НБА сезона 2016-2017

Кој тим ќе биде овогодишен шампион?

• Голден Стејт Вориорс

Гласови: 23 76,7%
  • Кливленд Кавалирс

Гласови: 7 23,3%

• Вкупно гласачи
    30
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.929
Поени од реакции
23.387
Му краде топка у чист контранапад Кајри и у заден напад се лизнуе :icon_lol:

Чоукерс гана чоук.

Комшија сине, ја глеаше ти само задња четвртина?
Знаеш Грин од кога требаше да лапа минимум две технички ?
За фаули у напад да не праем муабет, после увидеа судииве па пробаа да компензираат, али зборим ја за цела сезона, и со Детроит прошлата текма, страшно

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Cist faul vrz Durant. Sudiite se napraia slepi.

Ali Ker se zaeba ko sto se zaebuva sekoj trener u takva situacija. Koga go branea posledniot napad, resija da branat a ne da pravat faul. U takov slucaj so ekipa kao Klivlend primas kos, rezervirano ti e, ti nema spas.
Mesto vednas po izveduvanje da napravat faul, pa neka sutira 2 penala i neka gi dade, pola kosh ama imas 12 sekundi da organiziras napad u tvoi race e se, sam si odlucuvas. Vaka go dobija najlosoto, primen kos na 3 sekundi do kraj,bez moznost da organiziraat napad i ne samo so ne organiziraa tuku i ne uspeaa da sutiraat. A u vakva situacija ostavaat gruba igra u odbrana i faul ke dobies na gostinski teren samo ako nekoj ima skrsena raka.
Да направеле фаул при водство на 10 секунди до крај за после да организирале ,,на раат'' напад. Брилијантна идеја. (y)

п.с. Кајри пак им еба матер. Ништо ново и невообичаено.

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.782
Поени од реакции
3.856
Да направеле фаул при водство на 10 секунди до крај за после да организирале ,,на раат'' напад. Брилијантна идеја. (y)

In the other news Кајри пак им еба матер. Ништо ново и невообичаено.
Сега што направија? Решија да се бранат, примија кош на 3 секунди и го исркаа (y)

Член од
1 септември 2014
Мислења
5.155
Поени од реакции
7.858
Грам мозок нема...скрос непотребен фаул му прави на Порзонгиз од назад а Порзи тоа и чекаше...не знам дали ја виде цела ситуација...
Абе ако направил еден фаул не значи дека нема мозок. Одлично чита игра, многу паметно се поставува, научил да игра со таков хендикеп во висина на толку високо ниво и заради тоа треба да му се симне капа.

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Кливленд му ствара психолошки притисок на Гсв како Реал на Атлетико...во евентуално финале ако се случи пак да изгубат Гсв од Кавси тоа ќе биде врв. Туѓ срам ќе ме јаде.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.702
Поени од реакции
115.429
Што е работава со ГСВ и судииве?
Која утакмица да сум гледал нивна сезонава а сум глеал околу 10 судиите се брутално наклонети кон нив.
Треба да бидат шампиони или што е работава ?
Што судат и денеска против Кавси, криминал !
Ако не се заебаваш ондак брат...........................................................:facepalm:[DOUBLEPOST=1482708158][/DOUBLEPOST]
Сега што направија? Решија да се бранат, примија кош на 3 секунди и го исркаа (y)
Те сфаќам што сакаш да кажеш али тоа во Европа се практикува, а не во НБА. Во НБА секогаш се бранат вакви ситуации.

Дурант со монструозен меч, Леброн исто изигра страшно добро, Кајри повторно добар кога највеќе треба. Судиите имаа чуден критериум, прво два непостоечки фаули на Дрејмонд, па после она на Дурант врз Лав беше чист фаул у напад, еден куп глупости се изнасудеа. На крај чист фаул врз Дурант од Фрај или Џеферсон, кој и да беше небитно, едноставно таква ствар не смеат да не видат. Мада кога ќе ми текне каков гоалтендинг не досудија на Хорфорд над Роуз црева ми се превртуваат.

Последно уредено:
G

garthok

Гостин
Nah судиите, ок си се, него коментаториве од espn и tnt кога играат гсв се :eek: Овој вебер колку дрка на gsw луд е, него што праиме, ова има шанси вака да заврши на крај

ајде бе зошо да не, ќе пробаме

Член од
14 декември 2013
Мислења
4.157
Поени од реакции
10.994
Сеа гледам, Кари го извадија последната акција, оти преку него ќе се оди, во последниот напад, ама чичко Дру го посра и Клеј сега, откако веќе у финалето му се измоча на Кари

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
ГСВ имале психолошка блокада кога ќе играле против Кливленд:pos::pos:..каква глупост човече.

Лани кога ги претепаа 40 разлика зошто тогаш немаа или тогаш не беше битно дека е натпревар од регуларната сезона ама затоа сега е многу битно што исто така е натпревар од регуларна сезона...реално Кавси немаат никакви шанси со ГСВ ако на овие сите му се здрави..она лани што се случи беше еднаш на 100 години...сега следната кога ќе играат во Окланд и кога ќе го јадат со над 10 разлика тогаш ќе имаат психолошка бариера?

Единствената екипа според мене што можи да ги добие ГСВ се Сан Антонио..бидејќи Спарсите никогаш не се за потценување ако Ленард,Милс и Олдриџ му се здрави заедно со Грин,Паркер и Џинобили можат да изиграат квалитетна кошарка

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom