без врска ти се муабетиве, пошо испаѓа сега ако лагата трае долго, вистината кратко, а за вистината од најстари времиња сите кажувале дека е вечна ова она, се' некако така доаѓа. За овие шо ми ги наброја фала ти, ич не ги знаев. Тие се само доказ дека заблудените не се нешто ново, и ако сакаш да знајш пошо ги спомна нордијците, ќе ти кажам дека не се толку стари колку шо си се пласираат денес.
Нит се водиш нит се тераш.
Твоиве се ептен со врска муабетиве. Контрадикторен си сам на себе. Прво беше дека си ја нашол вистината, па не си ја нашол. Па те нашла таа тебе, па не те нашла. Па подолгите нозе не биле подолги. Одлучи се веќе.
Демек над 7 милијарди луѓе на платава (минус некои си 300 милиони православци) се во заблуда ама ти не си, пошто така ти е ќеиф тебе. Ко хулигани на некој навивачки клуб сте. А појма немате зошто навивате за тој клуб.
Во што е твојата заблуда помала од таа на хиндуисти, муслимани, будисти.....итн? Ништо ни помала ни поголема. Во иста шупелка дувате сите. Имате само лично верување дека баш вашето е вистина. Ништо повеќе.

Кон болдот, по редослед:

- Напиши што е вистината.
- Баба ми да имаше бркови, ќе беше дедо ми.
- Сега продавам само една и единствена вистина. Надвор од вистината, можностите се прилично широки.
Сем заблуда не продаваш ти ништо, далеку си од вистината.
Атеист, не те прашувам за твојата омраза кон Црквата, која ионака ќе падне на твој грб во облик од „главница+камата„, туку ти велам, дај напиши 3 нешта за Црквата.

Изгледа дека за тебе, тоа е претешка рабта. И не сум зачуден...
Немам јас никаква омраза и кон никого. Треба да станам христијанин за да сум полн со омраза. Не фала, човек сум, не сум православец.
Еве, јас не знам што е тоа „атеист„.

И, што е тоа „атеист„?....И ова ти е тешко да го одговориш?...
Многу работи ти знаеш само не ти се бендисува одговорот. Милион пати ти е одговорено.

Твоиве се ептен со врска муабетиве. Контрадикторен си сам на себе. Прво беше дека си ја нашол вистината, па не си ја нашол. Па те нашла таа тебе, па не те нашла. Па подолгите нозе не биле подолги. Одлучи се веќе.
Па тоа е прав библиски начин
контрадикторен, нејасен, недоречен.
Наместо да го пофалиш шо е прав христијанин во склад со писмата, ти го критикуваш

Демек над 7 милијарди луѓе на платава (минус некои си 300 милиони православци) се во заблуда ама ти не си, пошто така ти е ќеиф тебе. Ко хулигани на некој навивачки клуб сте. А појма немате зошто навивате за тој клуб.
Во што е твојата заблуда помала од таа на хиндуисти, муслимани, будисти.....итн? Ништо ни помала ни поголема. Во иста шупелка дувате сите. Имате само лично верување дека баш вашето е вистина. Ништо повеќе.
Па тоа е прав библиски начин
контрадикторен, нејасен, недоречен.
Наместо да го пофалиш шо е прав христијанин во склад со писмата, ти го критикуваш
Абе Православието е хардкор, то е андерграунд, таг лајф е, затоа сме мало стадо. Вие батиња сте коркачи. Ето шо сте. Само муабети и нишо друго.

Абе Православието е хардкор, то е андерграунд, таг лајф е, затоа сме мало стадо. Вие батиња сте коркачи. Ето шо сте. Само муабети и нишо друго.
Хардкор заблуда, нема грешка. Само муабет и ви остана. Ни доказ ни бутур.

не бе каков хардкор влегваш в црква од зид те гледаат пожолтени тажни лица како да имаат проблем со нередовна столица, а се слуша жално уњкаво депресивно пеење.
Ако си за хардкор доживување, оди си во пагани, диви танци околу оган, пиење, оргии, и жесток ритам

Сем заблуда не продаваш ти ништо, далеку си од вистината.
.

Што рече, што е вистината?[DOUBLEPOST=1484303406][/DOUBLEPOST]
Немам јас никаква омраза и кон никого. Треба да станам христијанин за да сум полн со омраза. Не фала, човек сум, не сум православец.

Намали од ласкајнето...[DOUBLEPOST=1484303455][/DOUBLEPOST]
Многу работи ти знаеш само не ти се бендисува одговорот. Милион пати ти е одговорено.

Одговори и милион и прв пат.
„„Атеист„ е....„.
Дополни сам.

Што рече, што е вистината?
Да, реков. Неколку поста поназад имаш. Не биди мрза прочитај.
Намали од ласкајнето...
А ти да намалеше од твоето? Кај мене нема ласкање.
Одговори и милион и прв пат.
„„Атеист„ е....„.
Дополни сам.
Не биди мрза и досаден.

Хардкор заблуда, нема грешка. Само муабет и ви остана. Ни доказ ни бутур.
Па ја овде не влегов докази да давам, впрочем кога си дал ти доказ?
не бе каков хардкор влегваш в црква од зид те гледаат пожолтени тажни лица како да имаат проблем со нередовна столица, а се слуша жално уњкаво депресивно пеење.
Ако си за хардкор доживување, оди си во пагани, диви танци околу оган, пиење, оргии, и жесток ритам
Има протестанти похардкор од паганите, инаку византиското + кадилница со ѕвончиња ептен е хардкор и олд скул.

Вие сте обединети во омраза. Не попусто само против христијанство лаете. Ајде речете нешто за телемитиве, или сите сте?

Извини, доказ за што? Каде ти виде дека јас тврдам нешто?
Вие сте обединети во омраза. Не попусто само против христијанство лаете. Ајде речете нешто за телемитиве, или сите сте?
Пообидинети од православни во омраза против се неправославно, ниту имало ниту ќе има.

Има протестанти похардкор од паганите, инаку византиското + кадилница со ѕвончиња ептен е хардкор и олд скул.

Oд кај измислија клопотарци свеќи и кадилници?
Исус такво нешто не праеше?
то нешо турбофолк верзија ви е?

Ајде речете нешто за телемитиве, или сите сте?

Кај смеат кога сите ја имаат прочитано Liber Oz - Правата на Човекот и се сложуваат 100% со сето тоа изнесено таму бидејќи е Е во СРЖТА на ЧОВЕКОТ да бара СЛОБОДА, СВЕТЛИНА, ЉУБОВ и ЖИВОТ, тука и сега, не таму некаде, некогаш во некоја безлична иднина ...

Слободно кажано, сите се Телемити тука според мене и тоа што го читам како размислуваат и како дејствуваат по форумов, дури и ти со сета таа денешна слобода да зборуваш што сакаш и како сакаш те одалечува од ропскиот стар-еон кога „глава на семејството“ беше овој или оној како што зборувавте дека „глава на црквата е овој или оној“ ... :)

Технички потребни се одредени ствари за да бидете реално Телемити, има на блогот кај мене и на нашите официјални страници :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom