мислиш да даде оставка бидејки станал пратеник ??
колку знам не се откажал од градоначелник, само е избран Заменик Градоначелник ..
Димитриев, Тодорoв и Поповски треба ведаш да ги напуштат министерските функции во владата. Позицијата пратеник е неспоива со вршење на друга јавна функција
Не бидејќи станал пратеник, туку бидејќи изгуби на изборите. Сам така најави, плус, притоа нагласи: „јас сум Зоран Заев и одговорно изјавувам дека ако не победиме на изборите, ќе дадам оставка од претседател на СДСМ и ќе се вратам дома кај семејството“ (парафразирано). Затоа прашувам, не дека јас го терам.
А министрите кои станале пратеници согласно законот треба да го регулираат статусот, не знам дали има рок за тоа...[DOUBLEPOST=1484215636][/DOUBLEPOST]
Не дал и нема да даде можеш да спиеш. Заев излажа и нема никогаш да даде оставка. Тоа е најбитниот проблем во државата? На Заев оставката? Не е побитен криминалот и економијата да се подобри? Оставката на Заев и федерализацијата се најбитни? На национализам се палат само празни мозоци.
Не, не е воопшто државен проблем. Не мора да дава, сам го најави тоа пред избори, па затоа прашувам.[DOUBLEPOST=1484215778][/DOUBLEPOST]
Ахмети игра мајсторски после поразот на изборите и може да излезе најголем добитник...
Каков пораз кога трите други „албански“ партии имаат вкупно пратеници колку и ДУИ (10). Има намален успех, сериозно, но пак е прв меѓу нив, а нели, тие се „мерат“ меѓусебно.[DOUBLEPOST=1484215848][/DOUBLEPOST]
Херојска работа. Заев направи голема грешка што ги чуваше бомбите, требаше СИТЕ разговори да бидат објавени, во медиуми, секој македонец треба да ги слушне.
Не знам колку е тоа законски дозволиво.