Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
вртиш и избегаваш дискусија... сега за изборите веднаш се реагира за изборни работи, од делење пари, спискови за дрва итн... право е на ЈО да врши претрес, а начле и докази.
Ама зошто МВР не даде официално за Турско мало, истепани 3-ца службеници со налог а Спасовски го ослободил приведеното лице ? крај на лажењето...
Паѓаш у ла=ење со отворени очи... тој што го утепа старецот во селото е уапсен и осуден, а нема врска со политика, кажа синот на убиениот старец..
Тепачите на Јове се платеници, каква правокација, какви глупости...се додека МВР не ги уапси тие се платеници на зајко и спасовски, иако сдсм го осуи делото..
Ајде одговори зашто спасовски не го уапси платеникот на зекири што е снимен во Битола со надзорна камера ????
Спинер, пушти Пинк Флојд малку, култивирај се!
Јове лично го знам. Не бамбори глупости, какви платеници :facepalm:
Што си ми се нафрлил со тој Спасовски ко да ми е брат? И јас мислам дека не си ја врши работата. До сега требаше цело раководство на дпне со сите колаборатори судии, џандари, пратеници да бидат у затвор попикани, а тој не праи ништо за тоа.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Заврши седницата на ДИК, сите приговори на СДСМ се одбиени, еден на БЕСА е прифатен. Ако Управен го потврди прегласувањето на тоа едно избирачко место, тоа може да смени еден пратеник и да дојдеме во ситуација 50-50. Тоа се фактите на терен моментално, иако пак ќе повторам не очекувам дека Управен ќе смени нешто, иако изненадувања се можно особено што на пример сите лустрациски решенија паднаа токму во Управен.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Постои само еден непростив грев на Грујо.Неговата подршка кон Русија за време на Украинската криза и невоведувањето на санкции кон Русија.Неговиот пад започна уште во 2014 година,изгуби секаков углед во меѓународната заедница.Тој политички е мртов веќе две години.Ова е само неговата сенка,која се бори да ја има контролата која ја имал на почетокот. Sanctions_2014_Russia2.png

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Битно жената била тазе бањата, шо е битно од каде е.
Pa ushte taze brichena...ljezet.[DOUBLEPOST=1482013110][/DOUBLEPOST]
Постои само еден непростив грев на Грујо.Неговата подршка кон Русија за време на Украинската криза и невоведувањето на санкции кон Русија.Неговиот пад започна уште во 2014 година,изгуби секаков углед во меѓународната заедница.Тој политички е мртов веќе две години.Ова е само неговата сенка,која се бори да ја има контролата која ја имал на почетокот.Прегледај го приврзокот 161814
Znachi vaka bilo 2014...
Brisel: Grujo, zoshto nemash sankcii kon Rusija, sh'o praish.
Grujo: A be nema smisla, ke izgubime dogovori za gasifikacija, izvozot ke ni padne, i red drugi krediti i investicii.
Brisel: Epa sho da praime, ke se otkazhesh, "na muci se poznaju junaci", ke go izgubish ugledot eeejjj...
Grujo: A be dobro ajde, ama malku kompenzacija, nekoja pomosh da se ublazhi ekonomskiot zijan..
Brisel: Ke dobie tvojata drzhava preporaki za da preporachame datum za preporaki za pregovori so EU za edno 10 godini.

Последно уредено:
Член од
12 март 2009
Мислења
20.182
Поени од реакции
16.319
Заврши седницата на ДИК, сите приговори на СДСМ се одбиени, еден на БЕСА е прифатен. Ако Управен го потврди прегласувањето на тоа едно избирачко место, тоа може да смени еден пратеник и да дојдеме во ситуација 50-50. Тоа се фактите на терен моментално, иако пак ќе повторам не очекувам дека Управен ќе смени нешто, иако изненадувања се можно особено што на пример сите лустрациски решенија паднаа токму во Управен.
а зошто Управен да го одобри прегласувањето ?? Па имало траги на прстот од спрејот, а графологот извршил испитување само на еден потпис, за вистинско испитување потребно е долготрајно испитување на многу текстови..
Ако ова помине, тогаш и на повтореното гласање некој ќе се потпише дручше од вообичаеното, па да немаме влада се до бесвест...
Патем и со 51:49 нема да може дпмне да формира влада ... јасно е се, заев не сака да биде поразен, треба да поднесе оставка бидејќи и поред платена подршка од албанските гласови е поразен...на регуларни избори... Или нека напушти СДСМ, нека стане главен на Беса

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.898
Поени од реакции
23.299
Види, структурава на „бранителиве“ е многу разновидна.
Овие ти што ги наброја, сите имаат поинакви методи, ама прдат у иста тиква. Владе ти е релативизатор, тој со најхард-кор пљукачи на фамилијата се објаснува дека сдс носи црни товари како тат и слични криминали на сдс и дека поради тоа ок е сега и овие сатар да маваат - нека си крадат бе, што има врска. Брутус во бели ракавици си ја носи водата накај себе - според него дпне е од господ бог лично даден на народов, а божја волја е и волја на народот и тоа е тоа, нема што ние да скокаме против нив. Глагол се обраќа кон делот од членството кој е лоботомиран, ама не со сецнато делче, туку со оставени 1% од мозокот у черепот - он покушава нив да ги анимира со ќосето, крв ќе падне исл., а не знае дека тие уствари не се на форум, туку пред дик се во моментов (т.е сега додека пишувам спијат у некој усмрден автобус и чекаат инструкции за маневрирање). Ireal е секогаш тука да извади некоја вест од неолит - тенковски делови, Трајан Беќиров што „го убива комуњарите“ или некоја "тешка" геополитика у која се уплеткани Трамп, Сорос, украинско сценарио, бермудски триаголник - Чомски, ама на трипови, преведен од мирко велиновски.
Да не го спомињам оној австралиецон од УМС на ОШ Карбинци, што само куртони му вртат низ глава, он ти е стрејт хејтер. Пишува на форумов од „дискотеки“, „егзотични плажи“, wc-а, под биро у штаб - ама строго хејт. Собира кеш за бомба да им џитне на комуњарите, ама пошо по 100-че од дома му даваат нередовно, тешко му иде собирањето.
Практично аргумент асален од страната на бранителите на криминалот не можеш да прочиташ. Те анкета не им чинела, те сме навредувале, те Сорос плаќал, Бејли се мешал, СЈО немале појма, а сите фамилијарни контра-мерки што ги превземаат криминалциве се сосема легитимни. Ваквите ни у маало, ни у школо, ни на факултет не сме ги есапеле за живи. Треба фала да кажат што ги удостојуваме со какви било реплики, само не верувам дека концептот на достоинство им е воопшто познат.
Читам и што ќе видам, си ми правел анализа. Ти немаш капацитет сам на мочање да одиш, зел анализа прави.
А и не мораше да се мачиш, сам ке ти кажам зошто и како.
Прво СДСМ е чисто зло, од кога постои како партија под име СКМ_ПДП се до ден денешен. Се мислам и стварно неможам да се сетам за нити една буквално нити една позитивна работа што произлегла од нив. Така да ти со цел ум мислиш дека бранам некој? Се бранам себеси од зло како СДСМ и од таканаречената црвена боржуазија за која гледам и ти си се сметаш. Као демек нешто вие бањати, образовани, интелектуала. Ве видовме сите какви сте и што сте, посебно летото. Изрод од еден народ, гомна што мислат дека поубаво мирисаат оти како можи на елитата да им мирисаат поинаку освен на планинско цвеќе. Имам уште многу да кажам ама мислам дека ја доловив поентата, да не речам си се знаеме веќе. Вие кои како млади мајмуни кршевте, лудвавте, сквернавевте се што ви се најде на патот сте кремот, се друго е глупо , лоботомирано, небањано.[DOUBLEPOST=1482014418][/DOUBLEPOST]
Pa ushte taze brichena...ljezet.[
Сега сите се бричени, не е тоа ништо посебно , ама бањата еееее тое е веќе друго.

Последно уредено:
S

silmarillion

Гостин

Хорхе гледа ова и плаче, вика еднаш бе за мене ваков транспарент да направеа. Едно кортео да ми изодат по Водњанска од поштовање што вегетирам у нивна корист 5 години.

Тоа што се исти ко косоварите што го љубеа Клинтон, не би го коментирал денес. Затоа уствари они се мрзат толку едни со други пошто се скроз исти. Нешто ко Израел и Палестина.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387

Хорхе гледа ова и плаче, вика еднаш бе за мене ваков транспарент да направеа. Едно кортео да ми изодат по Водњанска од поштовање што вегетирам у нивна корист 5 години.

Тоа што се исти ко косоварите што го љубеа Клинтон, не би го коментирал денес. Затоа уствари они се мрзат толку едни со други пошто се скроз исти. Нешто ко Израел и Палестина.
Док не видам споменик на Трамп во Велес, ништо не признавам :D

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.317
Док не видам споменик на Трамп во Велес, ништо не признавам :D
Па јас се мислам тој воинот на коњ ионака е неименуван .....

Уствари што има Велес да крева споменик за Трамп, Трамп треба да подигне споменик на Велешани. Новите Гемиџии пред белата куќа.

D

Darko_ufo

Гостин
Orkive se spremale za vojna, vo stabot na Mordor napisale manifest zad koj stoi celoto rakovodstvo. Eden od cekorite e izgladnuvanje na Orkite za da bidat pokrvolocni i na kraj lapanje sladoled od toj cokoladniot (na nekoja crnja od stabot na BeJLI)

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Orkive se spremale za vojna, vo stabot na Mordor napisale manifest zad koj stoi celoto rakovodstvo. Eden od cekorite e izgladnuvanje na Orkite za da bidat pokrvolocni i na kraj lapanje sladoled od toj cokoladniot (na nekoja crnja od stabot na BeJLI)
Ај честито победа!
Значи, го бутнавте режимот, значи:)

Член од
3 мај 2012
Мислења
534
Поени од реакции
1.662
Ај честито победа!
Значи, го бутнавте режимот, значи:)
Веднаш се чувствува слободата :) Сега премиерот Заев кога ќе почне работни места да отвара, па корупцијата да ја искорени, но најбитно од се е што ќе имаме премиер кој никому ништо не му должи (албанска дијаспора, странски пријатели, амбасадори). Премиер кој конечно ќе ги застапува македонските национални и државни интереси !

Он можеби ќе ја федерализира, ама нашиот дел ќе биде ПОГОЛЕМ !
:oeoeoe:

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Веднаш се чувствува слободата :) Сега премиерот Заев кога ќе почне работни места да отвара, па корупцијата да ја искорени, но најбитно од се е што ќе имаме премиер кој никому ништо не му должи (албанска дијаспора, странски пријатели, амбасадори). Премиер кој конечно ќе ги застапува македонските национални и државни интереси !

Он можеби ќе ја федерализира, ама нашиот дел ќе биде ПОГОЛЕМ !
:oeoeoe:
Сите со нетрпение го чекаме победничкиот говор на премиер Заев...
Мислам, по прогласената победа, мора да има говор, нели?

Oh wait...

Последно уредено:

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Од оваа недела како што гледам на големо се пишуваат казни од сообраќајната полиција..денес двапати различни џандари ме застанаа со колата и го обрав стапот со 25 поени поради некои измислени правила и прописи, а цела година се правеа ненормални прекршоци и никаде ги немаше...едноставно потрошените пари од фамилијата за изборите мора да се вратат и од кој ќе вратат ако не од народот...

ВМРО ДПМНЕ ДПМНЕ ДПМНЕ...НИКОЛА НИКОЛА НИКОЛА....Едвај дочекав да го одбијат и последниот приговор од комуњариве и нашиот безгрешен светец Никола да прави повторно влада со клетите шкиптари и да продолжат да крадат на големо..нивните криминали се наша заповед,за нивните фотељи ако треба и со денови и месеци ќе протестираме и 1000 кубици дрва ќе се донесат ,ама како и да е тука сме за секој случај и тој што носи џемпер од Вмро не му е ладно бидејќи сме патриоти....МАКЕДОНИЈА МАКЕДОНИЈА МАКЕДОНИЈА

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom