Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Ах ти си од оние што чувствуваат задоволство навредувајќи луѓе преку интернет. Колку типично СДСовски. Не знам на кого мислиш дека бега од одговорност? Овој вчера што излажа зошто не се појави на суд?
А овие глупости со сендвичите не ти ги коментирам, тоа само зборува за твоите фрустрации. Жално.
Аман бе одма се навреди, да не си од тие специјалните снегулки?
Жив човек сум јас, малку така дискутирам не ти мислам зло но сепак те советувам да ги проверуваш сендвичите, не за друго салмонела малмонела...

Многу добро знаеш која одговорност.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Ми пријавува постови дека ги ословувам со референцата „дпне“, а ниту се демократи, ниту партија, ниту па за некое национално единство - обична мафија, шта речи коју послуку порати.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Жив човек сум јас, малку така дискутирам не ти мислам зло но сепак те советувам да ги проверуваш сендвичите, не за друго салмонела малмонела...

Многу добро знаеш која одговорност.
Темава имаше и гласање јас гласав за
Правна разрешница на незаконското прислушување. Така да не знам што друго да објаснувам.
Инаку напротив не се навредувам лесно ама треба да се придржуваме на правилата. Дискусија со навреди не е баш дискусија а лесно може секој да употребува таков вокабулар. Пак ќе ти кажам тоа со сендвичите ти е веќе стар муабет. Смислете нешто ново во штапче.[DOUBLEPOST=1482345581][/DOUBLEPOST]
Ми пријавува постови дека ги ословувам со референцата „дпне“, а ниту се демократи, ниту партија, ниту па за некое национално единство - обична мафија, шта речи коју послуку порати.
Дрско манипулираш. Никогаш не сум те пријавил за тоа. Те пријавувам за лични навреди. А ти можеш СДСМ да го нарекуваш СДСфиром или ВМРО-ДПМНЕ можеш да ја нарекуваш ДПНЕ сеедно. Што и да те прави да спиеш подобро ноќе - ти бирај.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Дрско манипулираш. Никогаш не сум те пријавил за тоа. Те пријавувам за лични навреди. А ти можеш СДСМ да го нарекуваш СДСфиром или ВМРО-ДПМНЕ можеш да ја нарекуваш ДПНЕ сеедно. Што и да те прави да спиеш подобро ноќе - ти бирај.
Па најсоодветно би било ВМРО „предавничка“ или ВМРО УЧКАРСКА, а сдс викај ги како сакаш - баш ме заболе.

Како што гледаш и самиот ги викам сдс, а не сдсм и не реагирам кога ти им шљапаш етикети. На крајот на краиштата апла е работава дека луѓево со кои играш симултанка (myself including) во темава не пишуваат со лукративни мотиви како тебе и не фаќаат на срце се' ништо што е напишано против сдс.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Па најсоодветно би било ВМРО „предавничка“ или ВМРО УЧКАРСКА, а сдс викај ги како сакаш - баш ме заболе.

Како што гледаш и самиот ги викам сдс, а не сдсм и не реагирам кога ти им шљапаш етикети. На крајот на краиштата апла е работава дека луѓево со кои играш симултанка (myself including) во темава не пишуваат со лукративни мотиви како тебе и не фаќаат на срце се' ништо што е напишано против сдс.
Да да лукративни, еве сега ми легнаа пари на сметка. Добро бе до кога со овие муабети, до кога.

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
Победникот е ВМРО ДПМНЕ.
Победник е оној кој ќе собере 61 пратеник зад неговата кандидатура за владин кабинет. Нит ВМРО, нит СДС тоа го немаат.

не може ли дополнително да им се смени мислењето на 400 шќиптари и да се свестат дека биле во заблуда што не гласале за СДСМ уште „од прва“. ;)
Теарце е со мешан етнички состав, од кај ги извади 400 шќиптари?

D

Darko_ufo

Гостин

Ги викав само ДПМНЕ без ВМРО ама ова твоето повеќе им лежи само ДПНЕ...

S

silmarillion

Гостин
Брутус неможе и нејќе да сфати дека ДПМНЕ беше гласано во 2006та за да не биде СДС. СДС кога не им чинеше викаше ене ви го Љубчо он е крив. Сега истото само со сменети улоги. ВМРО неможел ништо СДС ја оставила сиромашна државата. ВМРО неможел ништо СДС им дале на Албанците се. Па за кој кур сте ни? За миљарди тендери и лечење Прашки и Бечки комплекси со барокизација на град изграден во 20ти век да ве потсеќа на студентските денови?

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Ги викав само ДПМНЕ без ВМРО ама ова твоето повеќе им лежи само ДПНЕ...
#реално, после 10 годишно владеење на партијата за "македонско национално единство" дојдовме до најголемиот раздор, нетрпеливост и омраза меѓу етнички Македонци, незапамтен во историјата. Најнормално им стана да се закануваат со ќосиња, етикетирања за предавништво, повик на линч и стварање надворешни непријатели во име на сите (со амбасадорите). Не сеќавам дали во историјата на државава имало ваков период кога ни виси опасност од внатрешен судир. Еве и форумов е одраз на тоа како со крв во очи се гледаме со луѓе што не мислат исто.
Да не зборам за економскиот јаз, кој е уште поболен. Имаме централен штаб на партија со паркет од 5000 евра квадрат и кичасти масла на платна од една страна и фамилии со исклучена струја, греење на сред зима, секојдневни апели за донации...
Ова до сега најконтрастно и најизразено раслојување е се' само не е национално единство.

S

silmarillion

Гостин
Да не зборам за економскиот јаз, кој е уште поболен. Имаме централен штаб на партија со паркет од 5000 евра квадрат и кичасти масла на платна од една страна и фамилии со исклучена струја, греење на сред зима, секојдневни апели за донации...
Ова до сега најконтрастно и најизразено раслојување е се' само не е национално единство.
Изгледот и цената на главното седиште на ДПМНЕ е резултат на странските инвестиции. Сиромашниот народ е резултат на владеењето на СДС во 90тите. Отприлика така би бил одговорот :)

Член од
12 март 2009
Мислења
20.187
Поени од реакции
16.325
чудни нестручни и контрадикторни изјави од сите страни... сдсм тврди дека 620000 граѓани се против дпмне, ама пак прати 4 тужби за прегласување..
башка направи прослава вечерта по изборите на база фалсификувани записници
Дпмне пак тврди дека Уставен суд донел незаконска одлука, а всушност Управен суд ја врати тужбата кај ДИК само поради формално правна грешка, без да се занимава со изборниот процес. Имено грешката на ДИК беше што при гласање 4:4 и еден воздржан донесе одлука, а требаше повторно да гласа. ДИК е тој кој донесе одлука за прегласување...

S

silmarillion

Гостин
Камо ќумбе пред ДИК?

На истиот тој паркинг карши Нова Македонија пред 20 години еден транзициски миљонер делеше К-15 овој период во вид на прасиња и канти сирење од камион додека неговите послушни вработени му помогнаа да ја изгради неговата империја.

Тој паркинг и денес си има свој миљардер и свои овци за стрижење.

Каков крај...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom