W
wicked_1
Гостин
не си сеСе извинив
не си сеСе извинив
Прости ми другар за моите гревови, прости ми на мене грешникот за сите мои истапи и за све што сум кажал а не било според твојата проекција која е апсолутна вистина. Прости ми што се сомневав во вас, преподобните и прости ми што не мислев како што ќе каже шефот тоест со своја глава. Знам дека вашето срце на слободата и просперитетот и соживотот е големо ќе се најде место за да ми се прости на мене заведениот што се осуди да размислува поинаку од вас.не си се
статистички сме и лидери по вработувања инвестиции бизниси просечна плата ни е 23.000 све на папиру лепо изгледа али реално сме некаде со намибија или еритреја и нема млад чоек кој не копнее да избега од ова долина на тагата
Otseluvanje na avtohtono naselenie od opstini kade so ina muslimanska naezda e seevropski fakt. I avtohtonite svabi francuzi svegani itn masovno se iseluvaat od opstini kade so navalile muslimanskite hordi, a pred nekolku decenii se broele na prsti. Ete toa ti e multikulti sranjeto so ni go prodavaat evropskite lgbt politicki picki.кој се врти во кругови. Јас не испишав десетици страници за двојазичност. Скоро и не се мешав во темава иако тука живеам, освен за таа глупост двојазичност. Пишуваш вакви информации па затоа сега ти поставувам едноставно прашање. Ти не сакаш да одговориш. За другото (отселување од Чаир, Тетово и Бутел и слично) не сакам да пишувам зошто гледам не ти е јасно таму што се случува. Јас и досега со години минувам секојдневно под и покрај албански знамиња, покрај алаху акбар џамии кои се изградија последните години.... Значи прашањето стои-со оглед на досега состојбите, зошто мислиш дека сдсм би правел, а дпмне со дуи не би правел. Дуи се добрите албанци или што? Или ако не, да не те прашувам повеќе, оти гледам не даваш конкретен одговор.
Ок мал си уште има време за поправки, ова е добро и за тебе за да си имаш ориентир за тоа што и каде тропаш. Сега и сам гледаш колку лиферувани сценарија си ширел кои имаа негативен и штетен импакт, ама си помина без одговорност.Прости ми другар за моите гревови, прости ми на мене грешникот за сите мои истапи и за све што сум кажал а не било според твојата проекција која е апсолутна вистина. Прости ми што се сомневав во вас, преподобните и прости ми што не мислев како што ќе каже шефот тоест со своја глава. Знам дека вашето срце на слободата и просперитетот и соживотот е големо ќе се најде место за да ми се прости на мене заведениот што се осуди да размислува поинаку од вас.
Амин.
кој се врти во кругови. Јас не испишав десетици страници за двојазичност. Скоро и не се мешав во темава иако тука живеам, освен за таа глупост двојазичност. Пишуваш вакви информации па затоа сега ти поставувам едноставно прашање. Ти не сакаш да одговориш. За другото (отселување од Чаир, Тетово и Бутел и слично) не сакам да пишувам зошто гледам не ти е јасно таму што се случува. Јас и досега со години минувам секојдневно под и покрај албански знамиња, покрај алаху акбар џамии кои се изградија последните години.... Значи прашањето стои-со оглед на досега состојбите, зошто мислиш дека сдсм би правел, а дпмне со дуи не би правел. Дуи се добрите албанци или што? Или ако не, да не те прашувам повеќе, оти гледам не даваш конкретен одговор.
Така е ООО ти праведнику безгрешен, чија мисла оддекува во универзумот на вистината. Еве јас сам ќе си залепам една пријава, само да го исчистам тој грев од мене. Ако треба и во Палмира ќе отидам на аџилак, како маченик да ги исперам моите гревови пред шефот.Ок мал си уште има време за поправки, ова е добро и за тебе за да си имаш ориентир за тоа што и каде тропаш. Сега и сам гледаш колку лиферувани сценарија си ширел кои имаа негативен и штетен импакт, ама си помина без одговорност.
Во понормална држава каде функционираат државни институции, некој би ти залепил пријава.
за разлика шо на грци хрвати бугари им е лесно да киднат, имаат еу пасоши кога сака рает си одат, овде бегаат како од затвор, лажат, кршат, гребат и со нозе и со раце и процентуално најмногу бегаатImaat dobra propaganda. Namibia za nas e cheska. Normalno deka saka da izbega, ne samo od mkd nego od cel balkan koj i da e na vlast. Samo od grcija kolku kidnaa ovie nekolku godini...
Така е, Нека ужива тој во пелагонија, шо има да се меша тој од пелагонија па во скопје, дури си ти тука од аустралија да ги решаваш проблемите немаме гајле ниеNema. Ke vidis za nekoj mesec na lokalni. Niv gi drzi albanskoto lobi od svicarska. Glasaci od gore uglavno glasaat vo arachinovo i skopskite naselbi. Zatoa zaev bese vo svicarka i veti sto trebase da veti tamu a ova bese samo show. Ke mu pleskaa sto bilo da kazese. Za dzipot so parite veke pisuvaa drugi. Uzivaj u pelagonija i ostavi skopjani da diskutiraat za skopje i skopska okolija.
Epa super neka vleza albanija vo eu pobrzo pa @Lurtz ke seta slobodno niz cairза разлика шо на грци хрвати бугари им е лесно да киднат, имаат еу пасоши кога сака рает си одат, овде бегаат како од затвор, лажат, кршат, гребат и со нозе и со раце и процентуално најмногу бегаат
А замисли да бевме во еу, и со еу пасоши, па само премијеро и пола влада ќе останеа на овој проколнат остров
Bas taka. Gledaj use nekoja dzamija da ne vi izgradat, ne se sekiraj za raboti sto ne gi razbiras.Така е, Нека ужива тој во пелагонија, шо има да се меша тој од пелагонија па во скопје, дури си ти тука од аустралија да ги решаваш проблемите немаме гајле ние
Ја ќе ти кажам, победивме, затоа се во паника.Наезда „неутрални“ „патриоти“ денеска.
Дали е паниката основана или не?
Го имаат ДИК. Го имаат Управен суд. Имаат мандатар - е сеа голема веројатност е да немаат влада. Или ако имаат, таа практично нема правна сила да смени сијалица у сопствена канцеларија, а смее да патува најдалеку до Аеродром Петровец, пошо за полетување нема никакво надворешно признавање и легитимитет.
Конечно треба странскиве кредитори да престанат да го хранат со кредити - ќе го јадеме стапот некој месец, ама за добро ќе биде. Да нема веќе субвенции и за фејкерски фирми на орце што држат огромни површини необработени, ќе нема и за оние неписмени ботови, што за 1000 евра „помош“ газот си го продаваат. Да подзакаснат пензиите па да си видат стариве дека у гроб не тераат сите заедно со нив, со тие нереални покачувања и глупи бенефиции. И конечно онаа армија абдали по македонски шуми, водоводи и разноразни измислени агенции, што нема ни бироа за работа, ни квалификации за теренска работа, а на први си зема плата.
Не знам само со која акал рачунаат на промена на расположение до наредни избори. Возот им јури удолу, сега ќе играат на карта на дестабилизација, само со кој памет. Како бе мисли у судир да му влегуваат пензионери во кои се уби од инвестирање овие 10 години? После да не рачуна дека ќе гинат за него оние 10 души што им ги бараше на секој административец со закана дека ќе го изгуби работното место? Или да не рачуна на дијаспора што освен лаење по фејсбук и форуми за ништо друго не ја бива.
Моментално најпаметна опција му е да збрише од овде. Додека уште има некаква привидна можност. Не сум сигурен дека ќе успее, а искрено и немам идеја и каде би одел. миле и ставревски имаа пар обиди, као прави патриоти нели, ама неуспешни - не ги осуети мвр, туку одвнатре, самата мафија. Тоа би му било во вистински дух на целиот диктаторски мандат што го истера - кукавички. Не излезе на ниедно интервју, на ниеден дуел, измислуваше разноразни громови, г(д)омнари за протести и контра-протести, сечеше дрва у 3 сабајле, гасеше лифтови у Капиштец, се возеше у Мајбах и искачаше на километар пред камери за да глуми Ганди пред нив, бегаше на одмор кога се гласаше амнестија на џелати на Македонците од тетовско и работниците на ГП Маврово, тепаше студенти на плоштад и во библиотека....крај нема на кукавичлукот. Нема да му биде бегството во корист на пиарот, ама и така нема ни да му треба тој веќе.
Токму така и тоа беше возможно ако се изведеше пред неколку години. Сега тешко.И уште нешто @мкд владе , не е точно дека кај двете страни постои непремостлив јаз, напротив, има можеби некои запалени глави на обете страни, но поголем дел од тие 400 и кусир илијади што гласале за едната или другата партија сакаат мир и да си го живеат животот. Конфликтот може да настане само од неодговорни водачи кои за да си ја спасат сопствената кожа се спремни да го фрлат народот во оган и од медумското пумпање тензија. Да ги нема тие два фактора, тензијата и омразата многу бргу ќе спласнат.
Затоа, која и од двете страни да изгуби во цела оваа голема игра, треба да го прифати тоа а не да го повлече народот во братоубиствен конфликт што ќе остави трајни последици и ќе го доведе во прашање опстанокот на државата.