Let 3
The Nipple Erector
- Член од
- 13 јули 2008
- Мислења
- 30.896
- Поени од реакции
- 31.280
Бабати е паган не ја слушај, ова шо ти кажав е превземено директ од биљбијатаТ
Баба ми рече дека ако го видиш вака- ју ша но пас- ќе ти речел.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Бабати е паган не ја слушај, ова шо ти кажав е превземено директ од биљбијатаТ
Баба ми рече дека ако го видиш вака- ју ша но пас- ќе ти речел.
Ти еднаш рече: Треба да го познавам за да постои? Еве сега и јас ти велам. Од 12-те апостоли умре само Јуда, останатите и денес и утре ќе бидат живи.Матеј 16:
27. Кога Јас, Синот Човечки, ќе дојдам во сета слава на Мојот небесен Татко, во придружба на светите ангели, тогаш ќе му платам на секого според неговите дела.
28. Ве уверувам дека меѓу вас има некои кои нема да умрат додека не Ме видат Мене, Синот Човечки, како доаѓам во Своето царство!“
Познаваш некој што има 2000 години и што не умрел?
Абе дали и колку абер имам си зборат за себе аргументите ти ич да не се секираш. Ти досега освен рекла кажала муабети, друго не понуди ништо за да ја видиме валидноста и познавањето што нели ние го немаме.[DOUBLEPOST=1484238623][/DOUBLEPOST]Ти ако си проучил православна теологија или духовност, па тогаш ја не знам шо би изучил. Не се срамам ако не знам нешто за телемитите пошо не е ни интересно, теософисти повеќе внимание би ми привлекле, ама ти не знам шо се фалиш дека знајш од христијанство ко абер немаш.
Стихот вели:Ти еднаш рече: Треба да го познавам за да постои? Еве сега и јас ти велам. Од 12-те апостоли умре само Јуда, останатите и денес и утре ќе бидат живи.
Ко се роди не знаеја дал името шо го носиш да ти го дадат или Аргумент да те викаат...Абе дали и колку абер имам си зборат за себе аргументите ти ич да не се секираш. Ти досега освен рекла кажала муабети, друго не понуди ништо за да ја видиме валидноста и познавањето што нели ние го немаме.
Абе остај го ти името мое, дај да видиме што праиме со валидноста твоја и знаењево што го имаш на претек а нас ни недостасува!Ко се роди не знаеја дал името шо го носиш да ти го дадат или Аргумент да те викаат...![]()
не умре Јуда, то е накнадно уфрлана прикаска, ако некогаш седнеш да ја проучуваш библијата ќе најдеш дека воцкреснатиот исус му се јавил на дванаесете апостоли шо значи дека Јуда бил жив и здрав кога исус воскреснал и се покажал.Ти еднаш рече: Треба да го познавам за да постои? Еве сега и јас ти велам. Од 12-те апостоли умре само Јуда, останатите и денес и утре ќе бидат живи.
Во овај стих не се говори за Второто Христово доаѓање туку за Воскресението, а светиот Јован Златоуст ова го поврзува дури и со Преображенито кое се случило за шест дена од изговарањето на овие зборови. Значи и преводов кој го користиш не е точен. Пет пари работа, отворив, видов ти кажав. Ама не!! За тебе не е ова доволно.[DOUBLEPOST=1484239608][/DOUBLEPOST]Абе дали и колку абер имам си зборат за себе аргументите ти ич да не се секираш. Ти досега освен рекла кажала муабети, друго не понуди ништо за да ја видиме валидноста и познавањето што нели ние го немаме.[DOUBLEPOST=1484238623][/DOUBLEPOST]
Стихот вели:
28. Ве уверувам дека меѓу вас има некои кои нема да умрат додека не Ме видат Мене, Синот Човечки, како доаѓам во Своето царство!“
Дали Исус дошол досега за да го донесе своето царство? Дали од оние на кои им се обраќа, денес има некој што сеуште не умрел?
Воскреснатиот Исус им се јави на единаесетте големи апостоли без Јуда, а Јуда живееше и после тоа во Ерусалим откако се обидел неуспешно да се самоубие. И на неговиот крај завршува со прснување на целиот стомак, во смрдеа. Така барем пишуваат апостолските ученици.не умре Јуда, то е накнадно уфрлана прикаска, ако некогаш седнеш да ја проучуваш библијата ќе најдеш дека воцкреснатиот исус му се јавил на дванаесете апостоли шо значи дека Јуда бил жив и здрав кога исус воскреснал и се покажал.
А и Павле чии пишувања настанаа пред евангелијата нигде не го споменува Јуда ни неговото божемно предавство.
Многу прикаски се накнадно доавани како шо се формиаше христијаството со вековите, едн од нв е и за Јуда.
Стихот вели:Во овај стих не се говори за Второто Христово доаѓање туку за Воскресението, а светиот Јован Златоуст ова го поврзува дури и со Преображенито кое се случило за шест дена од изговарањето на овие зборови. Значи и преводов кој го користиш не е точен. Пет пари работа, отворив, видов ти кажав. Ама не!! За тебе не е ова доволно.
СТИХОТ НЕ ТИ Е ТОЧЕН БРЕ ЧОВЕКУ ПРВО! Еве ти го православниот превод и вака е на сите јазици: 28. Вистина ви велам: тука стојат некои, што нема да вкусат смрт дури не Го видат Синот Човечки како оди во царството Свое.” Ми цитираш некои протестантски.Стихот вели:
Ова се зборови на Исус! И во стихов си пишува: ,,додека не ме видат мене" а не додека не го видат Јован!
Како бре вака левтерно си лажете?! Мислиш дека зборуваш со некој што продава пиперки на тезга? Каде со тој памет?
Пишува дека му се јавил на дванаесет а не на единаесет.Воскреснатиот Исус им се јави на единаесетте големи апостоли без Јуда, а Јуда живееше и после тоа во Ерусалим откако се обидел неуспешно да се самоубие. И на неговиот крај завршува со прснување на целиот стомак, во смрдеа. Така барем пишуваат апостолските ученици.
A го дојсе и царството небесно?Во овај стих не се говори за Второто Христово доаѓање туку за Воскресението,
И тука застанува. Се обеси ама не умре. Де оди во Дела апостолски ќе видиш како завршил Јуда, светиот Папиј кој живеел во втор век подробно опишал.Пишува дека му се јавил на дванаесет а не на единаесет.
Предавството на јуда е измислена прикаска и не се распрсна во смрдеа туку се обеси
5. И како ги фрли сребрениците во храмот, излезе и отиде, та се обеси.
Матеј 27
хахаха душичка мала, „“се обесил али не умрел па се одбесил па прснал и тогаш умрел...“ хахахахаИ тука застанува. Се обеси ама не умре. Де оди во Дела апостолски ќе видиш како завршил Јуда, светиот Папиј кој живеел во втор век подробно опишал.
Тоа е така. Јас претпоставувам дека и ти си роден во православно семејство, па воден од некоја желба за откривање на вистината и дополнително гледајќи многу лоши примери на христијани си го напуштил убедувањето во кое си роден. Ако е така тогаш тоа е за поздравување, бидејќи на некој начин си се освестил и си мрднал, додека има и такви кои спијат, апсолутно ништо не знаат, се родиле во христијанско семејство, христијанството е само една традиција за нив, себеси се идентификуваат како христијани, и главното- сите други ги сметаат за подолни од себе(муслимани,секташи,атеисти). Јас за себе ќе кажам дека иако сум роден како православен јас секогаш не сакав да се нарекувам така.
Значи дрско и безобразно лажеш дека стихот се однесувал на Јован, и сега кога гледаш дека си ја уташкал работава, се вртиш кон вашето автопилот обвинување - протестанти....СТИХОТ НЕ ТИ Е ТОЧЕН БРЕ ЧОВЕКУ ПРВО! Еве ти го православниот превод и вака е на сите јазици: 28. Вистина ви велам: тука стојат некои, што нема да вкусат смрт дури не Го видат Синот Човечки како оди во царството Свое.” Ми цитираш некои протестантски.
Тоа е таа заблуда кога некој мисли дека може да толкува без Светиот Дух.
Не си вреден коментар ем појма немаш ем дрдориш. Твоите досетки и вицеви кажувај си ги в црква.Ај (конечно!) напиши една паметна работа: зашто се враќаат „старите„ (кои ли се тие....) религии, што е причината?[DOUBLEPOST=1484233951][/DOUBLEPOST]
Збори за себе. Не збори за нешта од кои абер немаш.[DOUBLEPOST=1484233981][/DOUBLEPOST]
Шо везе има укусот со религијата?[DOUBLEPOST=1484234023][/DOUBLEPOST]
Еве, појма немам.
Дај напиши 3 нешта за Црквата.
Тешко, а?...
Ајде не ме семеј. И тоа како забранува, т.е. демонизира се што не е христијанско. Доказ дека е дотука дојдено поради вашата таканаречена црква е состојбата во која се наоѓаме, далеку поарно ќе беше да не постојат такви злосторнички здруженија самонаречени цркви.Црквата никому не забранила да прочита било што. Јас се сложувам дека повеќе и повеќе се враќаат кон паганските религии и создаваат неопаганизми придружени со политички видувања и тоа е показател дека светов ојде.