Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.472
Поени од реакции
24.711
Лелелелелелеле еј шо чоек е овај кано:pos::pos::pos::pos:..колку е уништен во репликите,чоекот од што нема аргумент се изгуби тотално...Албанците во Арачиново му плескале дека биле финансирани од Швајцарските пријатели со помош на Сорос:pos::pos::pos::pos:..не ме ни чуди зошто толку прост народ постои во Македонија.

Нема врска што за Арачиново ништо немаат направено Дуи,ниту основна канализација да постават ниту патишта..апсолутно 0..ама важно Сорос донирал пари:pos::pos::pos:.

Барем треси глупости како онај волкот ќе испадниш поинтересен а не вака да се бламираш..комедии човече:pos:
Nema. Ke vidis za nekoj mesec na lokalni. Niv gi drzi albanskoto lobi od svicarska. Glasaci od gore uglavno glasaat vo arachinovo i skopskite naselbi. Zatoa zaev bese vo svicarka i veti sto trebase da veti tamu a ova bese samo show. Ke mu pleskaa sto bilo da kazese. Za dzipot so parite veke pisuvaa drugi. Uzivaj u pelagonija i ostavi skopjani da diskutiraat za skopje i skopska okolija.

Член од
1 февруари 2005
Мислења
1.299
Поени од реакции
1.806
Како што кажа Стив Печѐник, се наигравте крај!
Целата таа организирана група за геноцид, полека се готви за затвор, Хилари, Заев...
Нашите се ситни риби но учествувале во злосторничка група, така да ќе треба да одговараат, освен стравот кој е очигледен во целата таа пирамида на Хабад, повеќето асимилираа дека загубија и ќе има сурови казни за нив.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.472
Поени од реакции
24.711
Дуи во платформата има за цел на цела територија двојазичност. Ти веруваш некој што изјавил нешто, а не веруваш на платформата на партнерот на досегашната власт и она што досега го направија со тие општини.
чудна логика имаш, но те разбирам пошто рече накај водно си живеел и австралија, дека многу и не знаеш како се живее во мешани средини. Ама ти напишав, истото можеш да го провериш со секој чаирчанец-главните преселби се откако дпмне ја има власта во чаир па до денеска во Бутел. Ајде малце посериозно ако може. Прашањето сеуште стои.

Tocno. Mislam deka znaat, kazano im e deka (dui) ke gi snema. Pari im se pobitni.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.317
Ами излезете на улица колете ги шипците и предавниците.

8 години е во коалиција со УЧК нигде ве нема глас да дигнете, сега кога албанци гласале за сдсм крај на светот било.

Зајко ојде на митинг во Арачиново со македонски знамиња и од бина кажа, федерализација нема да има.

Бујрум кажи кој друг политичар може тоа да го направи.
ОООО апостолу на слободата и просперитетот, така е како што ќе ти кажат и нема друга вистина освен твојата.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Што за џабе се пењавите, за кого си ги крвавите рацете не знам.
Читав една статистика, во Македонија 60% од населението не може да си дозволи да појде еднаш во неделата на кафе. Народот кој работи во приватен сектор е накрвен и раскаран, пари никаде нема. Тие што ќе успеат да се пикнат во државно за 20.000 денари плата се сметаат за среќници, a уствари се помалку мизерни од останатите голтари. Тотален пропаст, катастрофа од невидени размери ни се дешава во светот сме познати како ФИРОМ, во државата албанците на сите полиња се подобри од нас. Држави како Албанија и Црна Гора за Македонија станаа СФРЈ.

Мој совет до сите млади, способни и без врски образовани македонци е што поскоро да си ја започнат процедурата за бугарски пасош, да почнат да учат германски јазик и за 2-3 години да почнат да си градат иднина за нив и за идните поколенија надвор од оваа мизерија.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.773
Поени од реакции
12.237
Se vrtis u krugovi....
кој се врти во кругови. Јас не испишав десетици страници за двојазичност. Скоро и не се мешав во темава иако тука живеам, освен за таа глупост двојазичност. Пишуваш вакви информации па затоа сега ти поставувам едноставно прашање. Ти не сакаш да одговориш. За другото (отселување од Чаир, Тетово и Бутел и слично) не сакам да пишувам зошто гледам не ти е јасно таму што се случува. Јас и досега со години минувам секојдневно под и покрај албански знамиња, покрај алаху акбар џамии кои се изградија последните години.... Значи прашањето стои-со оглед на досега состојбите, зошто мислиш дека сдсм би правел, а дпмне со дуи не би правел. Дуи се добрите албанци или што? Или ако не, да не те прашувам повеќе, оти гледам не даваш конкретен одговор.

Последно уредено:
G

Goldie

Гостин
Se vrtis u krugovi... Prvo ne gledam orli i gluposti sekade nego strikno vo sredini kade sto se mnozinstvo. Nemam namera da gledam toa niz cela drzava. Vtoro dvojazicnost postoi samo vo optini so 20% ne sekade, ne e isto i ne e formalno. Treto nema zaednicko upravuvanje vo opstinite, toa dvoecot vmro-dui ne postoi.
Се гледа дека не живееш во Македонија.
Во пошта каде што директорот е Албанец речиси секаде има вработени негови, плус на шалтерите покрај Македонскиот објаснување има и на Албански јазик

Uzivaj u pelagonija i ostavi skopjani da diskutiraat za skopje i skopska okolija.
Смешно е оти уште Источна Македонија и Пелагонија колку толку го крепи ДПМНЕ, во Скопските општини како Центар, Аеродром, Карпош доживеа дебакл

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.317
Можеш да квичиш како сакаш, ама твоиве пишувања си стојат.

Ти на форумов како читан медиум, со месеци лиферуваше сценарија за заплашување на народ дека одредена партија собира народ за да прави конфликти и да напаѓа граѓани и институции, и пишеше за украински сценарија со фатални исходи. Штета што кај нас никој не понесува одговорност кога шири вакви лаги, клевети и техники на заплашување.

Ако си бил искрен, треба барем да им се извиниш на читателите.
Така е како што ќе кажеш ООООО ти што се седиш десно од шефот, кај што падна светото нокте кога ги сечеше ноктите после светото бањање.

Прости ми на мене неизбањатиот и неподобниот којшто бев заведен од лукавиот, но еве фала му на другарот шеф што ми ги отвори очите и што ја видов победата на слободата и просперитетот повторно после 10 години. Небото се исчисти, маглата се крена....

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.472
Поени од реакции
24.711
Мене најнебулозни ми се вмровците шо ми велат ете и да дојди сдс на власт истото ќе биди па дури и полошо од ова. И не е заев проблемот, кој било друг да беше на неговото место ќе се тврдеше истото, едноставно всадено му е дека мора пастирот да остани на власт оти овие другите се ќе му искраделе.
Па и овај ко ќе ги читам кенгурот низ азија шета со секакви луѓе разлини јазици и нации се дружи овде нас ни пропагира некој ја продавал шугавата македонија некому и слични јанколатас муабети.
Кога конечно народот ќе сфати дека најголемото црнило што му се случило на Македонија е пастирот грујо, дека сите поделби почнуваат само заради неговите политики и дека единствен начин за промени е да се тргни од политиката а по можност и да одговара за криминалите.

Vidi znam deka ti e cudno ama vo aus ima luge od sekade. Vo melburn ima moze pola miljon italjanci pa nemaat nekoj posebni prava. Mene ne mi smeta da si zborat, ne mi smeta ni da se skoluvaat delumno na majcin jazik ama mora da se pocituva lokalniot. Ova vazi i za dijalektite :) . Ne e problem sozivot ako sakaat, problemot e sto ocigledno nekat.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Лелелелелелеле еј шо чоек е овај кано:pos::pos::pos::pos:..колку е уништен во репликите,чоекот од што нема аргумент се изгуби тотално...Албанците во Арачиново му плескале дека биле финансирани од Швајцарските пријатели со помош на Сорос:pos::pos::pos::pos:..не ме ни чуди зошто толку прост народ постои во Македонија.

Нема врска што за Арачиново ништо немаат направено Дуи,ниту основна канализација да постават ниту патишта..апсолутно 0..ама важно Сорос донирал пари:pos::pos::pos:.

Барем треси глупости како онај волкот ќе испадниш поинтересен а не вака да се бламираш..комедии човече:pos:
https://www.timeanddate.com/worldclock/australia/sydney

Види колку е саат таму човече, паѓа концентрација. Од плажа пишуе плус.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Se vrtis u krugovi... Prvo ne gledam orli i gluposti sekade nego strikno vo sredini kade sto se mnozinstvo. Nemam namera da gledam toa niz cela drzava. Vtoro dvojazicnost postoi samo vo optini so 20% ne sekade, ne e isto i ne e formalno. Treto nema zaednicko upravuvanje vo opstinite, toa dvoecot vmro-dui ne postoi.

Kicevo bese dogovoreno so teritorijalnata podelba, vmro go odlozuvase toj proces dur mozese. Butel se menuva zasto sipcite plakaat dobro, nasite se selat. Pazarna ekonomija. Ne probuvam da sum smesen, cair bil 99% turska naselba pred 150 godini, za da bide makedonska po vtora svetska koga turcite se odselija, za da pocnat kosovari da se vseluvaat posle zemjotresot za sega da mnozinstvo. Nema nisto smesno, jas ocekuvam eden den da ja spukame rabotata so niv i pak da bide makedonska naselba. Grad e, menlivo e koj kade zivee.
статистички сме и лидери по вработувања инвестиции бизниси просечна плата ни е 23.000 све на папиру лепо изгледа али реално сме некаде со намибија или еритреја и нема млад чоек кој не копнее да избега од ова долина на тагата

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.317

Дванаесет човечиња што се смеат, тоа е знакот на вистината, слободата и просперитетот видете луѓе и верувајте, шефот се јави преку него...

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.898
Поени од реакции
23.299
Многу работи врзани за политиката што не ги очекував се случија оваа година, очекувам изненадувањата да продолжат, секако во позитивна смисла. Лидерите се без кредибилитет, промени мора да има, не прашање на if туку на when.
Како на пример кој работи се случија ова година што ти налага да мислиш или очекуваш дека такво нешто е можно баш сега кога се виде расположеноста на населението изразена преку изборите. Ако алудираш на вмешаноста на некој од надвор тогаш не е баш тешко да се забележи до каде не доведе тоа.
50% -50% без некој процент ваму таму е ситуацијата кај македонскиот блок. Практично и едната и другата опција имаат право да речат дека се на правиот пат и дека нема потреба од промени во раководството на партијата , а и колку што гледам членството нема проблем со тоа. Едните се крстат во странците да им излезат на помош и да им ја довршат работата што јас лично ајде да не користам потешки зборови ќе напишам дека ја сметам за исклучително лоша работа, другите видовме што кажаа со прогласот од вчера и како ке реагираат на таква помош од надвор.
Така да стварно незнам од каде такви оптимистички идеи.
Али ајде ке видиме како ке се одвива ситуацијата.

W

wicked_1

Гостин
Така е како што ќе кажеш ООООО ти што се седиш десно од шефот, кај што падна светото нокте кога ги сечеше ноктите после светото бањање.

Прости ми на мене неизбањатиот и неподобниот којшто бев заведен од лукавиот, но еве фала му на другарот шеф што ми ги отвори очите и што ја видов победата на слободата и просперитетот повторно после 10 години. Небото се исчисти, маглата се крена....
Не ти викам дека си небањат или неподобен како Бачето.

Само вака кога не им се извини на читателите испаѓа дека си малициозен пропагандист.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.472
Поени од реакции
24.711
Се гледа дека не живееш во Македонија.
Во пошта каде што директорот е Албанец речиси секаде има вработени негови, плус на шалтерите покрај Македонскиот објаснување има и на Албански јазик

Смешно е оти уште Источна Македонија и Пелагонија колку толку го крепи ДПМНЕ, во Скопските општини како Центар, Аеродром, Карпош доживеа дебакл

Taka e, podelbite na opstini, ministerstva, ustanovi se grubi, ili vmro ili dui. Glupo e ama toa e, taka podelile, ne ocekuvam drugcie.

Ne e smesno, vmro zasluzi da bide kazneto. Smesno e sto i pokraj se pobedija sto ukazuva kolku nesposobna opozicija imame. Jas takvi ne sakam da ja vodat drzavata.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.317
Не ти викам дека си небањат или неподобен како Бачето.

Само вака кога не им се извини на читателите испаѓа дека си малициозен пропагандист.
Се извинив и 6 пати се поклонив на Бихачка ООО ТИ пророку на слободата, пресперитетот и соживотот. Еве пак се извинувам и се проколнувам безброј пати за мојот грев. Дали треба да одам во Арачиново на аџилак ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom