Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.472
Поени од реакции
24.711
Најголемата глупост што чоек можи да ја прочита,типичен вмрсвски испран мозок.

Јас глава клавам дека ниту една Албанска партија вклучувајќи ја и СДСМ не сакаат федерализација и кантонизација и нема шанси да дојди до такво нешто,тоа го има во вашите исперени мозоци.

Зошто Албанците да сакаат федерализација кога по природен пат ќе станат мнозинство во државата?..ти ги имаш видено стапките на наталитет и морталитет низ градовите?..основци и средношколци по Македонски и Албански јазик?..новороденчиња и слично?..на сите сфери Албанците доминираат и прашање на време е кога ќе не голтнат..за кој кур му треба федерализација неможам да разберам?..ај барем тебе и онај владе ве сметам за поинтелегентни малце и од вас доаѓаат вакви информации ..дај барем информирајте се пред да пишите глупости.

Онде пола Скопје е преполно со Албанци и се е двојазично тие за против двојазичноста ќе се борат,каква апсурдност...едноставно другите Албански партии сакаат само двојазичност на секаде низ државата односно кој сака да си учи Албански нека си учи а вие правите од мравка слон...тебе во Австралија можи некој да ти забрани да учиш и зборваш Македонски?..кој каков сака јазик нека си зборва луѓе ,не знам што ви смета толку Албанскиот јазик кога 30% од насалението се веќе Албанци..тоа е реалност а не празни муабети.

Bla bla bla... POPIS pa ke zborime. 170k sipci prefrleni vo spisokot za dijasporata. Veruvaj vo sto sakas, fakt e deka imaat pomalku pratenici od porano, fakt e deka imaat se pomala izlezenost, fakt e deka se selat se poveke. Neka vleze albanija vo eu pa tek togas ke pocne egzodusot.

Ni milimetar porano/poveke od sto mora.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.784
Поени од реакции
5.058
..ајде бе егзодуцирај веќе еднаш :) не туку се печи. А Верушевски?? кај и да е ќе мора да се реши ил со канделабра ил на канделабра, зошто веќе целава приказна овде у МКД стана тиња и мора да се бистри...
Место аце може да го турат верушевски и бц на плоштад.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Албански национализам незаконски снимки на Верушевски и аболициран криминалец за премиер. "Идеално". Сами си го баравме.
Кога веќе спомнуваш аболициран пример не заборавај дека Заев беше аболициран за 1(едно) кривично дело а Груевски од Иванов за 5(пет) кривични дела,па удри една математика(Јанакиевски и Брколина рекордери со по 16)

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.317
Не постои нормален човек, со здраво расудување и основни морално етички норми, кој би подржал еден предавник и злосторник од типот на Груевски.
Претпоставувам дека од вас десетина тука само еден или двајца се доволно ментално ретардирани да бидат заведени. Вие другите, вас ве држат за муда - на овој или оној начин, и со тоа ве управуваат, што му доаѓа исто како да ви се сопственици.
Значи ако мислиш дека Заев е криминалец си:
1. ментално ретардиран.
2. држен за муда.

Може да ми кажеш кој држи за муда, за да можам да одлучам што да одберам?[DOUBLEPOST=1482067440][/DOUBLEPOST]
Јас искрено се надевам дека не му е уште крајот, бидејќи има уште за доуништување па така со неговото владеење и дефинитивно ќе се урниса она што сме го добиле 91ва. И тогаш или од ново рестарт ќе праиме или Гоце Николовски ќе го праќаме на евровизија.

А за миљардите, можда ја незнам али келнерите у Кала и те како знаат и се сеќаваат на таа вечер :)
Бране покољ направи со 31 пратеник во 1992-1994, сега овие немаат толкав манипулаторски капацитет како Бране....

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Bla bla bla... POPIS pa ke zborime. 170k sipci prefrleni vo spisokot za dijasporata. Veruvaj vo sto sakas, fakt e deka imaat pomalku pratenici od porano, fakt e deka imaat se pomala izlezenost, fakt e deka se selat se poveke. Neka vleze albanija vo eu pa tek togas ke pocne egzodusot.

@Colt Willcox ме мрзи да ги барам тие статистиките со проценти за средношколци и основци,дај информирајго чоекот ако не те мрзи те молам...и да ние Македонците веќе земаме Европски(Бугарски) пасоши на големо...и Албанија ќе влези во ЕУ,можеби за едно 150 години

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703

Не мора ич, милиметар е ко конституциона миља у вакви работи...

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.472
Поени од реакции
24.711
Па дека ги спроведува Дуи арно му се прави на Македонците во Тетово што гласаат за Вмро,сега таман и без Југохром останаа и Албански ќе учат,се благодарение на патриотите Вмро..бравос.
Eve sdsm so besa ke ja naredat ako ne sega na narednite izbori... Nego zosto i pokraj se tamu pak vmro ima poveke glasovi od makedoncite nego sdsm? Ili glupi se tamu ne znaat sto e podobro za niv

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Eve sdsm so besa ke ja naredat ako ne sega na narednite izbori... Nego zosto i pokraj se tamu pak vmro ima poveke glasovi od makedoncite nego sdsm? Ili glupi se tamu ne znaat sto e podobro za niv
Не се глупи бе,убо му е ги читам,Југохром му го затворија,се гушат во загаден воздух,учат Албански јазик,Теута градоначалничката не ги есапи за живи ,од што му е убаво си ги испродадоа сите куќи во Тетово и се доселија во Скопје..одлично си живеат слушам..

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.317
..имам впечаток дека појма немаш што е една милијарда, од било што ..па и бонбони или бобинки. Земи почни број. Не па да ја украдеш миљарди државни пари :) :)
А сдсм рука на срце не ја воскресна Грујо , туку некои други медицини и комбинаторики кои мислам дека сега заради поместување на гравитационите маси на големите губат на влијание... Грујо како секоја појава и живо суштество има почеток-максимум и крај . Интегралот под таа функција се вика рок на траење. И неговиот ќе дојде , ама не сега , се мислам дека не сега... :) :) :)
Ти не размислуваш како Зајо, значи автоматски ти си испран мозок, небањат, не мислиш со своја глава и така натака.

За да мислиш со своја глава треба да размислуваш како Зајо.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Значи ако мислиш дека Заев е криминалец си:
1. ментално ретардиран.
2. држен за муда.

Може да ми кажеш кој држи за муда, за да можам да одлучам што да одберам?[DOUBLEPOST=1482067440][/DOUBLEPOST]
Бране покољ направи со 31 пратеник во 1992-1994, сега овие немаат толкав манипулаторски капацитет како Бране....

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.784
Поени од реакции
5.058
Кога веќе спомнуваш аболициран пример не заборавај дека Заев беше аболициран за 1(едно) кривично дело а Груевски од Иванов за 5(пет) кривични дела,па удри една математика(Јанакиевски и Брколина рекордери со по 16)
Кој има поголемо кривично досие е фактор кој одлучува на избори. Да отвори дбк се што имаат за сите ќе мора два нови затвори да изградиме и 95/100 од опозиција и позиција да ги пикнеме. Политика и криминал одат рака под рака тоа е докажано во мк во последните 25 години.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.472
Поени од реакции
24.711
@Colt Willcox ме мрзи да ги барам тие статистиките со проценти за средношколци и основци,дај информирајго чоекот ако не те мрзи те молам...и да ние Македонците веќе земаме Европски(Бугарски) пасоши на големо...и Албанија ќе влези во ЕУ,можеби за едно 150 години

Irelevantni se tie statistiki, narodot sekako emigrira. Da, nasive zimaat bg pasosi cekaj da vidime kako oni ke reagiraat za nekoja godina. 150 godini, 10 ili 20, ne bitno, do togas moze da se poceka.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.443
Поени од реакции
18.431
Ваљда ама изглеа неваљда :) Дали тоа значи дека ДУИ и ДПА ги ставија личните и партиски интереси пред интересите на нивната национална (албанска)? Пошто ако крајната цел на секој еден албанец, согласно ВМРО и десничарите на форумов, е поделба голема Албанија и слично, тоа веќе нели го добиле со Заев? Зошто би гласале ДУИ и ДПА против приговорите на Заев кој се залага нели за голема Албанија? Дали тоа значи дека ДУИ и ДПА ќе немаат повеќе од 400 гласа заедно на следните избори?
Кај кано нема многу логика, како и обично, а и што очекуваш за човек што цело време гледа да фати штрафта од државава.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.472
Поени од реакции
24.711
Не се глупи бе,убо му е ги читам,Југохром му го затворија,се гушат во загаден воздух,учат Албански јазик,Теута градоначалничката не ги есапи за живи ,од што му е убаво си ги испродадоа сите куќи во Тетово и се доселија во Скопје..одлично си живеат слушам..
I pazi pak glasaat za vmro. Ocigledno znaat deka moze mnogu poloso a zaev toa im nudi.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom