Џони Вајсмилер
Don't share my food
- Член од
- 15 февруари 2010
- Мислења
- 15.489
- Поени од реакции
- 15.506
Најголемата глупост што чоек можи да ја прочита,типичен вмрсвски испран мозок.Dui i drugite ship partii sigurno saka dvojazicnost i federalizacija. Razlikata e sto dui znae deka ova im e posledno taka da pokraj se toa biten ke im e i kesot. Valjda ke se dogovorat...
Јас глава клавам дека ниту една Албанска партија вклучувајќи ја и СДСМ не сакаат федерализација и кантонизација и нема шанси да дојди до такво нешто,тоа го има во вашите исперени мозоци.
Зошто Албанците да сакаат федерализација кога по природен пат ќе станат мнозинство во државата?..ти ги имаш видено стапките на наталитет и морталитет низ градовите?..основци и средношколци по Македонски и Албански јазик?..новороденчиња и слично?..на сите сфери Албанците доминираат и прашање на време е кога ќе не голтнат..за кој кур му треба федерализација неможам да разберам?..ај барем тебе и онај владе ве сметам за поинтелегентни малце и од вас доаѓаат вакви информации ..дај барем информирајте се пред да пишите глупости.
Онде пола Скопје е преполно со Албанци и се е двојазично тие за против двојазичноста ќе се борат,каква апсурдност...едноставно другите Албански партии сакаат само двојазичност на секаде низ државата односно кој сака да си учи Албански нека си учи а вие правите од мравка слон...тебе во Австралија можи некој да ти забрани да учиш и зборваш Македонски?..кој каков сака јазик нека си зборва луѓе ,не знам што ви смета толку Албанскиот јазик кога 30% од насалението се веќе Албанци..тоа е реалност а не празни муабети.