Кога ќе кажете зима, ко да живеете во Русија, ебаго... Во Македонија преку сила имаш 3 месеца во годината во коишто можеби има услови во кои зимската гума е подобра од летната, а почесто се сведува на месец и пол - два.
Инаку јас се немам лизгано - ако одиме со лични искуства.[DOUBLEPOST=1484077713][/DOUBLEPOST]Еве, ако на човекот му се даваат пари за тие преку сила три месеци, јас би му советувал за тие три месеци да купи ефтини кинески зимски гуми, а за останатите 9 месеци квалитетни летни. Но, со оглед на тоа што тој вози 10 години стари ќелави гуми, не знам колку советот би имал смисол. Во Мк половина и повеќе коли е прашање дали се исправни, они за гумите се фатија дали била или не била добра олсизон (која ваљда ја продаваат онака, да те заебат).[DOUBLEPOST=1484078510][/DOUBLEPOST]Бај д веј, една анегдота: Кога го зедов Мондеото летоска, ми го дадоа со комплет зимски гуми на челични бандажи. Ај што бандажите беа цели 'рѓосани, гумите беа од 2003та и со максимум 2 мм шара... Си реков ќе ги ставам на оглас за беспари, да дојде некој да ми ги тргне... Веднаш се јави еден, испадна Романец, јас уште да му се извинам што гумите што му ги давам се за никаде, тој цел радосен, добри биле, ќе ги носел за Романија... Што е битно какви се, битно сега некој во Романија може да вози зимски гуми (оти законот налага).