Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
имам дома припрема за парно ама за во дневна цефката каде што излегува не може да се искористи и ке мора да се пушта нова. дали ке морам да копам пак низ ѕидовите или не е проблем и од надвор покрај ѕидот да мине?

@ogledaloogledalo tvojot Hansol koj model e i od koja godina e moze da napises ? I dali ima greaci na tacna toj tvoj Hansol ?
Pobrzo ke pravi defrosti bilo koja klima ako se sili klimata i se great po 50m2 so klima od 3,5kw.....samo prikaski prikaski prikaski nikako da ne vi se pogodi bre...a najdobro toplat od site.

Haha, @Strelec standardno.
Zatoa i gi potencirav momentite za defrostot na Gree, za strelecot i profilite bliski na nego reagiraat, tie sto go velicaat Gree kako da e od druga planeta. I tolku mi e smesno celovo ova proGree lobi na forumov :гомце:
Jas samo kazuvam iskustvo (bez meranja na momentalni potrosnji, termometri i drugi gluposti, samo nekolku smetki za struja), i deka sum prezadovolen od Hansolot. Normalno na se moze da mu se najde maana, pa i na semokjniot Gree.
Patetika se del od profilive sto pisuvaat ovde.

Последно уредено:
Едно прашање до поупатените.

Кога ќе се каже Aluminum Fin-copper Tube, дали се мисли дека само опашките се од бакар а остатокот што е внатре во радијаторот е челична цевка? Или внушност се работи за челична цевка обложена со бакар (steel tube coated with copper)? или третата опција цевката е целосна изработена од бакар?

Ај еве и јас да пишам кратко искуство со Хитачито на овие минусни температури. До саботата не бевме во Скопје, па затоа ќе пишувам за периодов од сабота па до денес. Немам мерач како што имаат дел од корисниците, туку го користам месечниот мерач кој што е на далечинскиот. Започнав вчера во 18.00ч-со претходно потрошени 32.5кв (наместено 24с, аутофан и собна температура 20). Во 19.00ч имаше 34.2кв (потрошено 1.7кв) и собна температура 23с. Во 20.00ч имаше 35.8кв (потрошено 1.6кв) и постигнато 24с. Потоа земав да ја пробам колку ќе троши со зададена 30с и ауто фан (потрошено 1.9кв или 2.0кв). Денеска земав еден саат ја користев на зададена 23с и втора брзина и потрошувачка беше 600в. Потоа следниот час зададена 25с и трета брзина со потрошувачка од 800в. Бидејќи немам мерач не можам да напишам колку најмалку влече во некој момент или колку најмногу.
Хитачито без проблем го загрева просторот но по мое мислење за да се чувствува комотна топлина барем за мојот простор на овие температури треба да работи во трета, четврта или аутофан брзина. Аутофан брзината претежно ги шалта четврта и трета брзина кога и најмногу троши. Со обичен кинески термометар (мери до 50), на најбрз издув без проблеми покажува над 47 степени, со што дува доста топол воздух.
Како голема по мене негативност на хитачито се автоматските дефрости кои се точно на еден саат и десет минути (понекогаш е заледена надворешната, понекогаш не) и траат од 6 до 10 минути. Истото тоа го пишува и во упатството за работа под графата греење „дека еднаш или повеќе пати оди во дефрост во рок од еден час“. Незнам дали истово се случува кога се поголеми температурите, бидејќи деновиве поради мерењава го приметив честото одење во дефрост, а претходно не сум го забележал. Истото сакав да го прашам и членот од форумов (не ми текнува никот) кој има хитачи како е кај него.
Исто најдов и една корисна функција на далечинскиот (ја нема во упатството) која може да служи и како мерач на издув..Доколку се држи далечинскиот во близина на издувот неколку секунди и се стисне копчето за температурата на собата всушност ја покажува на температурата на издув.
Како и да е Хитачито ми е наменето за греење и ич не се каам што го земав. Најбитниот момент за кој е наменета го исполнува, а тоа е греењето и покрај тоа што оваа година како што гледам ќе ми помине во тестирање на сите варијанти за да најдам економична но сепак топла варијанта.
Еве ги и сликите од овие мерења:
IMG_20170109_180153.jpg IMG_20170109_180229.jpg IMG_20170109_190239.jpg IMG_20170109_190259.jpg IMG_20170109_200207.jpg IMG_20170109_200244.jpg IMG_20170109_200248.jpg IMG_20170109_200704.jpg

9fb1f29fd675d59dfe5d7ac8d0457255.gif

НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
НЕНЕННЕНЕНЕНЕНЕННЕНЕНЕНЕНЕННЕНЕНЕНЕНЕНЕННЕЕНЕНЕНЕННЕНЕНЕНЕНЕНЕ

ИМАВ 4286 НЕОТВОРЕНИ ИЗВЕСТУВАЊА СЕГА СТИСНАВ ПО ГРЕШКА И СЕ ПРОПАДНА У ВОДА У ПИЧКУ МАТЕР НЕКА ИДЕ СЕ У 2-71 У КУРАЦ И ТОА ТУКА МЕ ДОНЕСЕ Е У КУРАЦ

целта ми беше 10.000 ама сега нема ништо смисла

tumblr_m2a9dfQLS31r4u9wdo1_500.gif

Последно уредено:
A be @ogledaloogledalo od tebe ocekuvam nesto konkretno da kazes kako go rabotis Hansolot na AutoFan manual I slicno? A vo vrska so neitelegentnite defrostite ( kako sto velis ti) na 3 casa kakvi se kratki ( na suv izmenuvac) ili dolgi ( na pobelen izmenuvac) tuka ima razlika;) Kaj ponoviot kako mojot model 1D najcesto se kratki gefrosti (6 min smetano od koga ke se zatvori I povtorno ke se spusti difuzerot) i ne se na 3 casa tuku ne se oderedni so vreme. Vsusnost Mozam da kazam deka retko odi vo Defrost I mnogu tesko pobeluva izmenuvacot na nadvoresnata i koga e najvlazno a i koga e vlazno vremeto I nad nulata malce ispusta kondenzat toa e edna od najpozitivnite raboti vo vrska so defrostot - ne tecat reki voda kako kaj nekoi brend marki.
I mnogu kurnazloci eheeeeeeee  necini za zdravjeto :):):) posebno za cenata I nacinot Na plakjanje I koj ti go ima Sredeno koga go kupuvase.
I naredno kupisi Haier I uzivaj vo intelegentni defrosti (y) ili Reki ke kazes samiot :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom