- Член од
- 28 март 2006
- Мислења
- 17.793
- Поени од реакции
- 12.275
Мене што ми е чудно е што на над 300 км квадратни има само 5 мерни места. Друга чудна работа е што од автокоманда, преку железара, чаир, бутел, радишани, словенечка, север, топаана...нема ниедна мерна станица. Затоа ме интересира дали негде има студија која кажува на кој начин го изолирале причинителот и тоа во проценти. И без студија знаевме дека градот си има своја специфична микроклима, инверзии, магли, строго дефинирана ружа на ветерот и според тоа знаевме уште одамна што не чека (темата за Ск 2014, зеленило, администрација и слични теми).
Не знам со кој памет и покрај апелите да се прекине со легализација на дивоградбите, сечење на зеленилото и градење зградурини каде стигнат, енормно доселување во градот, градење на државните институции во центарот, да не се блокира сообраќајот за некојси политичар, да се измени начинот на греење итн итн...и државните и градските власти како за инает се спротивно прават.
Не знам со кој памет и покрај апелите да се прекине со легализација на дивоградбите, сечење на зеленилото и градење зградурини каде стигнат, енормно доселување во градот, градење на државните институции во центарот, да не се блокира сообраќајот за некојси политичар, да се измени начинот на греење итн итн...и државните и градските власти како за инает се спротивно прават.
Последно уредено: