Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Суб,
пролистај ги сите твои дописи на форумов и одбери еден (еден, не два, не три...) за кој сметаш дека е допис кој е од тебе напишан, а да е „паметен„.
Живо ме занима кој е тој допис....Одбери си самиот! Ваљда нема и тоа да ти биде тешко.
Neka pominat izborive prvin!
Nego @Let 3 mislam deka e vreme na miki da mu stajme eden bitolski prekar "Miki tocnio" so vikas a?

Neka pominat izborive prvin!

За изборите ме заболе ѓонот, а ти уште не си обрал нешто од своите „бисери на мусроста„.

Е ми оти така? Уште ли ќе те чекам да си самоодбереш?...:icon_lol:[DOUBLEPOST=1481554089][/DOUBLEPOST]
Nego @Let 3 mislam deka e vreme na miki da mu stajme eden bitolski prekar "Miki tocnio" so vikas a?

А шо велиш, можа ли да те нареча „Суб неточнио‘„....:pos:

Еден од знаците за (прет)последните времиња:

http://borbazaveru.info/content/view/9188/28/

„Лидери Русије и Америке могу, путем градње храма, извора мира, довести народе света до глобалног мира“, објаснио је рабин Вајс. „То би компензовало срамне резолуције УНЕСКА,које су узрок увећавања терора и насиља“.

Оти, кога ќе речат: „Мир и безопасност!”, тогаш ненадејно ќе ги стигне погибел, како што ја напаѓаат родилни маки секоја непразна жена, и нема да избегнат. (1.Сол. 5:3)

Ниту христијанин, ниту Евреин, ниту муслиман, ниту хиндус, будист, суфи, или зен.
Ниедна вера ниту обичај. . Моето место е безместо, трага на бестрагата.
Ниту тело ниту душа.

Руми

Оригиналот е малку подруг.

„Што да правам, о
муслимани?
Оти и самиот веќе не се препознавам.

Не сум ниту христијанин, ни Евреин, ни зороастриец,
ниту муслиман, не сум ниту од Исток, ни од Запад,
ни од копно ни од море, не потекнувам ни од природата,
ни од небесата во нивниот вртеж.
...
...
Моето место е да бидам без место, трага ми е да сум без трага.
...
...
Ова не е ниту тело ни душа,
оти јас и припаѓам на душата на Љубениот.“

--- Само Еден јас барам

Првата лага во Вселената:

„...Тогаш змијата и‘ рече на жената: „Не, нема да умрете...„.

Битие, 3.4.

15723909_1874318492787674_167515711_n.jpg

@Ipsissimus

Оригиналот е малку подруг.

„Што да правам, о
муслимани?
Оти и самиот веќе не се препознавам.

Не сум ниту христијанин, ни Евреин, ни зороастриец,
ниту муслиман, не сум ниту од Исток, ни од Запад,
ни од копно ни од море, не потекнувам ни од природата,
ни од небесата во нивниот вртеж.
...
...
Моето место е да бидам без место, трага ми е да сум без трага.
...
...
Ова не е ниту тело ни душа,
оти јас и припаѓам на душата на Љубениот.“

--- Само Еден јас барам
Уште се држиш за староеноски текстови!?!
Сосема небитно е,дали оргинал или не, ништо од тоа нема да влезе во новиот еон!

Во контекс на темата.
Марка 2

22.Никој не става ново вино во стари мевови,
инаку новото вино ќе ги расцепи мевовите и виното ќе истече,
а и мевовите ќе се упропастат, туку ново вино треба да се стави во нови мевови.

Другар ти нема да ти помогне за да не умрете; погледни по целата своја/твоја поширока фамилија, погледни по соседите и самиот ќе видиш дека токму луѓето кои самиот ги знаеш, си одат неповратно од овој Свет....

Ааааа, заборавив!

Па вие не сте од стариот еон и вас законот на смртта не ве фаќа...се‘ додека не умрете, нели.

погледни по целата своја/твоја поширока фамилија, погледни по соседите и самиот ќе видиш дека токму луѓето кои самиот ги знаеш, си одат неповратно од овој Свет....
И Исус, бог да го прости, ојде и не се врати појќе никогаш иако му обеќаваше на луѓето пред 2000 години дека во нивно време ќе се врател па ќе слезел од облаци и ќе досол и царство божје на земја

Другар ти нема да ти помогне за да не умрете; погледни по целата своја/твоја поширока фамилија, погледни по соседите и самиот ќе видиш дека токму луѓето кои самиот ги знаеш, си одат неповратно од овој Свет....

Ааааа, заборавив!

Па вие не сте од стариот еон и вас законот на смртта не ве фаќа...се‘ додека не умрете, нели.
А ти демек ќе живееш вечно затоа што веруваш во змии што зборуваат?
П.С. Басната вели дека не е змијата таа што лажела. Таа им кажала дека ќе станат како богови знаејќи добро и зло и тоа и се случило....според бајката.

Ааааа, заборавив!

И Исус, бог да го прости, ојде и не се врати појќе никогаш иако му обеќаваше на луѓето пред 2000 години дека во нивно време ќе се врател па ќе слезел од облаци и ќе досол и царство божје на земја

А ти демек ќе живееш вечно затоа што веруваш во змии што зборуваат?

Прашањево не само што е погрешно, туку е и бааги приглупо. Повеќе пати напишав дека змијата не зборувала.

Можам да живеам вечно само по Божјата милост.[DOUBLEPOST=1482499575][/DOUBLEPOST]
П.С. Басната вели дека не е змијата таа што лажела. Таа им кажала дека ќе станат како богови знаејќи добро и зло и тоа и се случило....според бајката.

Која е таа басна...пардон, бајка?

Адам и Ева каснаа, и не само што не станаа богови, туку умреа. Која е таа басна која зборува за суштински нешта?[DOUBLEPOST=1482499693][/DOUBLEPOST]

@Let3,

дај му „лајк„ на чо‘еков...

Прашањево не само што е погрешно, туку е и бааги приглупо. Повеќе пати напишав дека змијата не зборувала.
Screenshot_2016-12-23-14-36-15-1.png
Која е таа басна...пардон, бајка?

Адам и Ева каснаа, и не само што не станаа богови, туку умреа. Која е таа басна која зборува за суштински нешта?
Која тешка глупост! Ако тврдиш дека Адам и Ева не станале како богови, тогаш тврдиш дека оваа изјава е лага:
„И Господ, Бог, рече: „Еве, човекот стана како еден од Нас, знаејќи го доброто и злото“ (Битие 3:22, Библијата)
Втора работа! Според библијата Адам и Ева умреле после 900 години! А не одкако каснале од дрвото! Никаде не пишува дека тие биле бесмртни или дека не требало да умрат никогаш! Ако не е така, слободно дај посочи стих каде се вели дека тие не требало да умрат никогаш.

Тешко дека постои поголема глупост од твоиве „заклучоци„, иако веќе ти е укажано дека се погрешни.[DOUBLEPOST=1482502055][/DOUBLEPOST]
„И Господ, Бог, рече: „Еве, човекот стана како еден од Нас, знаејќи го доброто и злото“ (Битие 3:22, Библијата)
.

А оти не ти текна да го прочиташ и нагласениот збор, тој си сината боја?...[DOUBLEPOST=1482502183][/DOUBLEPOST]
Втора работа! Според библијата Адам и Ева умреле после 900 години! А не одкако каснале од дрвото!

Адам и Ева умреле духовно, во моментот од чинењето на првиот грев, односно првата непослушност кон Бога, со која (непослушност), Адам и Ева ја прекинаа врската со Животодавецот, ја изгубија благодатната енергија Божја, за да умрат телесно подоцна, после 900г.[DOUBLEPOST=1482502325][/DOUBLEPOST]
[Никаде не пишува дека тие биле бесмртни или дека не требало да умрат никогаш! Ако не е така, слободно дај посочи стих каде се вели дека тие не требало да умрат никогаш.

На погрешно прашаење,. како и обично, се дава погрешен одговор.

Црквата никаде не вели дека Адам и Ева се створени како бесмртни, туку дека се створени за бесмртност.

Створени се како совршени по тело и како несовршени по дух, кој (дух), преку надградување, би ги водел кон бесмрност.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom