Слабо гледам на видеово, овој веселиов е некој познат или некој што тек се пробива на прилепската боемска сцена?
Магарето е шо ја држеше постата комарот позади ВИП , така ме известија а не можам да препознаам по видеото дали е тој . Ги донесол музикантите со комбе и на плоштад.Слабо гледам на видеово, овој веселиов е некој познат или некој што тек се пробива на прилепската боемска сцена?
Не се знај лани ова време се знаеше кој ќе пеј кој нема да пеј.. ама годинава на Мацко градоначалнико фирмите од Прилеп на му дават $$ ;D ваљда нема да има мое мислење ја сум од Прилеп и ви кажувам и така се зборува.. тешка работа годинава без пивофест ќе остaниме ;DНема пивофест годинава?
Следниот викенд планирам да го посетам Прилеп, па ако некој може да ми одговори. Дали од Варош од манастирот Св. Архангел може да се продолжи нагоре до Маркови кули? Ако може колку е тешка патеката за искачување и времетраење?
Че има, од 13ти до 16ти че биди.
https://www.facebook.com/Pivofest.mk/
Искрено не ми менува воопшто дали ќе има или не и така ми е скурчен, последниве години одев само поради гостите, деновите кога немав гости не мрднав со прст, скарата на пиво фест е ужас, далеку од реалната ситуација и правата прилепска скара, а пивото поскапо од вообичаено, ем пола чаши ќе ти ги наполнат пења и згора на се ќе те изгазат како стока.Ја до пред малце мислев нема да има но лани ова време се знаеше се... дури сега излегоја некој вести ама за тоа треба да има Градоначанлник а како шо се знај се како технички и незнам дали ке ги спроведат ваљда ке има.;D
Среда и Сабота ти се пазарни денови.кога е пазар во прилеп,и дали на пазарот можам да најдам писки за гајда,зурла и други народни инструменти