Da toa e senzorot za T na nadvoresniot izmenuvac, sluzi i za defrost.
@vedar moras da priznaes podobra izvedba e senzorot kaj Amberot
Inace klimata mi e namontirana vo mnogu mala soba od 9,5m2 , konzolnata mi bese prioritet ama otpadna zaradi maliot beljagija doma koj sigurno ke ja napunese so kolicki penkalca i sto li uste ne(moze i difuzerot ke go iskornese), baska sto ke si igrase so kopcinjata zasto ke bese nisko montirana a i ke zimase od prostorot.
Za takva mala soba mi trebase klima so sto povekje brzini na izduv za da ne smeta so bucava, Hansolot bese prejak, za konzolnata kazav zasto se otkazav, so 7brzini ostana Amber, od koi ima plus opcija Quiet-Auto i Quiet koi se dosta potivki izduvi....ovaa poslednata opcija e bukvalno necujna brzina.
Krivo mi e sto Lomoto(LCLH) e so predobra nadvoresna no panelot ne odgovara za mala soba so samo 3 brzini inace lomoto e bestbuy za 30m2...za nego pokasno ke zboram neka se spremat deckive so Fujitsu
Za sega i naredni 5-6godini vratata od taa detska-soba ke bide nonstop otvorena i celta mi e da so Amberot gi gream pokraj tie 9,5m2 + hodnikot 7m dolg i odma odsprotiva taa soba od 9m2 ima druga spalna od 15m2 koja se prigreva samo pred spanje. Fakticki da pomaga na Mitsuto koe do pola hodnik uspeva da zagree ama od pola nataka i spalnite nemoze. Kllimata ja namestivme da duva prema spalna odsprotiva a vo hodnikot e postaveno daljinskoto na polica so IFeel ukljucen.
2 dena ja imam klimata i uste ja proucuvam...izvadi 50C na izduv bez problem na 30zadadena i najjak izduv 5tabrzina....vo Quiet brzina i 52 diga....nadvor bese +7....nadvoresnata e isto tivka, zui koga ke zalaufa ama daleku od toa deka buci a nema ni gumici....neznam sto drugo ve interesira. Na ladenje ovaa klima po specifikacija ima SEER 8,5 a bidejki na juzna strana e namestena nadvoresnata, biten moment e i ekonomicnoto ladenje, za ladenjeto na leto info.