Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Нив ги интерересира процесуирањето на криминалот, а не федерализацијата.
Не ви стана јасно до сега? :)

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Нив ги интерересира процесуирањето на криминалот, а не федерализацијата.
Не ви стана јасно до сега? :)
Пa сигурнo, нaјпрвo требa криминaлците дa oдгoвaрaaт зa крaдењетo, не смее дa се пoмине некaзнетo зa се штo е укрaденo. Кaкoв чoвек ќе бидеш aкo не те интересирa решaвaњетo нa криминaлoт.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Пa сигурнo, нaјпрвo требa криминaлците дa oдгoвaрaaт зa крaдењетo, не смее дa се пoмине некaзнетo зa се штo е укрaденo. Кaкoв чoвек ќе бидеш aкo не те интересирa решaвaњетo нa криминaлoт.
Е така де.

W

wicked_1

Гостин
Мене да, ме интересира, меѓутоа тоа го нема во заедничкиот проглас на Албанските парти. Кога сме веќе кај тоа, тебе не те интересираат нивните барања, кои излегуваат дури и од рамката.
Во моментов, не може помалку да ми е гајле за нивните глупави желби кои си ги повторуваат во секоја предизборна кампања за ловење на гласови.

Шизовци тоа го интерпретираат како напад и закана, а откриениот историски криминал преку снимки како редовна пракса и ништо ново.
И ај што не се повлекоа за да дојдат други на нивно место, уште исправаат вистини и продаваат срања за патриотизам.

Тука нема компромис а и не верувам дека ќе има во скоро време..

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Ништо ново?

Мене ме повеќе интересира опстанокот на СЈО, формирањето засебно судско одделение и процесуирањето на криминалот. Тебе не?
Ич не се секирај ке има и засебно сјо,судство,затвор,полиција,војска и се по ред...

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.156
Поени од реакции
3.388
Гледајте малку и на позитивната страна, кога ќе настане делбата на териториите помегу шошоните и СДСМ, ние на истокот ќе станеме најразвиениот дел од државата, останатиот ќе личи како Сирија No.2

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Гледајте малку и на позитивната страна, кога ќе настане делбата на териториите помегу шошоните и СДСМ, ние на истокот ќе станеме најразвиениот дел од државата, останатиот ќе личи како Сирија No.2
Чисто за потсетување кој беше за поделба (размена на територии).

Последно уредено:

LepiDzoni

Profesionalen ulichen cigan
Член од
25 јули 2014
Мислења
1.382
Поени од реакции
3.567

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.314
Мене ми личи дека напролет ќе се појават неидинтификувани униформирани вооружени лица во северо-западните планински и погранични предели.
За да се појават такви треба да се исполнат условите, тоест да не се прифати тоа од страна на СДСМ/ДПМНЕ, ама сега за сега нема никаква реакција од нив.... така да сеуште сме далеку од такво сценарио.[DOUBLEPOST=1483890391][/DOUBLEPOST]Аххх поторно сум грешка, Грујо излезе со интервју:
http://kurir.mk/makedonija/vesti/gruevski-za-dnevnik-na-albantsite-nema-da-im-pomogne-dvojazichnost-vo-delchevo-tuku-100-novi-fabriki/http://kurir.mk/makedonija/vesti/gruevski-za-dnevnik-na-albantsite-nema-da-im-pomogne-dvojazichnost-vo-delchevo-tuku-100-novi-fabriki/

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.156
Поени од реакции
3.388
Чисто за потсетување кој беше за поделба (размена на територии).
нели он беше бугараш

ај да не го бранам, ама ми се чини Стојан Андов во едно интервју кажа дека имало повеќе предлози како би се решила војната, значи оваа било предложено, но не било земено за сериозно од државнот врв, зошто излезе во јавност е друга работа.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
нели он беше бугараш

ај да не го бранам, ама ми се чини Стојан Андов во едно интервју кажа дека имало повеќе предлози како би се решила војната, значи оваа било предложено, но не било земено за сериозно од државнот врв, зошто излезе во јавност е друга работа.
Па шо ако е бугараш? Беше член на дрпне? Беше.... Па и ден денес повеќе од пола дрпне-овци се бугараши. Да не зборам за ориентација, сем брколиндо и делумно братучедот, се остало е по м.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom