Снег

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Jas sega se pribrav, od 5 sum vo avtobus, trebase shoferot se po spisok da mu ispcue na makedonija pat za da dojdat, znaci od 5 saatot do 9 gram sol nemaa frleno, kolona od 600 m.
Direktorot na makedonija pat beshe iznenaden koga go kontaktiraa. Vo veles ne se vleguvashe po taa udolnicata posho patot beshe staklo, se lizgase premnogu, avtobusot 3 pati se lupna vo bankinata na samo trgnuvajne od ler.
Nemojte da gi branite posho sramota nevidena, saat i pol ne vrnese sneg na pletvar a seuste e zabranet patot za kamioni i avtobusi
Nemav baterija inaku ke vi slikam za legendarniot 15 cm sneg na pletvar i katlanovo.
Немој бе Тале, не кажувај дека си бил таму за да те цитираат и да ти пишат „доста збориш, кога не си бил на превој да видиш како е“.

D

Darko_ufo

Гостин
Jas sega se pribrav, od 5 sum vo avtobus, trebase shoferot se po spisok da mu ispcue na makedonija pat za da dojdat, znaci od 5 saatot do 9 gram sol nemaa frleno, kolona od 600 m.
Direktorot na makedonija pat beshe iznenaden koga go kontaktiraa. Vo veles ne se vleguvashe po taa udolnicata posho patot beshe staklo, se lizgase premnogu, avtobusot 3 pati se lupna vo bankinata na samo trgnuvajne od ler.
Nemojte da gi branite posho sramota nevidena, saat i pol ne vrnese sneg na pletvar a seuste e zabranet patot za kamioni i avtobusi
Nemav baterija inaku ke vi slikam za legendarniot 15 cm sneg na pletvar i katlanovo.
Ајде сега ти не лажи па во Канада што мислиш како е? Кој те терал да патуваш коа си знаел дека ќе падне 10см снег? Седи дома, нели апелираа надлежните?

ВМРО е МАКЕДОНСКИ ГРАД, МАКЕДОНСКИ ГРАД, МАКЕДОНСКИ ГРАД!!!

Vlade MKD кажи му дека снегот не фати неспремни, кај се видело во Јануари да падне 10 сантима снег? Среќа господниот Никола Груевски интервенираше на време!

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Абе они предупредија за сензационалното невреме, не знам што се буните ебаве глупите.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Чоече, замисли да имаше пола метро или више.

Знам која е стратегијата на кризниот штаб (кризен штаб мај ес) и Македонија Чат-Пат:
„Додека не се стопи снегот од 20цм, стопирајте ги вашите животи, не искачајте од дома, набавете храна за што е можно подолго време, пошто ние сме неспособни идиоти“

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.448
Поени од реакции
6.127
Ништо чудно утре Грујо и компанија со лопати да излезет по автопативе да чистет...

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.807
Поени од реакции
6.248
Jas sega se pribrav, od 5 sum vo avtobus, trebase shoferot se po spisok da mu ispcue na makedonija pat za da dojdat, znaci od 5 saatot do 9 ....
А убаво рекоа да не се излегува од дома. А бе луѓе, не слушате.......Како беше, вондредна ситуација, елементарна непогода, еднаш на 1000 години.....[DOUBLEPOST=1483686475][/DOUBLEPOST]
Чоече, замисли да имаше пола метро или више.
Знам која е стратегијата на кризниот штаб (кризен штаб мај ес) и Македонија Чат-Пат....
Замисли сега паразитите у кризен штаП зборат : Абе стварно, треба да имаме стратегија за вакво нешто.... ( пола од нив ќе прашуваат што е тоа “стратегија“)

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Чисто информативно, колкумина од вас го исчистија влезот пред куќата или пред зградата?
Во меѓувреме да видиме како се справуваат соседите.
Бугарија пред 5 дена. Замислете земја членка на ЕУ а граѓани морале да мрзнат на автопат. И уште паразитите нивни од кризни штабови апелирале луѓето да не патуваат ако не мораат (хаха ова мора од нас да го ископирале паразити паразитски)
http://sofiaglobe.com/2016/12/31/snow-chaos-in-eastern-bulgaria-motorists-urged-to-avoid-bourgas-region/
Numerous people were trapped overnight on roads and there were crashes and collisions because of icy road conditions and large snowdrifts. A chain collision stranded hundreds of people on Trakiya Motorway.
Грција пред 2 дена. Ејјј главни патишта затворени за 20 цм снег. Ги префатил македонски вирус на неспособност!!!!
http://en.protothema.gr/endless-snowfall-in-northern-greece/
The Civil Protection Units in Epirus County are trying to open the main roads in the area since early this morning.

Македонскиот вирус се шири на балканот. Црна Гора вчера. Луѓе мрзнеле 2-3 саати место дома да бидат со семејствата пред бадник. Дали некој ќе понесе одговорност!?
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.300.html:643254-Снег-блокирао-саобраћај
Prvi sneg u južnim delovima Crne Gore, u četvrtak je izazvao kolaps u saobraćaju, a magistralni put Sutomore-Podgorica kod tunela Sozina u prekidu je bio nekoliko sati

Најтрагичното е што на овие неспособни пацери од другиве земји и кај нас секоја година истото им се случува. Не им иде памет и не им иде памет. Да беа вистински луѓе поставени на вистински места (на пример претставници од Форум Кајгана) вчера ќе се леташе на стража и другите критични точки). Па на таа пара што ја имаат требаше сув да биде патот и да дрифтаме на кривините. -8, мраз и снег, јака муда на сибир е -50.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Не знам за вас дечки, ама мене ми олесна.

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Брутус, сакаш да кажиш на првиот снег во зимата да ја земам лопатата и да си го чистам автопатот сам???
Па оддржување плаќаат луѓе, патарини. Сега фали кој патува на снег треба сам да си биди одговорен за патот, а устсновата надлежна за тоа е должна да ти ги собере парите за давачки. признај си работите не се сфаќаат сериозно и никој кур не го болиза вакви работи, сеа треба верижна сообраќајка со 15 загинати за да излезат со изјава "ова го нема ни во сибир моментално". Елементарни работи се овие, не е заебанција

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Ништо, значи ако некој сака да отиде или мора да оди во друг град, нека закачи една лопата или нека си земе една лопата и кај што треба нека чисти. Сега ќе ги малтретираме службите.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Ништо, значи ако некој сака да отиде или мора да оди во друг град, нека закачи една лопата или нека си земе една лопата и кај што треба нека чисти. Сега ќе ги малтретираме службите.
Или нека си купи snowmobile, кој знае кога ќе топи сонцето.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Брутус, сакаш да кажиш на првиот снег во зимата да ја земам лопатата и да си го чистам автопатот сам???
Па оддржување плаќаат луѓе, патарини. Сега фали кој патува на снег треба сам да си биди одговорен за патот, а устсновата надлежна за тоа е должна да ти ги собере парите за давачки. признај си работите не се сфаќаат сериозно и никој кур не го болиза вакви работи, сеа треба верижна сообраќајка со 15 загинати за да излезат со изјава "ова го нема ни во сибир моментално". Елементарни работи се овие, не е заебанција
За пред зграда зборев каков автопат не се заебавај :) А ако некој затаил треба да одговара (10% од плата). Јас на пример неам поим колку механизација има колку луѓе има на распологање и колку сол песок што и да тураат по патиштата има. Ако има све тоа ко што треба и условите се горе доле нормални за да имаат ефект нивните активности некој треба да одговара. А ако ја имам на располагање два камиони и 5 луѓе не можам да правам чуда. Додека да го лоцираш проблемот ќе пројде зимата и ќе се заборави. А сепак еве има и ситуации каде поразвиени земји затајуваат (или може се правдаат со мајка природа и они). Кога ќе видиш што ќе видиш, битно жив здрав.

P.S. не знам како е во другите градови ама Скопје првпат да не се нафати снег и мраз на главните улици се возеше во сите ленти цел ден и цела вечер. Брао Коце.

Kajgana Shop

На врв Bottom