Serie A 2016/2017

Кој ќе го освои Скудетото?

• Вкупно гласачи
    170
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.966
Поени од реакции
23.531
Дај боже да ви се множат...јас посакувам секоја година Милан да освојува Куп и Супер Куп на Италија, а Интер да игра во ЛШ..и плус тоа Милан вчера настапуваше поради тоа што лани беше финалист во Купот односно како поразен за Јувентус да има спаринг партнер,а не дека заслужи ама како и да е правила си се правила
Требаше Интер да игра као есенски првак, ти ебам правилата !!

Оној па, нашол оправа за радување, а за Челзи навија, тим што уште 100 години да постои ќе има трофеи колку Ливерпул, за Милан не праем муабет.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Требаше Интер да игра као есенски првак, ти ебам правилата !!

Оној па, нашол оправа за радување, а за Челзи навија, тим што уште 100 години да постои ќе има трофеи колку Ливерпул, за Милан не праем муабет.
Милан заслужи со тоа што за да стигни до финалето во купот на Италија ги елиминира гигантите Карпи и Александрија .

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.125
Поени од реакции
9.074
Милан заслужи со тоа што за да стигни до финалето во купот на Италија ги елиминира гигантите Карпи и Александрија .
Не видов пост од типот на Милан 1 титутла сезонава, Интер зеро титули.

Им падна формата на троловите или се пијанчат негде викендашки...

C

Castiel

Гостин
Што е Милан крив што Рома и Фиорентина не можат да ги поминат овие екипи во купот?

G

Goldie

Гостин
Дај боже да ви се множат...јас посакувам секоја година Милан да освојува Куп и Супер Куп на Италија, а Интер да игра во ЛШ..и плус тоа Милан вчера настапуваше поради тоа што лани беше финалист во Купот односно како поразен за Јувентус да има спаринг партнер,а не дека заслужи ама како и да е правила си се правила
На Интер требаше да му дадат да игра во финалето, заради тоа што многу добро ја одбрани Италијанската чест во Европа

Едни Спарта Прага и Хапоел Бер Шева лекции по фудбал им делеа..

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.761
Поени од реакции
9.867
Дечкото отиде у Јуве по титули ..

Море дај боже вака и у Мај на последната утакмица од првенството да стое :D
Овие па романистиве, секоја година се курчат, у секоја дебата се мешаат и на крај пак никад ништо не освојуваат. :icon_lol:

Честитки до Милан иначе, заслужено.

Џ

Џонтра Волта

Гостин

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.441
Поени од реакции
25.387
Џони... не знам шо да речам, ги заборави Специја која ја нашлакаа Рома или некој друг небитен. :icon_mrgr:

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
На Интер требаше да му дадат да игра во финалето, заради тоа што многу добро ја одбрани Италијанската чест во Европа

Едни Спарта Прага и Хапоел Бер Шева лекции по фудбал им делеа..
Интер е дно дна,немам коментар за мојот омилен клуб

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.949
Поени од реакции
8.859
Овие па романистиве, секоја година се курчат, у секоја дебата се мешаат и на крај пак никад ништо не освојуваат. :icon_lol:

Честитки до Милан иначе, заслужено.
Ма не ве рецкам два посто:cool:

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Значи какви селани има на темава.....чудно им било зашто Милан се радувал....... Епа пола тим е на возраст од 17 до 23, години у кои вие пичка не сте виделе а децава го тепаа Јувентус шампион на Италија и финалист на ЛШ.

Ретко кој играч што игра у Милан моментално у животот кренал пехар така да незнам што е чудно.
Pa druze ovoj pehar ko tim trofeo e ebago.. edna utakmica e 50-50 se sansite dali ke go krenes trofejot ili ne haha nema tezina ko da osvois seria a ili kupot.. a vie tri dena po red se raduvate za titulata i za toa sto ste ne samarele 2 puti od koj edniot put 1-0 na mrtva utakmica so niedna sansa i ednas nereseno zavrsi i bese na penal rulet citaj srekja ...

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
И да изненадување е да освојат со тим просек 24 години од кои повеќето деца кои немаат никакво искуство. Порано тимот беше составен од поискусни играчи кои играле еден куп финалиња во различни натпреварувања. Од вчера до денес добив впечаток дека 90% од Јувенташите ќе се радуваат само ако е ЛШ трофеј, а се останато е една обична прослава.
Па со оглед на конкуренцијата последниве 5 години...
Не дека не се радуваме, ама освојување титула и куп против ваков Милан и Интер, па еве и Рома и Наполи да ги ставиме тука, не се ни споредува со освојување титула против истиве тимови, 10 години порано, сега титулата и математички се освојува 3-4 кола пред крај.

Па јас сум се нервирал на Троефо Берлускони што сме губеле утакмици, а камоли па лигашка утакмица...:boksix:
Еве ко сега ми текнува нервози на Бадник пред 10тина години, кога Аубамејанг ни збрца гол у 80 и некоја за 3-2 победа ми се чини :pos:

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.265
Поени од реакции
18.483
Па со оглед на конкуренцијата последниве 5 години...
Не дека не се радуваме, ама освојување титула и куп против ваков Милан и Интер, па еве и Рома и Наполи да ги ставиме тука, не се ни споредува со освојување титула против истиве тимови, 10 години порано, сега титулата и математички се освојува 3-4 кола пред крај.

Па јас сум се нервирал на Троефо Берлускони што сме губеле утакмици, а камоли па лигашка утакмица...:boksix:
Еве ко сега ми текнува нервози на Бадник пред 10тина години, кога Аубамејанг ни збрца гол у 80 и некоја за 3-2 победа ми се чини :pos:
Ваљда на Овомојела мислиш против Вердер :). Не беше Бадник, али можно е празник некој да бил оти и јас паметам кога ја гледав масата беше полна со храна и пиење кога после третиот гол фрлив јамбулија врз масата :LOL:

Кога го спомна Бадник, 2011 кога загубивме од Парма 1-4, Џовинко не реши целосно и Мело доби црвен многу рано, е тој ќе го паметам цел живот и апетит и се ми отиде.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom