Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
При промена на масло и филтер за масло дали треба сите останати филтри да се заменат или не менувани се пред 10 ијади сите која е подобра варијанта ?
Не е лошо да се заменат сите

Какво масло препорачувате за за мотор и мењач? сакам и двете да ги сменам одеднаш. фокус мк1

Здраво форумџии. Сакам да купам корса Б. Да ми препорачате кој мотор е нај многу покажан и зошто и на што да внимавам? Благодарам однапред
АКо си заинтересиран за Корса Б ... имам со 1.0 12V мотор, од 2000 год. со 84.000 км поминато, сите можни сервиси се направени големи, од ланче, водна, сензори итн ...

74514_1646853486892_4730449_n.jpg 74514_1646853526893_4558201_n.jpg

Здраво форумџии. Сакам да купам корса Б. Да ми препорачате кој мотор е нај многу покажан и зошто и на што да внимавам? Благодарам однапред

опел ако е бензинец било кој мотор да го имаш нема да грешиш

Pregi dostavuvav ulje na kola, imav ostanato okolu pola pa go dostaviv celo. Sega primetiv deka pod kolata ima svezi kapki na ulje, svetnav so telefon bese prilicno vlazno pod motorot nekade. Do sega ne sum imal nikakov problem, kolata si raboti bez problemi. Moze da e nesto seriozno ili?
Pominav niz servis no zaludno, do 17:00 raboti...

Pregi dostavuvav ulje na kola, imav ostanato okolu pola pa go dostaviv celo. Sega primetiv deka pod kolata ima svezi kapki na ulje, svetnav so telefon bese prilicno vlazno pod motorot nekade. Do sega ne sum imal nikakov problem, kolata si raboti bez problemi. Moze da e nesto seriozno ili?
Да не си ставил премногу масло?
појди на сервис секако, па и да е премногу масло нечини

Nivoto na masloto prvo se proveruva, pa posle se dotura.I da si go prepolnil nemoze od dole nekade da ti tece,ima straf na karterot,nema od kade da ispadne.Proveri okolu kapackata, koga si dotural da ne ti podlizilo malku,ili od kaj sipkata.Pred da doturas ti kapese li od nekade?[DOUBLEPOST=1482265881][/DOUBLEPOST]
Да не си ставил премногу масло?
појди на сервис секако, па и да е премногу масло нечини

Od kaj ke izleze toa maslo?Osven od kaj sipkata,na drugo mesto nemoze.Pred toa mu ima kapeno 100%.Cim takva banalna greska napravil,sig nema primeteno deka mu kapka od negde.

Nivoto na masloto prvo se proveruva, pa posle se dotura.I da si go prepolnil nemoze od dole nekade da ti tece,ima straf na karterot,nema od kade da ispadne.Proveri okolu kapackata, koga si dotural da ne ti podlizilo malku,ili od kaj sipkata.Pred da doturas ti kapese li od nekade?.

Mi izleze na bord kompjuter deka treba da se dotura, proveriv na sipka ne bese na maksimumot. Pred 4000 km pravev redoven servis, sekogas koga pravam se proveruva podvozje komplet i slicno, se bese okej. Isto taka redovno ja parkiram kolata na moe parking mesto, nemase nisto dosega, se do denes posle doturanjeto koga brat mi mi kaza deka ima nekolku kapki. Inaku malku promasiv koga stavav od gore na kapackata, ako se sluci i utre istoto ke ja odnesam da ja proverat...

Inaku mislam deka preterav so stavanjeto ama pa nema od kaj da izleguva ako ima "visok"

Mi izleze na bord kompjuter deka treba da se dotura, proveriv na sipka ne bese na maksimumot. Pred 4000 km pravev redoven servis, sekogas koga pravam se proveruva podvozje komplet i slicno, se bese okej. Isto taka redovno ja parkiram kolata na moe parking mesto, nemase nisto dosega, se do denes posle doturanjeto koga brat mi mi kaza deka ima nekolku kapki. Inaku malku promasiv koga stavav od gore na kapackata, ako se sluci i utre istoto ke ja odnesam da ja proverat...

Inaku mislam deka preterav so stavanjeto ama pa nema od kaj da izleguva ako ima "visok"

А што кола имаш ??? Тоа што капе ништо сериозно ,но да провериш лагети и семеринзи таму двете страни каде што е закачено коленасто вратило од таму протече и се лизга долж надоле и друго шрафот каде што е корито за масло можно е истрошено дихтонот тоа што личи како шајбна тоа само некои модели коли има а некои нема затоа прашувам што кола имаш??

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

А што кола имаш ??? Тоа што капе ништо сериозно ,но да провериш лагети и семеринзи таму двете страни каде што е закачено коленасто вратило од таму протече и се лизга долж надоле и друго шрафот каде што е корито за масло можно е истрошено дихтонот тоа што личи како шајбна тоа само некои модели коли има а некои нема затоа прашувам што кола имаш??

Opel Astra 1.9 gtc 2005-2009 serija

Буџет е во прашање. со 1000е шо би зел? искрено бев за корса 1.0 ама до сега се што видов тешки скапаници беше. инаку мала кола затоа што претежно жена ќе ја вози. јас би ја возел 2-3 пати неделно или ич. е сега не знам како би била со делови оти сепак е поретка кола или пак јас така мислам оти ја немам во поблиско окружување...

Па земи рено клио бензинец братучед ми баш како вашиот случај си купил за 1200/300 евра и си тера уште

Opel Astra 1.9 gtc 2005-2009 serija

Ете провери ги страните на моторот и види дали капе или брцни со раце (само ако е средна температура ) всушност подобро однеси на мајстор да види што е пред да настане белја.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom