Y
yob
Гостин
Демек криза ама се свртеа 1 м еур денес на МСЕ. До душа повеќето се блок трансакции али охрабрувачки секако.
Малку не ми е јасно ова, можеби ти гледаш податоци од други места но на сајтот на берзата еве трансакцијата за СТБ од 15ти ја нема во секторот блок трансакции.Демек криза ама се свртеа 1 м еур денес на МСЕ. До душа повеќето се блок трансакции али охрабрувачки секако.
Ако не се лажам таа трансакција си пројде редовно. Не беше блок трансакција[DOUBLEPOST=1482406035][/DOUBLEPOST]Малку не ми е јасно ова, можеби ти гледаш податоци од други места но на сајтот на берзата еве трансакцијата за СТБ од 15ти ја нема во секторот блок трансакции.
Ако не се лажам таа трансакција си пројде редовно. Не беше блок трансакција[DOUBLEPOST=1482407172][/DOUBLEPOST]Малку не ми е јасно ова, можеби ти гледаш податоци од други места но на сајтот на берзата еве трансакцијата за СТБ од 15ти ја нема во секторот блок трансакции.
Мала исправка 1.5 мил еур.Демек криза ама се свртеа 1 м еур денес на МСЕ. До душа повеќето се блок трансакции али охрабрувачки секако.
Во понеделник е последен ден.Денеска фактички е последен ден на тргување со право на дивиденда од СТБ.
Не грешиш за пријавувањето, а за СТБ грешка си 26.12.2016 е последен ден за дивиденда.Денеска фактички е последен ден на тргување со право на дивиденда од СТБ. за сега некои позначителни промени во цената нема, но ке видиме од понеделник дали и колку ке падне за можеме со земените пари од дивидендата да се докупи уште некоја акција. П.С. Дивидендата ако легне на сметка до 31,12 треба да се пријави до март наредната година, а ако легне после 01.01.2017, се пријавува до март 2018 или грешам?
6 комадаКолку акции се истргувани од Фершпед
http://www.mse.mk/mk/issuers/exchange-listing/96дали може некој да ми прати линк директно кај што можам да видам сите акции понудени на пазарот
фала однапред
Логично е, имаат дивиденда од ~15% а дневниот пад е лимитиран на 10%. Утре ќе има трансакции.Денес немаше трансакции од Стопанска, интересно.
Денес или вчера беше последен ден до право на дивиденда?Логично е, имаат дивиденда од ~15% а дневниот пад е лимитиран на 10%. Утре ќе има трансакции.