Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Ne rekov deka xiaomi e krsh, tuku se mislam megju niv i htc. Uste ednas ke kazam, nikakvi problemi so htc one m7 ne sum imal, ednostavno perfekcija od telefon i posle tri godini. Seuste i hardverski e pojak od 80 posto od telefonive vo 2016. Kompjuter mi bese ovie 3 godini i Leta bez problemi. Koga vekje zborime za makedonski mentalitet, toa ti e mentalitet koj pati da bide IN. Kupuvaat vo 2015, preprodavaat vo 2016 i kupuvaat nov vo 2016 samo rsdi patnjata da bide od taa godina. Nisto spektakularno ne e smeneto od 2013 do sega vo telefonite za da moram da trcam po nov. Za mene licno HTC se pokaza top i da go zemam m8 pak ke bide podobar od groto telefoni. Xiaomi mi izgledaat super no kolku ima poddrska za korisnici i sl toa ne znam.

Дали Xiaomi што се продаваат во hi.com.mk, Anhoch, Set и др. имаат преинсталирано Google Apps т.е. конкретно Google Play...?

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

Од hi.mk
Имаат официјален фирмвер со фул google сервиси.

Од Anhoch и Settek имаат гугл сервиси али пошто не се официјални дилери, фирмверот не е официјален, модифициран/кастм фирмвер е и нема да добивате ОТА апдејти.

(како и да е, лесно се преинсталира/флешува официјален,
Бар xiaomi имаат доста јака комјунити подршка, има еден куп туторијали и на јутуб/гугл и на официјалните miui форуми)

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Од hi.mk

Од Anhoch и Settek имаат гугл сервиси али пошто не се официјални дилери, фирмверот не е официјален, модифициран/кастм фирмвер е и нема да добивате ОТА апдејти.

Бар xiaomi имаат доста јака комјунити подршка, има еден куп туторијали и на јутуб/гугл и на официјалните miui форуми)

Фала за брзиот и прецизен одговор Гајче.

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

Колку кошта да се мени стакло и тач на лумиа 525?

Од hi.mk

Xioami redmi 3x, купен од анхоч си добива редовни неделни апдејти и одлична подршка до сега сум немап проблеми, бар ова како мое лично искуство не дека ги преферирам анхоч или било што.. Сум сретнал и таков xioami со некој крш фирмвер пола апликации на кинески беа ама како и да е се средува тоа .. Али како и да е за сооднос цена/перформанси(батерија држи ненормално) моментално е бестбај за разлика од многу брендирани играчки за кои го плаќаме само името...

А што му фали на дизјанот на Xiaomi?
Ако се прави апгрејд и мора да е HTC нека е на HTC 10, а не на M8 кој е скоро исти со M7.
И ако викаш дека е доволно 4 јадрен, што тогаш нема потреба да оди на М8 нека си остане на М7 и парите нека си ги потроши во кафана.
Se e ok sto kazuvas, no za 9000 den mislam deka m8 e premija. Zatoa i prasav sto mislite. M10 e nad 30.000.[DOUBLEPOST=1483445635][/DOUBLEPOST]
А што му фали на дизјанот на Xiaomi?
Ако се прави апгрејд и мора да е HTC нека е на HTC 10, а не на M8 кој е скоро исти со M7.
И ако викаш дека е доволно 4 јадрен, што тогаш нема потреба да оди на М8 нека си остане на М7 и парите нека си ги потроши во кафана.
Se e ok sto kazuvas, no za 9000 den mislam deka m8 e premija. Zatoa i prasav sto mislite. M10 e nad 30.000.

Што би одбрале помеѓу Xiaomi Redmi 3 Pro и Xiaomi Redmi 3S ? Некој што има некој од телефониве да сподели искуство?

Што би одбрале помеѓу Xiaomi Redmi 3 Pro и Xiaomi Redmi 3S ? Некој што има некој од телефониве да сподели искуство?

Redmi 3 Pro zimaj, ima ponov chipset i 3 gb ram + fingerprint, nasproti drugiot koj ima samo za nijanska pojaka grafika i e so 2gb ram. inaku sum korisnik na redmi 3x, koj e recisi identicen so 3s vo hardver samo sto mojov ima plus fingerprint, ali u globala odlicno telefonce za eftini pari. Pozdrav

Redmi 3 Pro zimaj, ima ponov chipset i 3 gb ram + fingerprint, nasproti drugiot koj ima samo za nijanska pojaka grafika i e so 2gb ram. inaku sum korisnik na redmi 3x, koj e recisi identicen so 3s vo hardver samo sto mojov ima plus fingerprint, ali u globala odlicno telefonce za eftini pari. Pozdrav
Chipsetot на Redmi 3 Pro(snapdragon 616) е постар чипсет од
Redmi 3X/3S(Snapdragon 430)
(го имам Redmi 3X, топ уред за парите, мојот стигна со Официјален Кинески Stable, купен од Алиекспеес, си флешнав Global Stable 8.1.1.0)
(ги имам и Redmi Note 3 Pro и Redmi 4 Prime/pro, исто, одлични за парите)
e5593832194d406dc5b1847a5d579f8b.jpg

Предноста кај Redmi 3 Pro е 3GB Ram
Се друго е нијанса послабо од
Redmi 3S/3X.
Како и да е, разликата е неприметлива, и двата си работат одлично и на Miui 7 и на Miui 8,како и секој уред од Redmi серијата.

Последно уредено:
Ако немаш потреба од 3GB Ram
Земи си 3Ѕ.(понов чипсет има 3Ѕ а не 3 про ко што пишал погоре "колегата")

3Ѕ Доаѓа од старт со андроид 6.0.1 додека Redmi 3 Pro мислам сеуште нема добиено андроид 6 ако не се лажам.

Двата телефона одлично работат.
Кој и да земеш, немаш утка.
За тие пари боље здравје.

Не знам колку е прашањево во склад со темава, но дали може да се најде некаде батерија за Nokia n79?

Има некој користено Xiaomi Redmi Pro ? Да сподели искуство во смисла на квалитет на камера, батерија, дизајн и сл.?

Телефонот е со цена 14.500 ден па се прашувам дали вреди да се инвестира толкава пара за овој/кинески модел, или се наоѓа нешо боље за таа сума на пазарот?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom